Kimya müəllimi siçanlara 20 gün çips, suxari, fast-food verdi - Şagirdlər şoka düşdü

Kimya müəllimi siçanlara 20 gün çips, suxari, fast-food verdi - Şagirdlər şoka düşdüDnepropetrovsk məktəblərinin birində kimya müəllimi uşaqların fast-food və marketlerdən alınma zərərli qidaları hər gün yediyini görüb, onlara bu qidaların fəsadını göstərmək üçün elə məktəbdəcə təcrübə keçirmək qərarına gəlib.

Xanim.az medicina.az-a istinadən bildirir ki, müəllim məktəbin laboratoriyasında 12 siçan üzərində şagirdlərlə birgə bu təcrübəni aparıb.

Siçanları 4 qrupa bölərək, ayrı qəfəslərdə saxlayıb. Birinci qrupa hər gün çipsi və qazlı, şirəli su verib. İkinci qrupa suxarilər, üçüncü qrupa E 621 maddəsi qatılmış (kolbasa, sosis və fast-food-da olur) qidalar, dördüncü qrupa isə meyvə, dənli bitkilər və adi su verilib. Siçanlar 2 ay bu qayda ilə qidalandırılıb.

Nəticə hər kəsi şoka salıb. Birinci qrupdakı siçanlar 2 həftədən sonra bir-bir ölməyə başlayıblar.

Ölməzdən əvvəl onların tükü tökülüb, gözləri tutulub.
Sonra ekspertiza göstərib ki, bu siçanlar qaraciyər sirrozundan və gözün torlu qişasının iltihabınndan ölüblər.

İkinci qrupdakı siçanlar da 2-3 həftə ərzində həzm orqanları sıradan çıxmış, zəifləmiş vəziyyətdə olublar.

Üçüncü qrup maddə qatılan qida yeyən siçanlar aqressivləşmiş, davranışları dəyişmişdi.

Normal qida ilə qidalanan qrupun siçanları isə aktiv və yaxşı qalmışdılar.

Bu nəticələri gözləri ilə görən şagirdlər qorxaraq söz veriblər ki, bir daha fast-food, zərərli qidalar yeməyəcəklər.

Müəllim belə təcrübələrin 100 dəfə deməkdənsə, bir dəfə görmək yaxşıdır prinsipi ilə daha yaxşı işə yaradığını bildirib.

Xəbərlər     Baxılıb: 2059   Tarix: 29 dekabr 2018
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Mandarin yeyəndən sonra dişləri niyə fırçalamalıyıq?

Yeni il bayramlarında mandarin süfrələrin əvəzolunmaz atributuna çevrilir. Lakin rusiyalı  endokrinoloq Anna Oderiy xəbərdarlıq edir ki, həddindən artıq mandarin yemək sağlamlığa zərər verə bilər. xəbər verir ki, sağlam bi

.

Telefon qablarından istifadəni dayandırın - Mütəxəssis açıqladı

Texnologiya mütəxəssisləri ictimaiyyətə telefon korpuslarından istifadəni dayandırmağı tövsiyə ediblər. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, yeni nəsil smartfonlar artıq davamlı şüşə və metal şassi texnologiyaları il

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

.

Qışda hamının etdiyi səhv - Evdə uşaq varsa, nəticəsi daha da pis olur

Paltarların evin içində paltar ipində və ya radiator üzərində qurudulması rütubəti artırır, kif göbələklərinin yaranmasına şərait yaradır və xüsusilə uşaqlar üçün ciddi sağlamlıq riskləri doğurur. xəbər verir ki, Araşdırmalar

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı

Kardioloq ürək sağlamlığı üçün sobada bişmiş qızılbalıq, noxud və tərəvəzləri tövsiyə edib. xəbər verir ki, Kardioloq Kunal Lal bildirib ki, düzgün qidalanma ürək sağlamlığını möhkəmləndirə bilər. O, "Infobae" nəşrin

.

İşıqda yatanlara bəd xəbər

Yuxu və oyanma prosesləri melatonin və kortizol hormonları ilə tənzimlənir. xəbər verir ki, Piroqov Universitetinin tibb fakültəsinin mütəxəssisi Aleksandr Vrublevski bildirir ki, düzgün işıqlandırma bədənin yuxuya hazırlaşmasın

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

turlar.az

aksessuarlar geyim şəkilləri yay kolleksiyasi yataqda sevişmə oyunlari doğumu necə keçirtdim pəhriz diet testosteron nədir kosmetika novruz hakısdası janrlar haxisda bayatilar klitor