Kivinin bilmədiyinz sirləri
Kivinin tərkibində portağal və limona nisbətən daha çox C vitamini var. O, kalium, kalsium, E vitamini iə zəngindir ki, bu da arterial təzyiq və ürək xəstəliklərindən əziyyət çəkənlər üçün faydalıdır. Eyni zamanda kivinin 100 qramlıq meyvəsində 60 kalori var ki, bu da onu qiymətli pəhriz qidası edir.
- Qrip epidemiyaları zamanı 1 kivi meyvəsini əzin , onun püresinə 1 çay qaşığı bal əlavə edin və yuxudan əvvəl yeyin.
- Yanıqlarda və donvurmalarda kivinin meyvəsini 1 çay qaşığı zeytun yağı ilə qarışdırıb, ağrıyan yerlərə sürtsəniz tezliklə sağalacaq.
- Norveç alimləri kividə nadir maddə tapıblar ki, həmin maddə yağ turşularını yandırır və damarlarda trob əmələ gəlmə riskini azaldır. Gündə 2-3 kivi yemək məsləhət görülür, bir aydan sonra effeki "ürəyinizdə" hiss edəcəksiniz. Qanda olan zərəli yağ turşularının miqdarı 15% azalacaq.
- 3 yerkökü, 1 kivi meyvəsini xırda doğrayın, 1 qaşıb bal və 1 stəkan qatıqəlavə edin. İçkini qurudulmuş çörəklə qəbul edin. Belə vitamin soyuqdəymə xəstəliklərindən sonra orqanizmi bərpa etməyə kömək edir.
f Paylaş