Kolbasa-sosis xərçəng əmələ gətirən məhsullar kimi qəbul edilib
Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) hisə verilmiş, konservantlar və s. kimyəvi maddələr əlavə olunmuş ət məhsullarını (kolbasa, sosis, vetçina və s.) kanserogen (xərçəng əmələ gətirən) məhsullar kimi qəbul etdi.
10 ölkədən olan 22 alim və həkimlərdən ibarət İş qrupu ÜST-ına kolbasa məmulatların kanserogen olmağı barədə sübutlar təqdim etdilər.
Alimlərin araşdırmalarına əsasən, bu məmulatların 50 qr həcmində gündəlik qəbulu düz bağırsağın xərçənginin riskini 18% artırır.
World Cancer Research Fund (onkoloji xəstəliklərin araşdırmaları ilə məşğul olan ümumdünya təşkilatı) kolbasa məmulatlarını və hisə verilmiş əti qidalanmadan tam çıxartmaq tövsiyə edir.
Milli.Az /news.milli.az









Hakışta
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Qadınlar və ideal gözəllik standartları
Ruhəngiz Musəvidən İzzətlə bağlı qalmaqallı sözlər
Sevda İtaliyadakı qiymətləri müqayisə etdi - 'Bakıda çox bahadı
Dişlərin gizli düşməni açıqlandı
Səhərlər qaranlıq otaqda oyanmaq təhlükəlidir? - Yeni araşdırma
Ofis işçilərinin ən böyük "dərdi" - Həkimdən çarə
Xoşqədəm Zeynəb Xanlarova ilə görüntüsünü paylaşdı