Ləzzətli "Balqabaq şorbası"nı belə hazırlayın

Ləzzətli "Balqabaq şorbası"nı belə hazırlayınBu resept 5-6 nəfərdən ibarət süfrə üçün nəzərdə tutulub. Hazırlanması 10 dəqiqə vaxt alacaq. Qazanda qaynatdıqdan sonra 12-15 dəqiqə orta dərəcəli qazda bişirin.

Lazım olan ləvazimatlar:

Balqabaq – 500 qram
Un – 3 xörək qaşığı
Kərə yağı və ya duru yağ – 2 xörək qaşığı kərə yağı və ya yarım stəkan duru yağ
Duz- 1 çay qaşığı
Istiot – 1 çay qaşığ
Limon – 1 ədəd limonun yarısı
1 ədəd yumurta sarısı
2 xörək qaşığı un
1 bardaq – su

Şorba üçün seçəcəyiniz balqabaqların sərt olmasına diqqət yetirin. Yumşaq balqabaq həm şorbanın görünüşünü poza bilər, həm də suda dağıla bilər.

Hazırlanması:
Balqabaqları xırda-xırda doğrayın.

Tavada kərə yağı və ya duru yağı yanmamasına diqqət edərək qızdırın. 1 ədə xırda doğranmış soğanı əlavə edin. Soğanlar qızaranda balqabaqları əlavə edib qarışdırın.

Balqabaqların suyu çəkilənə qədər qarışdırın. Sonra 2 xörək qaşığı unu əlavə edin. Un qovrulana qədər 1-2 dəqiqə yenə qarışdırmağa davam edin.

Qarışdırdıqdan sonra qazana 6 bardaq isti su əlavə edin və qaynadın.

Ayrı bir qaba 1 stəkan soyuq su, 1 ədəd yumurta sarısı, 2 şorba qaşığı un və yarım limon suyunu yaxşıca mikserlə qarışdırıb qaynamaqda olan şorbanın üzərinə əlavə edin.

Duz və 1 çay qaşığı istiot əlavə edib 1-2 dəqiqə daha qaynadıb şorbanızın isti şəkildə süfrəyə verin.

İstəsəniz şorbanın üzərinə qızdırılmış yağ və istiot əlavə edə bilərsiniz.

Mətbəx     Baxılıb: 6929   Tarix: 06 yanvar 2016
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

turlar.az

sonxeber.az kosmetoloq kosmetika mehsullari reseptler vətənə aid atalar sözü gündəlik bürclər südlü şirniyyat cins şalvar novruz haqistalari uşaq nece olur faydalı məsləhətlər qaynanaya aid novruz hakisdalari