Ləzzətli "Balqabaq şorbası"nı belə hazırlayın

Ləzzətli "Balqabaq şorbası"nı belə hazırlayınBu resept 5-6 nəfərdən ibarət süfrə üçün nəzərdə tutulub. Hazırlanması 10 dəqiqə vaxt alacaq. Qazanda qaynatdıqdan sonra 12-15 dəqiqə orta dərəcəli qazda bişirin.

Lazım olan ləvazimatlar:

Balqabaq – 500 qram
Un – 3 xörək qaşığı
Kərə yağı və ya duru yağ – 2 xörək qaşığı kərə yağı və ya yarım stəkan duru yağ
Duz- 1 çay qaşığı
Istiot – 1 çay qaşığ
Limon – 1 ədəd limonun yarısı
1 ədəd yumurta sarısı
2 xörək qaşığı un
1 bardaq – su

Şorba üçün seçəcəyiniz balqabaqların sərt olmasına diqqət yetirin. Yumşaq balqabaq həm şorbanın görünüşünü poza bilər, həm də suda dağıla bilər.

Hazırlanması:
Balqabaqları xırda-xırda doğrayın.

Tavada kərə yağı və ya duru yağı yanmamasına diqqət edərək qızdırın. 1 ədə xırda doğranmış soğanı əlavə edin. Soğanlar qızaranda balqabaqları əlavə edib qarışdırın.

Balqabaqların suyu çəkilənə qədər qarışdırın. Sonra 2 xörək qaşığı unu əlavə edin. Un qovrulana qədər 1-2 dəqiqə yenə qarışdırmağa davam edin.

Qarışdırdıqdan sonra qazana 6 bardaq isti su əlavə edin və qaynadın.

Ayrı bir qaba 1 stəkan soyuq su, 1 ədəd yumurta sarısı, 2 şorba qaşığı un və yarım limon suyunu yaxşıca mikserlə qarışdırıb qaynamaqda olan şorbanın üzərinə əlavə edin.

Duz və 1 çay qaşığı istiot əlavə edib 1-2 dəqiqə daha qaynadıb şorbanızın isti şəkildə süfrəyə verin.

İstəsəniz şorbanın üzərinə qızdırılmış yağ və istiot əlavə edə bilərsiniz.

Mətbəx     Baxılıb: 7163   Tarix: 06 yanvar 2016
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari qadin dunyasi qaşların formalari cinsi heyat neyrosirkulyator distoniya reseptlər içkilər kosmetika veten haqqinda bayati novruz bayrami nağıllar qz eviyçun hakışta cinsi