Lövhədə qalmayacaq: Patlıcan Lazanya Resepti

Lövhədə qalmayacaq: Patlıcan Lazanya ReseptiLazanya resepti, pasta və makaronun ortaq nöqtəsində bir araya gələn ən dadlı yeməklərdən biridir! İsti mövsümdə bir az ağır olduğunu düşünürsənsə, bu ləzzəti itirmədən, amma xəmir istifadə etmədən dadlı bir lazanya hazırlamağa nə deyərsən? Patlıcanları lazanya çarşafları kimi istifadə edirik, kıyılmış ət və beşamel sousu ilə birləşdiririk. Əlbəttə ki, lazanya əvəzolunmaz pendirini unutmuruq, bu resepti mozzarella pendiri ilə taclandırırıq.

Yemək üçün yüngül bir seçim və ya isti bir başlanğıc olaraq dadlı bir resept axtarırsınızsa, bu resept sizin üçündür! Mətbəxdə görüşək!

Patlıcan Lazanya Resepti üçün Tərkibi
Kıyma harcı üçün:
2 -ci
yemək qaşığı
maye yağ
200
qram
az yağlı mal əti
2 -ci
diş
əzilmiş sarımsaq
bir
su şüşəsi
pomidor püresi
bir
çay qaşığı
duz
bir
ovuc
təzə reyhan
(doğranmış)
1/2
çay qaşığı
qara istiot
Bechamel Sos üçün:
1.5
yemək qaşığı
kərə yağı
bir
yemək qaşığı
maye yağ
2 -ci
yemək qaşığı
Şöhrət
1.5
su şüşəsi
süd
1/2
çay qaşığı
qızardılmış qoz -fındıq
Patlıcan Lazanya üçün:
3
hissə
badımcan
(dilimlənmiş, duzlu suya batırılmış)
1/2
çay fincanı
zeytun yağı
bir
çay qaşığı
duz
bir
su şüşəsi
qızardılmış mozzarella pendiri

Patlıcan Lazanya Resepti Necə Hazırlanır?
Dana ətini suyu boşalana qədər tavada yağla qızardın. Sonra sarımsaq və tomat püresi əlavə edin və bişirməyə davam edin.
patlicandan-lazanya-2
Havanı duz, fesleğen və qara bibər ilə qarışdırın və istidən çıxarın.
patlicandan-lazanya-3
Bechamel sousu üçün unu qoxusu gələnə qədər yağlarla qızardın. Sonra ona süd əlavə edin və qalınlaşana qədər daim qarışdıraraq bişirin. Duz və hindistan cevizi ilə rəndələnmiş mövsüm.
patlicandan-lazanya-6
Dilimlədiyiniz və duzlu suya batırdığınız badımcanları dəsmal ilə qurudun. Çörək kağızı ilə örtülmüş bir çörək qabına qoyun və 190 dərəcəlik sobada 10 dəqiqə bişirin.
patlicandan-lazanya-7
Kalıbınızın ölçüsünə görə sobanın altından bir neçə badımcan düzün və üzərinə beçamel sousu ilə örtün.
patlicandan-lazanya-8
Üzərinə pomidor sousu və mozzarella pendiri səpərək bu şəkildə davam edərək kalıbı doldurun. Üstünə beçamel və mozzarella pendiri səpin.
patlicandan-lazanya-11
Patlıcan lazanya sobada 190 dərəcə 25 dəqiqə bişirin. İlk temperaturu keçdikdən sonra dilimləyin və xidmət edin. Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 1544   Tarix: 10 avqust 2021
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az aksessuarlar gözəllik məhsulları donlar 2025 dirnaq maskasi 2025 cu ilin modasi uzum sirkesinin hazırlanması qaydasi ilk öpüş tapmacalar qaynana kondom nedir qurd xəstəliklərinə qarşı mualicə novruz bayramı haxışta