Mayonezin ev şəraitində hazırlanması qaydası
Dietoloqlar və sağlam qida tərəfdarlarının nə deməyindən asılı olmayaraq mayonez bizim ən yaxşı sousumuz olaraq qalır. Çünki onsuz salatları heç təsəvvür etmək olmur. Onu ev şəraitində neçə hazırlamaq olar? Ev şəraitində hazırlanan mayonezin üstünlüyü ondan ibarətdir ki, onun tərkibində arzuolunmayan əlavələrin olmadığına əmin ola bilirsiniz.
Lazım olanlar:
1 ədəd yumurta
½ limonun şirəsi
1 çay qaşığı xardal
Təxminən ½ stəkan bitki yağı (zeytun, günəbaxan və ya qarğıdalı yağı)
1 çimdik duz, döyülmüş qara istiot
Hazırlanması:
Bütün ərzaqları blenderə yerləşdirib, qatılaşana kimi qarışdırın. Yağın hamısını blenderə dərhal tökmək məsləhət görülmür. Yarısını əlavə edib qarışdırın. Əgər lazımi qədər qatı alınmayıbsa onda yenə yağ əlavə edin. Mayonez soyuducuda, qapağı bağlı qabda bir neçə gün saxlanılır.
Ev şəraitində hazırladığınız bu mayonez müxtəlif əlavələr: xırda doğranmış göyərti, duzlu xiyar, kaperslər, zeytun və s. yaxşı uyğunlaşır.