Mədə xorasını sağaldan təbii məhsullar

Mədə xorasını sağaldan təbii məhsullarMədə xoraları mədədə həyatı kabusa çevirə bilən yanma hissinə səbəb olur.
Mütəxəssislər bu dözülməz ağrılara qarşı dərman müalicəsi ilə yanaşı, həkimlə məsləhətləşərək bitki müalicəsinə başlamağı da məsləhət görürlər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Medipol Mega Universiteti Xəstəxanasının qastroenteroloqu Prof. Dr. Esin Korkut mədə yaralarına faydalı ola biləcək təbii üsullardan bəhs edib.
Professor bildirib ki, mədənin və ya nazik bağırsağın yuxarı hissəsinin divarını qorumağa cavabdeh olan selikli qişanın təsirini itirməsi nəticəsində mədə turşusunun yaratdığı yaralara mədə yarası və ya xora deyilir.
"Mədə yaralarının əsas səbəbləri arasında "helicobacter pylori" adlı mikrob var. Bundan başqa aspirin, revmatik dərmanlar və ağrıkəsicilərin müntəzəm istifadəsi də mədə xorasının əmələ gəlməsində mühüm amillərdəndir. Digər mümkün səbəblər arasına genetik meyl, stress, kortizon tipli dərmanlar, alkoqol, siqaret, qəhvə vərdişi və ətraf mühitin çirklənməsi daxildir", - həkim qeyd edib.
O, mədə xorasının müalicəsində istifadə olunan əsas üsullardan birinin turşu ifrazını azaldan dərmanlar olduğunu əlavə edib:
"Bu dərmanlar mədə turşusunun səviyyəsini nəzarətdə saxlayaraq xoranın sağalmasına kömək edir".
Həkim sağlam qidalanma vərdişinin mənimsənilməsinin də mədə xoralarının sağalmasına kömək edə biləcəyini vurğulayıb.
"Cəmiyyətdə çox rast gəlinən mədə xəstəliklərinin müalicəsində köməkçi olaraq qəbul edilən bitki mənşəli üsulların da öz yeri var. Bitkilərdən əsrlər boyu müalicə məqsədləri üçün istifadə olunub. Bitkilər həm sağlamlığı qorumaq, həm də müalicə etmək məqsədi daşıyan tamamlayıcı vasitələrdir".
Prof. Dr. Korkut mədə yaralarına yaxşı təsir edən təbii məhsulları bu cür sıralayıb:
- Qüdrət narı
- Zeytun yağı
- Dazıotu
- Şüyüd
- Bitki çayları (çobanyastığı, zəncəfil, nanə, cökə)
- Ədviyyatlar (kəklikotu, zirə, keşniş, tərxun, hil, zəncəfil, sarıkök, darçın)
Həkim bitki mənşəli məhsulların təsirinin elmi dəlillərə əsaslandığını, ancaq buna baxmayaraq, riskli vəziyyətlər də yarana biləcəyini deyib. Onun sözlərinə görə, bitkilər qida və dərmanlarla qarşılıqlı təsir göstərərək risk yarada, allergik reaksiyalara səbəb ola bilər. Ona görə də, bitki mənşəli məhsulları qəbul etməzdən əvvəl mütləq həkimlə məsləhətləşmək lazımdır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 945   Tarix: 22 iyul 2024
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Qəfil yemək istəyi xərçəngin əlaməti ola bilər - DİQQƏT

Britaniyalı alimlər qəfil yemək istəyinin bəzi xərçəng növləri ilə əlaqəli ola biləcəyini açıqlayıb. xəbər verir ki, "Daily Mail" qəzetinin yazdığına görə, şokolad, pizza və ya limon kimi qidalara ani həvəsin yaranmas

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Bu xəstəlik tez-tez qriplə qarışdırılır - Həkim xəbərdarlıq etdi

Rusiyalı terapevt Marina Ovsyannikova qrip və digər akut respirator virus infeksiyaları (ARVI) arasındakı fərqləri açıqlayıb. xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə ARVI yüngül keçir və adətən rinovirus, adeno və metapnevm

.

Boynunuz səhərlər niyə ağrıyır? - Bu xəstəliyin xəbərçisidir

Səhər oyananda boyun ağrısı kifayət qədər yayılmış problemdir və bir neçə əsas səbəbdən qaynaqlana bilər:. Yatış pozası - Yanlış yastıq hündürlüyü və ya sərtliyi, boynun düzgün dəstəklənməməsi əzələlərin gərilməsinə və ağrıy

.

Ayaqda göbələk xəstəliyinin qarşısının alınması

Ayaqda göbələk xəstəliyinin qarşısının alınması. Ayaq göbələyi adətən ayaq barmaqları arasında, daban və pəncədə patogen göbələklər tərəfindən törədilən və mikoz adlanan xəstəlikdir. Adətən onixomikoz adlanan dırnaq göbələy

.

Payız yaxınlaşır: Qripdən necə qorunaq?

Payız fəsli ilə birlikdə qrip və digər virus infeksiyalarının yayılma riski artır. Sağlam qalmaq və xəstəliklərdən qorunmaq üçün bəzi sadə, lakin vacib qaydalara riayət etmək vacibdir. xəbər verir ki, şəxsi gigiyena qaydaların

.

Bu şəxslərə 30 qramdan artıq pendir yemək olmaz - Açıqlama

Mütəxəssislər yaşlı insanlara pendir istifadəsində ehtiyatlı olmağı tövsiyə edir. xəbər verir ki, qida eksperti Yelena Sidorovanın sözlərinə görə ürək-damar xəstəlikləri, xüsusən hipertoniya və aterosklerozu olan şəxslə

.

C vitamini bu şəxslərə xeyirdən çox zərər verir

"Askorbin turşusunu ( vitamin C-nin elmi adı ) yüksək dozada qəbul etmək nə xəstəliyin qarşısını alır, nə də gedişatını yüngülləşdirir". xəbər verir ki, rusiyalı terapevt Svetlana Kanevskaya payız aylarında vitami

.

Hər gün səhər yeməyində banan yesək, belə olacaq

Günü bananla başlamaq sadə və adi seçim kimi görünə bilər. Amma bu meyvənin müntəzəm olaraq səhərlər yeyilməsi orqanizmə düşündüyümüzdən daha dərindən təsir göstərir. Diyetoloqlar qeyd edirlər ki, banan sürətli karbohidra

turlar.az

yay kolleksiyasi adlarin menasi toy gecesi ilk tibbi yardim kartof qizartmasi hazirlanmasi kətə reseptləri payiz haqqinda insa kosmetika yutube qu quşu birlik haqqinda qaynanaya aid məsəllər