Mərcimək şorbası
Ərzaqlar:
1st mərcimək
2 x.q əridilmiş kərə yağı
1 ç.q un
1 x.q tomat
2 ədəd baş soğan
Duz
Istiot
Nanə qurusu(zövqə görə kəkotu da əlavə etmək olar)
Hazırlanması:
Əvvəlcə mərciməyi təmizləyib yuduqdan sonra isti suda qoyuruq. Mərciməyi suda saxlayanda açılır. Onda şorbamız dənəvarı olmur. Mərciməyi əzmək üçün blenderə və digərlərinə ehtiyac qalmır.
Sonra soğanın qabığını soyub yuyub xırda doğrayırıq.
Doğranmış soğana duz və əridilmiş kərə yağını əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.
Soğan qovrulan kimi üstünə tomatı əlavə edib 3 dəqiqə qovururuq.
Yuyulmuş mərciməyi və unu qovrulmuş soğanın üstünə töküb 2-3 dəqiqə qovururuq.
Qovurduqdan sonra üstünə 3 l su əlavə edib zövqə görə duzunu töküb bişməyə qoyuruq.
Hazır olmağa 5 dəqiqə qalmış nanə qurusunu səpirik.
Zövqə görə üstünə limon sıxıb, pendiri sürtgəcdən keçirib səpə bilərsiniz.
Nuş olsun!









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Üzünüzün daha gənc görünməsi üçün dodaq boyası necə seçilməlidir?
"Vegetarian qadınların uşaqları əqli cəhətdən zəif ola bilər"
Madonna 29 yaşlı nişanlısına ərə gedir
Fahriye məşhur brendin tədbirində
"Game of Thrones" Ukraynada qadağan olunur
Beyin üçün risk yaradan qidalar AÇIQLANDI
Brilliant Dadaşova ilə Afaq küsülüdür
Bu, həyatınızı xilas edə bilər: Qanın laxtalanmasının 5 əlaməti
3 həftədən çox davam edən öskürək bu ölümcül xəstəliyin xəbərçisidir
Bu qidalar səni xərçəng edə bilər - Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir
Efirləri sponsorları olanlar ələ keçirib' - Əməkdar artist