Mərcimək şorbası
Ərzaqlar:
1st mərcimək
2 x.q əridilmiş kərə yağı
1 ç.q un
1 x.q tomat
2 ədəd baş soğan
Duz
Istiot
Nanə qurusu(zövqə görə kəkotu da əlavə etmək olar)
Hazırlanması:
Əvvəlcə mərciməyi təmizləyib yuduqdan sonra isti suda qoyuruq. Mərciməyi suda saxlayanda açılır. Onda şorbamız dənəvarı olmur. Mərciməyi əzmək üçün blenderə və digərlərinə ehtiyac qalmır.
Sonra soğanın qabığını soyub yuyub xırda doğrayırıq.
Doğranmış soğana duz və əridilmiş kərə yağını əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.
Soğan qovrulan kimi üstünə tomatı əlavə edib 3 dəqiqə qovururuq.
Yuyulmuş mərciməyi və unu qovrulmuş soğanın üstünə töküb 2-3 dəqiqə qovururuq.
Qovurduqdan sonra üstünə 3 l su əlavə edib zövqə görə duzunu töküb bişməyə qoyuruq.
Hazır olmağa 5 dəqiqə qalmış nanə qurusunu səpirik.
Zövqə görə üstünə limon sıxıb, pendiri sürtgəcdən keçirib səpə bilərsiniz.
Nuş olsun!









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Xəyanət bir seçimdir və sözlə deyil, əməllə ölçülür' - Minadan iddialı açıqlama
Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz
Kişi qadını incidirsə, demək ki, qadın nəsə edib' - Nadirdən qalmaqallı açıqlama
Aşıq Namiq bu kanalda çalışacaq
Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar
Bizi artıq birlikdə görmürsünüz, çünki...' - Pərviz Türkandan danışdı
Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida
Uşaqlarımın sənədlərini göstərmək utanc idi' - Vəfa
İslamı qəbul edən hindistanlı televiziya ulduzu iddialara cavab verdi
Çində yeni qadağa qüvvəyə mindi
Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr