Məşhur professor virusla mübarizə aparan qidaları AÇIQLADI

Məşhur professor virusla mübarizə aparan qidaları AÇIQLADIProfessor Oğuz Özyaral hesab edir ki, immun sisteminin koronavirusa qarşı mübarizədə güclü olması üçün qidalanmaya ciddi fikir vermək lazımdır.
Milli.Az xəbər verir ki, professor müsahibəsində mövsümi meyvə-tərəvəzlərə və ev yeməklərinə üstünlük verməyi tövsiyə edib.
"Koronadan sağalmış insanlarda vəziyyət dəyişə bilər. Bəzilərində çox sayda antikor ola, bəzilərində isə ümumiyyətlə, meydana gəlməyə bilər. Bu qrup 2-3 aydan sonra yenidən xəstəliklə qarşılaşa bilərlər. Qrip və yuxarı tənəffüs yolu infeksiyaları kimi təkrar-təkrar qayıtmaq ehtimalı yüksəkdir. İnfeksiya nə qədər tez yayılarsa, simptomlar o qədər sürətli artacaq. Gizli bir infeksiya varsa, gizli daşıyıcıda uzun müddət qalır və çox yayılır. COVID-19-un dünyaya təsiri 1 ildir davam edir. Hamımız bu virusun hər kəsə xarakterik təsir göstərdiyini gördük. Temperatur qalxır, nəfəs ala bilmirsən. Kimisi nəfəs ala bilir, kimisi yox. Bəzilərində temperatur çox yüksək oldu, bəzilərində isə bu vəziyyət müşahidə olunmadı. Ancaq nəticədə testi pozitiv çıxan insanların müalicəsi üçün tətbiq olunan metodda bir dəyişiklik olmadı. Həmişə eyni sistemi tətbiq etdik" , - həkim qeyd edib.
Həkim əlavə edib ki, şəkər əlavə olunmadan mövsümi meyvələrdən kompot hazırlanıb içilə bilər. Ancaq şəkər əlavə etməmək çox vacibdir, çünki bu virus şəkəri sevir: "Diabet xəstələrində də böyük bir problem var. Niyə kompot tövsiyə edirik? Çünki yemək bişdikcə içindəki fitokimyəvi maddələr maye hissəyə keçir və bədənə daha çox fayda verir. Bibər və pomidor qovrulduqda daha çox likopen alınır. Bu əla C vitamini mənbəyinə çevrilir. Brokkoli, kələm, kərəviz və kök kimi bəzi tərəvəzlərdə olan liflər çox güclü qidalardır. Bağırsaqlarımız liflə doymuş olmalıdır. Bağırsaqları boşaltmaq digər infeksiya ocaqlarına yol açmaq deməkdir. Digər infeksiya ocaqları isə immunitetin azalmasına gətirib çıxarır".
Mütəxəssis eyni zamanda uşaqlara bal və bəhməz yedirməyi tövsiyə edib. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1126   Tarix: 03 yanvar 2021
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Hansı çay COVID-19-un qarşısını alır?

Corciya Universitetinin (ABŞ) alimləri müəyyən ediblər ki, süd və şəkərsiz çay tüpürcəkdə SARS-CoV-2-ni təsirsiz hala sala bilər ki, bu da virusun aşağı tənəffüs sisteminə daxil olmasına qismən mane olur. Bəşəriyyət üçü

.

Pişiyin xəstə olduğunu necə başa düşmək olar? - Burnuna toxunmayın

Bir çox pişik sahibləri ev heyvanlarının quru və isti burnundan narahatdırlar. Əslində, bu, şübhəli bir əlamətdir, çünki heyvanlar yuxuda olduqda, burunları tez-tez quruyur. Bundan əlavə, evdə rütubətin səviyyəsini nəzər

.

Mədə ağrısı. Səbəbləri və ev üsulu ilə müalicəsi

Mədə ağrısı hər kəsə tanışdır: Bəzən tez öz-özünə yox olur, bəzən isə şiddətli ağrıları həm gündüz, həm də gecə narahatçılıq yaradır. Hansı hallarda təcili tibbi yardım axtarmaq lazımdır və nə vaxt öhdəsindən gələ bilərsiniz

.

Gecələr kivi yesək, orqanizmdə nə baş verər?

Kivinin faydaları haqqında hər kəs eşidib, lakin az adam bunun yatmazdan əvvəl qəlyanaltı üçün əla seçim olduğunu bilir.   -a istinadən bildirir ki, yatmamışdan əvvəl kivi yemək yuxusuzluğu aradan qaldırmağa kömək edir. Səhərlə

.

Piylənmənin uşaqlar üçün yaratdığı yeni təhlükələr açıqlanıb

"Lids" Universitetinin (Böyük Britaniya) alimləri müəyyən ediblər ki, artıq çəkidən və ya piylənmədən əziyyət çəkən uşaq və gənclərdə dəmir çatışmazlığı riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəkdir. Bu vəziyyət diqqət

.

Səhər, nahar və şam yeməyini nə vaxt yeməlisiniz?

Həyatın müasir ritmi həmişə qida qəbuluna, xüsusilə səhər yeməyinə lazımi diqqət yetirməyə imkan vermir. Bir çoxumuz səhər yeməyini atlayırıq və ya yolda yeyirik. Ancaq bu yanaşmanın sağlamlığımız və çəkimiz üçün mənfi nəticələr

.

Kimlərə portağal yemək olmaz? - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI

Portağal son dərəcə sağlamdır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir.   -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Bu balıq növü xərçəngə səbəb olur

Mütəxəssislər xərçəngə səbəb olan ən təhlükəli balıq növünü açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, həftədə ən azı iki dəfə pəhrizinizə balıq daxil etmək lazımdır. . Balıq sağlamlığı qorumaq üçü

.

Yerkökü və qaragilə görməni yaxşılaşdırır?

Araşdırmalara görə, yerkökü və qaragilə görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edir.   -a istinadən bildirir ki, oftalmoloq Vyaçeslav Kurenkovun fikrincə, heç bir məhsul görmə kəskinliyinə təsir edə bilməz. Onun sözlərin

turlar.az

sonxeber.az kosmetik vasiteler donlar 2024 geyim dəbləri prostat vəzi uz ucun cavanlasdirici maskalar toy donlari 2024 intim heyat kosmetika gözəllik masqalar yuxuda qara ilan gormek qogal vetene aid atalar sozleri