Mətbəxdə bunları bilməyiniz vacibdir

Mətbəxdə bunları bilməyiniz vacibdirSizə mətbəxlə bağlı praktik bilgilər təqdim edirik:

Sobanıza hopmuş yemək qoxuları üçün yemək bişirməzdən əvvəl sobanın ortasına yarısı sirkə, yarısı su ilə doldurulmuş qab qoyun. Sobanızı bir neçə dəqiqə qızdırın, sonra da soyudun.

Çaydanınızın dibi çirklənibsə içinə bir ovuc duz ilə sirkə əlavə edib çalxalayın, tərtəmiz olacaq.

Bişirdiyiniz piroq qəlibindən çıxmırsa qabın altına nəm bez qoyaraq bir az gözləyin.

Saralan qazan və tavaların içinə bir az su, bir az da yuyucu toz əlavə etdikdən sonra sobada qaynamağa qoyun. Sonra əvvəl isti su, sonra da soyuq su ilə yaxalayın.

Dibi yanan tavaları bir gecə suda saxlayın, daha asan təmizlənəcək.

İstifadə etdiyiniz tomatın xarab olmasını istəmirsinizsə üzərinə bir az zeytun yağı əlavə edərək saxlayın.

Kartofu daha asan soymaq üçün onu 1 dəqiqə qaynar suda saxlayın.

Göyərtiləri duzlu su ilə yuyun. Duzlu su göyərtiləri daha yaxşı təmizləyir.

Kişmişləri çöplərindən təmizləmək üçün onları bir ovuc unla ovun və aşsüzənə yığın. Unla bərabər çöplər də düşəcək.

Soğanın üzərinə bir az un səpilərsə qovururkən yanmaz.

Mətbəx     Baxılıb: 2848   Tarix: 07 yanvar 2016
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

turlar.az

sonxeber.az aksessuarlar donlar 2024 yemek reseptleri toyluq donlar 2024 seks pozalari qrip zökəm sümük və saç kosmetika anabaci novruz bayramına aid hakışta bayatilar muellim seiri webnem tovuzlu