Mətbəxdə bunları bilməyiniz vacibdir
Sizə mətbəxlə bağlı praktik bilgilər təqdim edirik:
Sobanıza hopmuş yemək qoxuları üçün yemək bişirməzdən əvvəl sobanın ortasına yarısı sirkə, yarısı su ilə doldurulmuş qab qoyun. Sobanızı bir neçə dəqiqə qızdırın, sonra da soyudun.
Çaydanınızın dibi çirklənibsə içinə bir ovuc duz ilə sirkə əlavə edib çalxalayın, tərtəmiz olacaq.
Bişirdiyiniz piroq qəlibindən çıxmırsa qabın altına nəm bez qoyaraq bir az gözləyin.
Saralan qazan və tavaların içinə bir az su, bir az da yuyucu toz əlavə etdikdən sonra sobada qaynamağa qoyun. Sonra əvvəl isti su, sonra da soyuq su ilə yaxalayın.
Dibi yanan tavaları bir gecə suda saxlayın, daha asan təmizlənəcək.
İstifadə etdiyiniz tomatın xarab olmasını istəmirsinizsə üzərinə bir az zeytun yağı əlavə edərək saxlayın.
Kartofu daha asan soymaq üçün onu 1 dəqiqə qaynar suda saxlayın.
Göyərtiləri duzlu su ilə yuyun. Duzlu su göyərtiləri daha yaxşı təmizləyir.
Kişmişləri çöplərindən təmizləmək üçün onları bir ovuc unla ovun və aşsüzənə yığın. Unla bərabər çöplər də düşəcək.
Soğanın üzərinə bir az un səpilərsə qovururkən yanmaz.
f Paylaş








Balkonda paltar qurudursansa iki dəfə düşün
Məşhur serialın çəkildiyi ev satışa çıxarıldı - FOTOLAR
Keçmiş qayınanam üçün darıxıram' - Çinarədən etiraf
Gecələr tez-tez ayılırsınıza - Bu qidalardan yeyin
Moldova bir illik fasilədən sonra 'Avroviziya' səhnəsinə qayıdır
Bir gün səninlə qovuşacağıq' - Zenfira vəfat edən anasından yazdı
Aspirinin diabetə də xeyri var imiş
Diş fırçalayarkən edilən 4 SƏHV
Heyvanlardan yoluxur, qızdırmayla başlayır - Ölümcül xəstəlik yayıldı
Ev heyvanı ilə eyni yataqda yatanlara ciddi xəbərdarlıq
Əri Səidənin mülklərini mənimsəyib? - İDDİA
Məşhur aktrisanın qardaşı fəciəvi şəkildə vəfat etdi
Almaz Ələsgərli illər sonra klip çəkdirir
Məşhur aktyor vəfat etdi
Üzünüzün daha gənc görünməsi üçün dodaq boyası necə seçilməlidir?