Mətbəximizdə gizli təhlükəyə çevrilən falqalar: Adamı dəli edir – Mütəxəssis açıqladı

Mətbəximizdə gizli təhlükəyə çevrilən falqalar: Adamı dəli edir – Mütəxəssis açıqladıAlüminium falqalar mətbəxdə xanımların sevimli köməkçisinə çevrilib. Onu xüsusilə yeməklərin daha uzun müddət isti qalması üçün istifadə edirlər. Bəs, alüminium falqanın qidalara zərərləri nədən ibarətdir?
Məsələ ilə bağlı Qida Təhlükəsizliyi Hərəkatının rəhbəri, sağlam qidalanma mütəxəssisi Məhsəti Hüseynova lent.az-a açıqlamasında bildirib ki, son illərdə dünyada, eləcə də Azərbaycanda qidaları saxlayarkən və bişirərkən alüminium falqalardan istifadə olunur. 
Onun sözlərinə görə, burada əsas məqsəd insanların rahatlığını təmin etmək olsa da, alüminium falqa sağlamlıq üçün heç də faydalı deyil:
"Alüminium falqalardan istifadə edərkən bəzi məqamlara diqqət etmək lazımdır. Çünki elə qidalar var ki, onları alüminium falqaya bükmək olmaz. Həddindən artıq duzlu və turş qidaları alüminium falqada saxlamaq düzgün deyil. Həmçinin tərkibi ədviyyatlı olan qidaları alüminium falqalarda saxlamamaq lazımdır. Çünki həmin qidalara alüminiumun kiçik hissələri keçir. İnsanın gün ərzində alüminium istehlakı çoxalır. Bu da orqanizmdə müəyyən problemlərin yaranmasına səbəb olur. Xüsusilə də turşular, tərkibi C vitamini ilə zəngin olan meyvələr, "fast food" kimi qidalar alüminium falqada saxlanılmamalıdır. Əks təqdirdə reaksiya daha sürətli şəkildə gedir. Alüminium falqa həm soyuq, həm də isti temperaturda həmin qidanın çirklənməsinə səbəb olur. Orqanizmin həddindən artıq qəbul etdiyi alüminium nəticəsində xəstəlik tez baş vermir. Sonradan insan orqanizmdə müəyyən fəsadlara yol açır. Bundan əlavə aqressivlik yaradır, mərkəzi sinir sisteminin pozulmasına səbəb olur. Bu səbəbdən mümkün qədər alüminium falqalardan az istifadə olunmalıdır. Alüminium falqanın əvəzinə qidanı yağlı kağızlarda saxlamaq daha məsləhətlidir".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 925   Tarix: 06 iyul 2024
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Ürəyin 1 nömrəli dərmanı bu meyvədir

Ürək sağlamlığını qorumaq üçün doğru qidalanma çox vacibdir. Uzun illər boyunca narın ürək üçün ən faydalı meyvələrdən biri olduğu düşünülürdü. -ın məlumatına görə, son elmi araşdırmalar göstərir ki, avokado ürək və dama

.

Bu xəstəliyi qəti görməzdən gəlməyin: qadınlara daha çox təsir edir

Dünya üzrə 300 milyondan çox insana təsir edən astma xəstəliyi qadınlarda niyə daha çox müşahidə olunur?. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, genetik meyllilikdən tutmuş allerqik quruluşa qədər bir çox səbəbi Sin

.

Hər gün iylədiyi bu şeyə görə xəstəliyə tutuldu, ağciyəri çökdü - FOTO

Qəfil başlayan öskürək tutması ilə gecəni təcili yardım otağında keçirən kişi ağciyərlərinin çökdüyünü öyrənib. xəbər verir ki, mövzu ilə bağlı açıqlama verən ekspertlər qorxulu həqiqəti üzə çıxarıblar. Çinin cənub-qərbindək

.

Alçanı duzla yeməyin ziyanları

Yazın başlanğıcı ilə təbiət yenidən həyat tapır, ağaclar meyvə verir və ticarət məntəqələri müxtəlif növ meyvələrlə bəzənir. xəbər verir ki, hər mövsümün öz xüsusi məhsulları olsa da, yazın ən çox arzulanan meyvələrində

.

Sirkə bu xəstəliklərin düşmənidir

Sirkə ənənəvi tibbdə uzun müddət istifadə edilən və sağlamlıq üçün bir çox faydaları olan təbii məhsuldur. xəbər verir ki, təbii üsullarla sağlam qalmaq istəyənlərin tez-tez istifadə etdiyi alternativlərdən biri olan sirk

.

Soyuq, yoxsa isti vanna: Hansı daha faydalıdır?

Mütəxəssislər idman edənlər üçün nəyin daha yaxşı olduğunu müəyyən ediblər. e- -a istinadən xəbər verir ki, Pensilvaniyada keçirilən 2024 İnteqrativ Məşq Fiziologiyası Konfransında təqdim edilən bir araşdırma, atletik performans

.

Bunları etsəniz toz evinizdən "qorxacaq"

Toz sanki hərtərəfli təmizliyə baxmayaraq qəfil peyda olur. Rafların üzərində toplanır, əlçatmaz yerlərdə gizlənir və televizor ekranında nazik bir təbəqə şəklində özünü xatırladır.  bununla bağlı bəzi üsulları təqdim edir

.

Ən sağlıqlı çərəz: Nə fındıq, nə badamdır - bu, hamısından üstündür

Sağlam qidalanmanın əsas elementlərindən biri olan çərəzlər həm enerji vermə xüsusiyyətləri, həm də orqanizmə göstərdikləri saysız faydalarla diqqət çəkir. Adətən fındıq, badam və Antep fıstığı ən çox istifadə olunan çərəzlə

.

Hamilələr bu meyvədən uzaq dursun

Hamiləlik dövründə düzgün qidalanma yalnız ananın sağlamlığı üçün deyil, eyni zamanda körpənin gələcək inkişafı üçün də mühüm əhəmiyyət daşıyır. xəbər verir ki, Finlandiyada aparılan yeni bir araşdırma hamiləlik zamanı avokad

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim şəkilləri yaz geyimleri 2025 gelinlikler sidik yolu infeksiyalari usaq sampunlari qəlyanaltılar makiyaj formalari bayatı vətən həsrəti hakıştalar birlik haqqinda xərçəng bürcü