Mojito nədir?

Mojito klassik Kuba kokteylidir. 1980-ci illərin sonlarında ABŞ-da tanınan mojito 1990-cı illərin ortalarında bütün dünyaya yayıldı. Mojito ənənəvi olaraq beş maddədən hazırlanır: rom (şəkər qamışı suyu), şəkər, əhəng, soda və nanə.

Bu qeyri-adi yay içkisini alkoqolsuz formada evdə asanlıqla hazırlaya bilərsiniz. Sizi canlandıran və canlandıran ən uyğun 3 alkoqolsuz mojito tərifi ...

1. Çiyələk ətirli mojito üçün maddələr:

Yarım kireç suyu, 1 çay qaşığı dənəvər şəkər, 1 dəstə təzə nanə, bir ovuc çiyələk, buz kubları, yarım stəkan soda və ya düz mineral su. Bəzəmək üçün: Nanə və əhəng.

Necə edilir?

Xidmət edəcəyiniz stəkana limon suyu və çiyələk əlavə edin. Şəkər əlavə edin və qarışığı sarımsaq çəkiclə əzin. Sonra nanə əlavə edin və yenidən əzin. Üstünə buz qoyun və sonunda soda və ya mineral su əlavə edin. Nanə və limon dilimləri ilə xidmət edin.

2. Nanə və limon mojito üçün maddələr:

10 nanə yarpağı, yarım yemək qaşığı şəkər, yarım kireç, yarım stəkan soda və ya başqa bir turşulu içki, buz.

Necə edilir?

Nanə yarpaqları, şəkər və limonu 4 bərabər modula bölün və çırpıcıya əlavə edin. Kifayət qədər əzməyə başlayın və bütün maddələri qarışdırın. Sonra bir ölçü soda əlavə edin və yenidən döyməyə başlayın. İstədiyiniz qədər buz əlavə edin və qalan soda əlavə edin. Limon və nanə ilə xidmət edin.

3. Blueberry mojito üçün maddələr:

Yarım kireç suyu, 1 çay qaşığı dənəvər şəkər, 1 dəstə təzə nanə, 1 ovuc yabanmersini buz kubları, yarım stəkan soda və ya düz mineral su. Bəzəmək üçün: Nanə və əhəng.

Çiyələk mojitosuna bənzəyən yabanmersini mojitosunu bəyənəcəksiniz! Yenə bir stəkana yaban mersini, limon suyu və şəkər əlavə edin. Sarımsağın çəkiciylə kifayət qədər doğrayın. Sonra nanə əlavə edin və yenidən əzin. Sonda buz kubları və soda və ya mineral su əlavə edin. Sonda nanə və əhəng ilə xidmət edin.

İlə bağlı
Mojito nədir?Mojito nədir?Mojito nədir?Mojito nədir?Mojito nədir?Mojito nədir?

Mətbəx     Baxılıb: 1524   Tarix: 01 avqust 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

turlar.az

sonxeber.az həkim məsləhəti kosmetika mehsullari reseptler cinsi xəstəliklər ud hindi faydalari quru deri ucun maska sizanaqlara qarsi kosmetika hüzeyir hacibəyov kahfe kali banan terezi maskalar