Nar şirəsinin faydaları və düzgün qəbulu

Nar şirəsinin faydaları və düzgün qəbuluNar şirəsinin faydaları və düzgün qəbuluNar şirəsinin tərkibi müxtəlif faydalı maddələrlə olduqca zəngindir. Burada С, В1, В2, А, Е, РР, orqanik turşular, aminturşuları və s. kimi xeyirli maddələr var.
- Nar şirəsi ürək-damar sistemi üçün çox faydalıdır. Nar şirəsi qədim zamanlardan qanazlığı ilə mübarizədə çox geniş istifadə olunurdu. Bu şirənin müntəzəm qəbulu həqiqətən qanın tərkibinə müsbət təsir edir.
- Nar şirəsi pektinlərlə zəngindir. Bu maddələr bağırsaqlarda yığılan ziyanlı maddələri xaricə çıxartmağa kömək edir.
Tanin maddələrlə zəngin olan nar şirəsi bağırsaqlara büzücü təsir edir və ishal zamanı yaxşı kömək edir.
- Nar şirəsi polifenol maddələrlə zəngindir. Bu maddələr orqanizmdə gedən qocalma və dağılma proseslərlə mübarizə aparır, orqanizmi cavanlaşdırır.
- Həkimlərin fikirinə görə, nar şirəsi xərçəng xəstələri üçün çox faydalıdır. Xüsusi araşdırmalar nəticəsində məlum oldu ki, nar şirəsi prostat xəsrçəngindən əziyyət çəkən xəstələrin vəziyyətini yaxşılaşdırır.
Həmçinin nar şirəsi xərçəngin profilaktikası üçün istifadə oluna bilər.
- Nar şirəsi sidikqovucu təsirə malikdir - ödemləri azaldır, təzyiqi tənzimləyir, böyrəkləri təmizləyir.
- Nar şirəsi immun sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, orqanizmi möhkəmləndirir.
- Həkimlər nar şirəsini yarıbayarı su və ya digər şirələrlə (xüsusilə kök şirəsi ilə) durulaşdırılmış şəkildə qəbul etmək tövsiyə edirlər. Təmiz nar şirəsi bağırsaqları "yığır" ki, bu qəbizliyə səbəb ola bilər.
Həmçinin təmiz nar şirəsinin qəbulu bəzi mədə və 12 barmaq bağırsağı xəstəlikləri, pankreatit zamanı əks-göstərişdir. Təmiz nar şirəsi diş emalına da mənfi təsir edə bilər.
Təbii nar şirəsini saxlamaq olmaz (hətta soyuducuda), şirəni hazırladıqdan dərhal sonra qəbul etmək lazımdır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 940   Tarix: 20 mart 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

"Yastıq üzlükləri unitazdan daha çox bakteriya yığa bilər"

Aparılan tədqiqatlar yuyulmamış yastıq üzlüklərinin cəmi 7 gün ərzində milyonlarla bakteriya koloniyası yığdığını ortaya çıxarıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər qeyd edirlər ki, yastıq üzlüklərindəki mikroorqanizmlərin say

.

D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama

Yaşlı insanlarda vitamin D çatışmazlığı varsa, yağlı formasından deyil, suda həll olunan formadan istifadə etmək daha məqsədəuyğundur. xəbər verir ki, bunu qidalanma üzrə mütəxəssis və endokrinoloq Diana Erikenova açıqlamasınd

.

Sonsuzluq yaradan qidalar

Son illərdə sonsuzluq hallarının artmasında tibbi problemlərlə yanaşı, gündəlik qidalanmanın da böyük rolu var. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar hormon balansını pozaraq həm qadınlarda, həm də kişilərdə reprodukti

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?

Gündə 4 stəkandan çox qəhvə içmək mənfi təsirlərə səbəb olur. xəbər verir ki, qəhvə təravətlə oyanmaq və diqqəti artırmaq üçün çoxlarının gündəlik vərdişinə çevrilib. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, gündə dörd stəkanda

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar

Dünyanın ən uzunömürlü cəmiyyətlərindən ilhamlanaraq hazırlanan xüsusi makaron resepti sosial mediada böyük marağa səbəb olub. Adətən yüksək karbohidrat tərkibli olduğu üçün mütəxəssislər tərəfindən çox tövsiyə olunmaya

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari sac duzumleri geyim dəbləri hakıştalar goyemin faydalari sudun terkibi düzgün makiyaj kosmetika yuxuda qara ilan gormek əfsanələr sevda sağlamlıq ariqlamaq