Pendirli kek (foto-resept)
Tərkibi:
3 ədəd yumurta
1 su st sürtgəcdən keçirilmiş ağ pendir
1 su stəkanından 1 barmaq az qatıq
3 y/q zeytun yağı
1 su st un
2 şaxə cəfəri
2 şaxə şüyüd
1 paket qabartma tozu
1 ç/q duz
Hazırlanması:
Dərin qabın içinə yumurta əlavə edin. Mikserlə 3 dəqiqə çırpın.
Üstünə 1 su stəkanından 1 barmaq az qatıq və 3 yemək qaşığı zeytun yağı qoyub yenidən çırpın.
Daha sonra 1 su st sürtgəcdən keçirilmiş ağ pendir, 1 çay qaşığı duz, 1 paket qabartma tozu, cəfəri və şüyüdü əlavə edib qarışdırın.
Son olaraq unu az-az qoyub, qarışdırın.
Digər tərəfdən tavanı yağlayıb isidin.
Hazırladığınız pendirli göyərtili kek qarışımını tavanın içinə töküb yayın.
Tavanın qapağını bağlayın. Əvvəlcə 1 dəqiqə yüksək atəş üzərində daha sonra aşağı dərəcədə bişirin.
Pendirli kek (foto-resept)
 
 Ara-ara qabağında yaranan nəmi quru dəsmalla silin.
Daha sonra kekinizin qabarıb, kənarları qızarmağa başladığı vaxt boşqab üstünə tərs çevirin.
Digər tərəfi də aşağı dərəcədə bişirin.
Pendirli tava keki bişdikdən sonra qazın üstündən götürün. Dilimləyib, isti və ya ilıq olaraq servis edə bilərsiniz.
Pendirli kek (foto-resept)
f Paylaş
 







  Hakışta
  İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
  Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
  Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
  Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
  Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
  DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
  Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
  Hər gün mixək çubuğu çeynəsək, NƏ OLAR?
  Dünyanın ən yaşlı qadınının uzunömürlülük SİRRİ
  Tez-tez münasibət yaşamaq xərçəngdən qoruyurmuş
  Püstənin faydaları
  Özcan yenidən Bakıda konsert verdi - FOTOLAR
  Yaşıl çay gündə nə qədər və nə zaman içilməlidir?
  Hande ilə Barışın serialı uğursuz oldu