Pendirli toyuq şorbası (foto resept)
Tərkibi:
Toyuq filesi - 0,5 kq
Kök - 1 ədəd
Soğan - 1 ədəd
Kartof - 1 ədəd
Düyü - 80 q
Pendir - 20q
Su - 1,5 l
Duz
Hazırlanması:
Qazana suyu töküb qaza qoyulur, duz tökülür.
Toyuq filesi yuyulur, suya salınıb yarım saat qaynadılır
Soğan xırda-xırda doğranır.
Kök sürtkəcdən keçirilir.
File bişdikdən sonra qazandan çıxarılır.
Qazandakı bulyona düyü əlavə edilib 10 dəqiqə qaynadılır.
Soğan və kök də qazana əlavə edilir.
Kartof xırda kub şəklində doğranır.
Şorba qaynadıqda kartof qazana əlavə edilib 10 dəqiqə qaynadılır.
Bişmiş toyuq filesi xırda-xırda doğranıb qazana əlavə edilir. Kartofu bişdikdən sonra qazan oddan götürülür.
Süfrəyə verildikdə boşqablara çəkilib üzərinə pendir əlavə edilir.
Nuş olsun!
f Paylaş