Pivənin kişi orqanizmi üçün inanılmaz FAYDASI

Pivənin kişi orqanizmi üçün inanılmaz FAYDASIElm adamları yeni bir araşdırma aparıblar, onun nəticələri ilə müəyyən edilib ki, açıq rəngli pivənin gündəlik istehlakı əslində bağırsaqların sağlamlığını yaxşılaşdıra bilər.
Milli.Az sfera.az-a istinadən xəbər verir ki, hər gün alkoqollu və ya alkoqolsuz pivənin bir porsiyasını içən sağlam kişilərdə bağırsaqda mikrobların daha müxtəlif dəsti inkişaf edib ki, bu da diabet və ürək-damar xəstəlikləri kimi xroniki xəstəliklərin daha aşağı riski ilə bağlıdır.
Araşdırmada qeyd edilir ki, insanın mədə-bağırsaq traktında mikroorqanizmlərin trilyonları yaşayır və pivə polifenollar kimi birləşmələri, həmçinin fermentasiya prosesində meydana gələn canlı mikroorqanizmləri ehtiva edir.Tədqiqatın bir hissəsi olaraq, tədqiqatçılar 18-65 yaş arası 20 sağlam kişini təsadüfi olaraq iki qrupa ayırıblar və dörd həftə ərzində şam yeməyi ilə bir 11 maye unsiya həcmində bir şüşə alkoqollu və ya alkoqolsuz pivə içiblər.
İştirakçılara eyni səviyyədə fiziki fəaliyyət və qidalanma vərdişlərini saxlamaq tapşırılıb.
Bədən çəkisi, bədən kütlə indeksi və qan serumunda ürək sağlamlığı və maddələr mübadiləsinin biomarkerləri iştirakçıların qan və nəcis analizlərinə görə tədqiqat zamanı dəyişməyib.
Lakin dörd həftəlik dövrün sonunda hər iki qrup bağırsaq mikrobiomunda bakteriyaların daha çox müxtəlifliyini və nəcisdə qələvi fosfatazın fəaliyyətinin daha yüksək səviyyəsini göstərib. Bu ferment bağırsaqda pis bakteriyalarla mübarizə aparmağa kömək edir ki, bu da tədqiqatçıların fikrincə, bağırsağın sağlamlığının yaxşılaşdığını göstərir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1007   Tarix: 11 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Böyrək daşlarının yaranmasına səbəb olan qidalar açıqlandı

Böyrək daşlarının təxminən 60-80 faizi kalsium oksalatlarından ibarətdir. Bu daşlar möhkəm, həllolunmaz və parçalanması çətin olur. xəbər verir ki, qarabaşaq, pomidor, qara çay, çuğundur və digər oksalatla zəngin qidaları

.

Libidonun ən böyük 3 düşməni açıqlandı

Cinsi marağın azalmasının əsas səbəbləri fizioloji, psixoloji və sosial-mədəni faktorlarla bağlıdır. xəbər verir ki, bunu seksoloq Milana Sokolova deyib. O bildirib ki, fizioloji səbəblər arasında xroniki xəstəliklər, hormo

.

Yatmazdan əvvəl nəyi, nə vaxt yemək lazımdır? - Mütəxəssislərin tövsiyələri

Yatmazdan əvvəl nəyi və nə vaxt yemək orqanizmin sağlamlığı və yuxunun keyfiyyəti üçün çox önəmlidir. Yatağa çox yaxın yemək həm yuxu ritmini poza, həm qanda şəkərin səviyyəsini dəyişdirə, həm də çəkini artıra bilər. Ümum

.

Çox addam ciddiyə almır - Ağır xəstəliklərin əlaməti ola bilər

Kəpəyin yaranması təkcə baş dərisinin qıcıqlanması və ya düzgün şampun seçimindəki səhvlərlə bağlı deyil. xəbər verir ki, bu problem bəzən orqanizmdə daha ciddi proseslərdən xəbər verə bilər. Bunu açıqlamasında rusiyalı dermatoveneroloq

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Gündə 4 fincan içmək qocalmanı yavaşladır

Norveçdə aparılan yeni araşdırma göstərir ki, gündə üç-dörd fincan qəhvə içmək bioloji qocalma prosesini yavaşlada bilər. xəbər verir ki, alimlərin sözlərinə görə, orta miqdarda qəhvə istehlakı hüceyrələrin qoruyucu hissəs

.

Kardioloqların xəbərdarlığı: Ürəyinizə zərər verən ət növləri

Ət bir çox insanın gündəlik qidasının əsas hissəsini təşkil edir, lakin kardioloqlar bəzi ət növlərinin ürək sağlamlığına ciddi təhlükə yarada biləcəyini bildirirlər. Araşdırmalar göstərir ki, ət istehlakı müəyyən şərtlərd

.

20 günlük stress ömrü 10 saat qısaldır - Psixoloq

Stress hormonal sistemi aktivləşdirir və müxtəlif orqanlarda uzunmüddətli pozuntular yaradır. Uzun sürən daxili gərginlik psixosomatik xəstəliklərin yaranmasına şərait yaradır. Bu xəstəliklərə yüksək təzyiq. Mədə və onikibarma

.

Şalqamın faydaları və gündəlik istifadənin nəticələri

Şalqam bənövşəyi, qırmızı və yaşıl rənglərdə yetişən, soğanla birlikdə istifadə olunan turpkimilərə aid tərəvəzlərindən biridir. Həm kökü, həm də yarpaqları yeyilə bilər. Dünyada 30-dan çox şalqam növü mövcuddur və Türkiyəni

turlar.az

qadın geyimi həkim məsləhəti qis geyimləri 2025 valideyne aid statuslar cennet almasinin hazirlanmasi qara noqteler ucun uz maskalari çimərlik dəbi kosmetika baldiz dostluq haqisda veten haqqinda atalar sozleri cantalar