Plovun bilmədiyiniz ziyanları

Plovun bilmədiyiniz ziyanlarıDüyü çox faydalı diyetik məhsul sayılır. Lakin bunu bütün düyü növlərinə şamil etmək düzgün deyil.
Aş bişirəndə istifadə etdiyimiz ağ cilalanmış düyünün (biz ona "uzun düyü" deyirik) əksinə xeyirdən çox ziyanları var.
Uzun düyünün istehsalı zamanı o, bütün qişalardan təmizlənir. Hansı ki, bu qişalar düyünün əsas faydalı hissəsidir. Onların tərkibinə qidalı liflər, maqnezium, B qrupu vitaminləri daxildir. Emaldan sonra bizə faktiki olaraq yalnız karbohidratlar qalır.
Harvard İctimai Qidalanma Məktəbinin (Harvard School of Public Health) alimləri araşdırmalar zamanı 2-ci tip şəkərli diabetlə ağ cilalanmış düyünün istehlakı arasında əlaqə aşkar edib. Məlum olub ki, yüksək glikemik indeksə malik olan ağ cilalanmış düyünün tez-tez istehlakı şəkər xəstəliyinin riskini artırır.
Nəzərə almaq lazımdır ki, burada söhbət belə düyünü həftədə bir neçə dəfə istehlak edən insanlardan gedir. Əgər siz uzun düyüdən hazırlanmış aşı yalnız bayramlarda və özəl günlərdə istehlak edirsinizsə, burada böyük təhlükə yoxdur.

(Saglamolun.Az)

Xəbərlər     Baxılıb: 1722   Tarix: 23 mart 2017
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Bu içkilər baş və boyun xərçəngi riskini AZALDIR

Səhər və ya günorta bir fincan qəhvə və çay istehlakı ağız, boğaz, baş və boyun xərçəngi riskini aşağı salır. e- -a istinadən bildirir ki, bu barədə araşdırma "Cancer" jurnalında dərc olunub. Belə ki, baş və boyu

.

Avokadonun şokedici zərərləri aşkarlandı

Son illərin məşhur meyvəsi olan avokado tərkibində sağlam yağlar, vitaminlər və antioksidantlar olan "super qida" hesab edilir. Bu səbəblə pəhriz siyahılarının əvəzolunmaz meyvələri arasındadır. Avokado uzun müddətdi

.

Şampanla çaxırın fərqi nədir?

Şampan və çaxır əsasən istehsal üsulu, mənşə yeri və tərkibi ilə fərqlənir. Şampan, yalnız Fransanın Şampan bölgəsində xüsusi bir metodla hazırlanmış qazlı şərabdır və üzüm növləri, fermentasiya prosesi və qazın təbii olara

.

Qışda bu qidalar yeyilməlidir

Soyuq qış aylarında orqanizmin immunitetini gücləndirmək və xəstəliklərdən qorunmaq üçün düzgün qidalanma mühüm əhəmiyyət daşıyır. Mütəxəssislər qış aylarında müəyyən qidalara üstünlük verməklə sağlamlığı qorumağın mümkü

.

Kəskin soyuyan havalar kimlər üçün təhlükəlidir?

"Havaların kəskin soyuması bizim iqlimə adaptasiya olmuş orqanizm üçün müəyyən çətinliklər yaradır". Bu sözləri terapevt Günay Lətifova deyib. Onun sözlərinə görə, soyuq ölkələrdə yaşayan insanlar artıq belə hav

.

Xaş faydalıdır, yoxsa ziyan?

Xaşın insan orqanizmi üçün xeyirli bir yemək olduğunu bilirik. Amma bu yeməyin dəri problemlərinə də inanılmaz faydası olduğu ortaya çıxıb.  bildirir ki, bu barədə türkiyəli fitoterapiya mütəxəssisi Ümit Aktaş məlumat verib. 

.

Kələm yarpaqları ilə bel ağrısına təbii çarə - sadəcə bunu etmək lazımdır

Bel ağrısı müasir dövrdə geniş yayılmış sağlamlıq problemlərindən biridir. Uzun müddət oturmaq, yanlış duruş və həddən artıq yüklənmə ağrılara səbəb ola bilər. e- -a istinadən xəbər verir ki, bunun qarşısını almaq üçün təbi

.

Məşhur ətirlərin ölümcül təhlükəsi

Tərkibində ftalatlar olan lüks ətirlər xərçəngin inkişafına səbəb ola bilər. -ın məlumatına görə, bu barədə moda tarixçisi və ətir mütəxəssisi Tala Baeva xəbərdarlıq edib. Hansı ətir xərçəngə səbəb olur?. Baevanın dediy

.

Gündə bir fincan pivənin faydaları

Orta dərəcədə pivə istehlakı qlükoza metabolizması prosesini yaxşılaşdırmağa və insulin səviyyəsini azaltmağa kömək edə bilər. -ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə, Çindən olan tədqiqatçıların apardığı bir araşdırmay

turlar.az

sonxeber.az qadin dunyasi gözəllik məhsulları geyim şəkilləri ev dekorasiyası bayatilar vetene aid uşaq yeməkləri şorba reseptləri oxatan itburnu qardasa aid haxistalar rus dilini oyrenek 2ci ders ziyafet geyimleri