Portağalla ÇOX DADLI PEÇENYE - Foto

Portağalla ÇOX DADLI PEÇENYE - FotoTərkib:
Xəmir:
- 2 stəkan un
- 1/3 stəkan xama
- yarım stəkan şəkər tozu
- 100 qr kərə yağı
- 1 yumurta
- yarım ç.q. qabartma tozu
- 1 çimdik duz
İçlik:
- 1 portağal
- yarım stəkan şəkər tozu
- 1 x.q. nişasta
Üzərinə çəkmək üçün: 1 yumurtasarısı, qoz (üzərinə səpmək üçün, zövqə görə)
Hazırlanması:
1. Unu kərə yağı ilə barmaqlarınızla ovun, şəkər tozu, duz, qabartma tozu, yumurta və xamanı əlavə edin, tez qarışdırın, xəmir yoğurun, soyuducuda 1 saat saxlayın.
2. Portağalı blenderdə əzin, şəkər tozu və nişasta əlavə edin, blenderdə qarışdırın. Qatı, həmcins kütlə alınmalıdır.
3. Xəmiri 3-4 mm qalınlıqda düzbucaq formasında yayın, üzərinə içlik çəkin, rulet formasında bükün, tikələrə doğrayın, üzərinə yumurtanın sarısını çəkin, xırda doğranmış qoz səpin (səpməmək də olar).
Portağalla ÇOX DADLI PEÇENYE - FotoPortağalla ÇOX DADLI PEÇENYE - Foto4. Tavaya kağız qoyun, peçenyeləri düzün, 180 C qədər qızdırılmış sobada 20-30 dəqiqə bişirin (qızarana qədər).
Portağalla ÇOX DADLI PEÇENYE - FotoNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2288   Tarix: 23 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

turlar.az

hamiləlik geyim necə seçməli maskalar ləkələr karikatura qadın müdafiəsi qrip və soyuqdəymə kosmetika əqrəb vetene aid atalar sozleri nizami gəncəvi qadin saglamlig salam