Qabığı ilə yeyin ki, XƏRÇƏNGƏ TUTULMAYASINIZ
 Dietoloqlar qabıqları ilə yeyilən bir sıra qidaların xərçəng riskini azaltdığını bildirirlər. Onlar meyvə və tərəvəzlərin qabıqla yeyildikdə daha çox vitamin ehtiva etdiyini bildirirlər.
Dietoloqlar qabıqları ilə yeyilən bir sıra qidaların xərçəng riskini azaltdığını bildirirlər. Onlar meyvə və tərəvəzlərin qabıqla yeyildikdə daha çox vitamin ehtiva etdiyini bildirirlər.
 
 Həmçinin bu vasitə ilə enerji artır və xərçənglə mübarizədə təsirli olur.
 
 Ailem.az sizə həmin qidaların siyahısını verir.
 
 Kivi
 
 Kivinin tüklü səthi antioksidantar, anti-xərçəng, anti-allergiya və iltihaba qarşı maddələrlə zəngindir. Qabıq özündən 3 qat daha çox antioksidant ehtiva edir.
 
 Ananas
 
 Ananasın kənarında tikanlı səth deyil, qalın çəyirdəkli hissəsi istifadə edilə bilər. Lif və C vitamini sayəsində həzm sistemində ölü toxumaları tez təmizləyir və mədəni qoruyur. Ananasın tumunu əzib içkilərə qataraq, istifadə edə bilərsiniz.
 
 Banan
 
 Aparılan bir araşdırmada banan qabığı ekstraktının serotoninlə zəngin olduğu qənaətinə gəlinib. Banan qabığında lutein antioksidantı olduğundan göz hüceyrələrini ultrabənövşəyi işığın zərərli təsirlərindən qoruyur. Bu işığa çox həssaslıq kataraktın meydana gəlməsi riskini artırır. Araşdırmaçılar banan qabığını təxminən 10 dəqiqə qaynadıb, soyudulmuş suyunu içməyi, ya da meyvə sıxandan keçirib, suyunu içməyi təklif edirlər.
 
 Sarımsaq
 
 Aparılan bir araşdırmaya görə, sarımsağın qabığı 6 fərqli antioksidantı özündə birləşdirir. Sarımsağın qabığını atmaq o deməkdir ki, yaşlanma prosesinə qarşı mübarizə aparan və ürəyi qoruyan antioksidantları çölə atırıq. Yarım və ya bütün sarımsağa zeytun yağı gəzdirərək bişirilən xörəklərə, tərəvəzlərə əlavə etmək olar.
 
 Naringi
 
 Naringinin içərisində olan ağ membran yüksək pektin tərkibinə malikdir. Pektin pəhriz lifinin tərkib hissəsidir, xolesterinin aşağı salınmasına və bağırsaqdakı bakteriyalardan azad olmağa kömək edir.
 
 Balqabaq
 
 Balqabaq sinklə zəngindir ki, bu da sağlam dəri və dırnaqlar üçün vacibdir. Həmçinin, tərkibində bol miqdarda olan betakaroten ürək xəstəliyinə və xərçəngə qarşı qoruyucu bir antioksidantdır. Bərk olduğu üçün qabığını yemək çətindir, amma qabığın alt hissəsindəki yumşaq təbəqədən istifadə etmək olar.
Saglamolun.Az
f Paylaş
 
 







 Kişilərin ürəyi daha zəif olur - Həkim təsdiqlədi
  Kişilərin ürəyi daha zəif olur - Həkim təsdiqlədi Boyun qalınlığı bu ciddi xəstəliklərin əlamətidir - DİQQƏT
  Boyun qalınlığı bu ciddi xəstəliklərin əlamətidir - DİQQƏT Analizə gedənlər bunu mütləq bilməlidir, yoxsa cavablar səhv çıxa bilər
  Analizə gedənlər bunu mütləq bilməlidir, yoxsa cavablar səhv çıxa bilər Ağıllı olun, xəbərdarlığımı ciddi qəbul edin' - Tolik
  Ağıllı olun, xəbərdarlığımı ciddi qəbul edin' - Tolik Sümük xərçənginin də çarəsi tapıldı
  Sümük xərçənginin də çarəsi tapıldı Kerem Bürsin min tələbəyə təhsil imkanı yaratdı
  Kerem Bürsin min tələbəyə təhsil imkanı yaratdı Tanınmış reperə ağır itki - FOTO
  Tanınmış reperə ağır itki - FOTO Dərs demək üçün müraciət etsəm də, cavab ala bilmirəm' - Xalq artisti
  Dərs demək üçün müraciət etsəm də, cavab ala bilmirəm' - Xalq artisti Mehmanla Aqşin illərdir küsülüdür
  Mehmanla Aqşin illərdir küsülüdür Sənin möhkəm çiyninə və məsləhətlərinə çox ehtiyacım var
  Sənin möhkəm çiyninə və məsləhətlərinə çox ehtiyacım var 77 yaşlı rusiyalı ulduz özündən 29 yaş kiçik rəqqasə ilə evləndi
  77 yaşlı rusiyalı ulduz özündən 29 yaş kiçik rəqqasə ilə evləndi Əncirə əlavə edib yeyin - Qaraciyəri təmizləyir, orqanizmi yeniləyir
  Əncirə əlavə edib yeyin - Qaraciyəri təmizləyir, orqanizmi yeniləyir Həftədə ən azı 2 dəfə bu balığı yeyin - Həkim məsləhəti
  Həftədə ən azı 2 dəfə bu balığı yeyin - Həkim məsləhəti Diş itkisi ölüm riskini artıra bilər - ARAŞDIRMA
  Diş itkisi ölüm riskini artıra bilər - ARAŞDIRMA Əllərin və ayaqların rənginin dəyişməsi xəstəliyə işarədir
  Əllərin və ayaqların rənginin dəyişməsi xəstəliyə işarədir