Qadınlar bunları mütləq bilməlidir – 15 MƏSLƏHƏT

Qadınlar bunları mütləq bilməlidir – 15 MƏSLƏHƏTSizə qadınların mütləq bilməli olduğu və nə vaxtsa ehtiyac duyacaqları məsləhətlər təqdim edirik. Həyatınızı asanlaşdıracaq bu məsləhətlərlə tanış olun:
1. Qırmızı şərab ləkələrini aparmaq üçün ağ şərabdan istifadə edin.
2. Yeni aldığınız cins şalvarı dərziyə verməmişdən əvvəl ən azı 2 dəfə yuyun. Cinslər yuyulanda mütləq balacalaşır.
3. Tiftiklənmiş və ya anqora yunlu paltarlarınız tük tökməsin deyə, balaca bir paketə qoyub soyuducunun buzluğuna yerləşdirin. 3 saat saxlasanız, kifayətdir.
4. Vintaj, yaxud ikinci əl paltarlardakı iydən qurtulmaq üçün 1 qaşıq araqla 2 qaşıq suyu qarışdırıb, sprey şüşəsinin köməyi ilə püskürdün.
5. Çantanıza yağ damcısı düşübsə, uşaq pudrasını ləkənin üstünə tökün və sabaha qədər saxlayın. Böyük ehtimalla ləkə yox olacaq. Getməyibsə, bir neçə gün bunu təkrarlayın.
6. Əyninizə yaxşı oturan paltarların əsas xüsusiyyəti sintetikliyindədir. Köynəklərdə 95% pambıq, 5% sintetika, cins şalvarlarda isə tərkibində ən azı 2% sintetika olanlara üstünlük verin.
7. Paltarınızı şkafa həmişə açıqdan tünd rənglərə görə yığın. Məsələn, açıq rəngləri soldan, tündləri sağdan düzün. Beləcə, daha rahat seçib geyinə biləcəksiniz.
8. Yun parçanın keyfiyyətini yoxlamaq üçün parçanı astaca dartın. Əlinizi çəkəndə parça əvvəlki vəziyyətini alırsa, deməli, keyfiyyətlidir.
9. Mağazada cins şalvarı geyinib yoxlamağa vaxtınız yoxdursa, barmaqlarınızı büküb dirsəyinizi şalvarın belinə salın. Əgər şalvarın beli dirsəyinizdən barmaqlarınızın bükümünə qədərdirsə, bu, sizin ölçünüzdür. Boynunuzun ölçüsü də bel ölçünüzlə eynidir, onu da yoxlamaq olar.
10. Hansısa paltarı atıb-atmamaqla bağlı qərarsızsınızsa, "indi mağazada olsaydım, bunu alardım?" sualını özünüzə verin. Cavab "yox"dursa, atın.
11. Bikini və dəniz geyimlərini paltaryuyan maşında yumayın. Maşınla yuyulanda bu paltarlar elastikliyi itirir.
12. Saxta çantalardan qaçın, onların həqiqi olub-olmadığını çox adam başa düşər. Amma saxta brilyant və digər daş-qaşlı dəstləri isə keyfiyyətlidirlərsə, ancaq pəşəkarlar anlaya bilər.
13. Paltarı ütüləyəndən dərhal sonra geyinməyin. Yoxsa yeni qırışlar əmələ gələ bilər. 5 dəqiqə gözləyin, sonra geyinin.
14. Çiçəklərin güldanda daha çox canlı qalmasını istəyirsinizsə, suya bir azca araq damcıladın.
15. Şəffaf corablarınızın süzülməyindən yorulmusunuzsa, əvvəlcə üzərinə saç spreyi vurun, sonra geyinin.
Lent.az

Mətbəx     Baxılıb: 2045   Tarix: 17 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

turlar.az

yay kolleksiyasi həkim məsləhəti adlarin menasi permanent makiyaj dirnaq maskalari faydalı məsləhətlər ziyafət geyimləri kosmetika maraqlı azərbaycan vətənə aid atalar sözləri anabaci haqisda