Qanazlığı və cinsi zəifliyin dərmanı - FİSİNCAN

Qanazlığı və cinsi zəifliyin dərmanı - FİSİNCANFİSİNCAN – metalla turşunun birləşməsindən şəfalı yemək. Qanazlığı, anoreksiya, halsızlıq, cinsi zəifliyin dərmanı
Metalın xörəkdə bişməsi texnikası Azərbaycan qədim mətbəxində yer alan unikal məqamlardandır. Qədim təbiblər xəstəyə dəmirçilərin qızmış dəmiri söndürdükləri sudan, yəni dəmir ionları ilə zəngin suyu içməyi məsləhət görürdülər. Beləcə at nalının qazana salındığı Fisincan yeməyi meydana gəldi. Bu zaman nalın da olduğu qaba nar, sirkə, abqora əlavə olunur ki, turşular metalla reaksiyaya girib, xörəyi qara rəngə boyayır, eyni zamanda yemək faydalı dəmirlə zənginləşir.
Lənkəranda çox evlərdə Fisincan üçün ayrıca nal saxlanılır. Fisincanın rəngini tündləşdirmək üçün müasir aşpazlar çox üsullar düşünüb, amma heç biri nalın verdiyi dadı, faydanı əvəz etmir.
Azərbaycanın ustad aşpazı Şahhüseyn Kərimovun Ficincan resepti bu tərkibdədir. Burda nal istifadə olunmadığına görə rahatlıqla evdə sınaya bilərsiz! Lənkəransayağı FİSİNCAN

Ərzaqlar:
Cır nar – 0,3 kq.
Palçıq turşu – 0,3 kq.
Balqabaq – 1 kq.
Qırmızı soğan – 1 kq.
Ördək və ya toyuq – 1 ədəd
Bal – 100 qr.
Qoz – 1 kq.
Duz, istiot – zövqə görə
Kərə yağı – 100 qr.

Hazırlanması:
Cır nar tənzifə bükülüb qazanın dibinə qoyulur. Üstünə soyulmuş soğan, boranı və palçıq turşu əlavə edilir, toyuq qoyulur və su tökülüb bişirilir. Toyuq əti bişəndən sonra qazandan çıxarılır, qalan ərzaqlar yenidən qaynamağa qoyulur və 2 saatdan sonra oddan götürülür, aşsüzəndən süzülür. Aşsüzəndə qalan nar elə tənzifin içində sıxılır, şirəsi çıxandan sonra atılır.
Qalan ərzaqlar isə ətçəkəndən keçirilir və yenidən aşsüzəndən keçən suya qatılıb, içinə narın qoz ləpəsi əlavə olunub, daha 3 saat qaynadılır. Hazır olana yaxın duz, istiot, azca kərə yağı vurulub, qarışdırılır. Ficincan toyuğun yanında sufrəyə verilir. //qadın.az

Xəbərlər     Baxılıb: 3239   Tarix: 09 noyabr 2016
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Mandarinin zərəri faydasından çoxdur – Həkim

Noyabr-dekabrın ən populyar meyvəsi mandarin - narıngi sən demə, qaraciyərə zərərli imiş. "Medicina"ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Nataliya Lazurenko danışıb. "Hər gün mandarin yeyənlə

.

Hansı çay COVID-19-un qarşısını alır?

Corciya Universitetinin (ABŞ) alimləri müəyyən ediblər ki, süd və şəkərsiz çay tüpürcəkdə SARS-CoV-2-ni təsirsiz hala sala bilər ki, bu da virusun aşağı tənəffüs sisteminə daxil olmasına qismən mane olur. Bəşəriyyət üçü

.

Qanın tünd rəngdə olması nəyin əlamətidir?

Qan rəngi bədəndəki oksigen miqdarını göstərir. bildirir ki, əgər qanın rəngi açıqdırsa tərkibindəki oksigenin miqdarının kifayət qədər olduğunu göstərir. Əgər qanın rəngi tünddürsə, bu qandakı oksigenin az olduğunu bildiri

.

Yatmadan əvvəl 11 zeytun yeyin

Zeytunun insan sağlamlığına, o cümlədən toxumlarına və yarpaqlarına olan faydaları inanılmazdır.   -a istinadən bildirir ki, xüsusilə Aralıq dənizi bölgəsində yetişən və ləzzətli dadı olan zeytunu səhərlər deyil, yatmazda

.

Ət alanda bunlara DİQQƏT EDİN

Mütəxəssislər bazardan ət alarkən nələrə diqqət etməli olduğunu açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, bazardan ət alarkən satıcıların malların təzəliyi ilə bağlı verdiyi zəmanətlərə etibar etməməlisiniz. Satıcıların ə

.

Səhər, nahar və şam yeməyini nə vaxt yeməlisiniz?

Həyatın müasir ritmi həmişə qida qəbuluna, xüsusilə səhər yeməyinə lazımi diqqət yetirməyə imkan vermir. Bir çoxumuz səhər yeməyini atlayırıq və ya yolda yeyirik. Ancaq bu yanaşmanın sağlamlığımız və çəkimiz üçün mənfi nəticələr

.

Kimlərə portağal yemək olmaz? - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI

Portağal son dərəcə sağlamdır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir.   -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Gecələr kivi yesək, orqanizmdə nə baş verər?

Kivinin faydaları haqqında hər kəs eşidib, lakin az adam bunun yatmazdan əvvəl qəlyanaltı üçün əla seçim olduğunu bilir.   -a istinadən bildirir ki, yatmamışdan əvvəl kivi yemək yuxusuzluğu aradan qaldırmağa kömək edir. Səhərlə

.

Sarımsaq qoxusundan necə qurtulmaq olar?

Sarımsaq mətbəximizin əsas məhsuludur. Demək olar ki, hər gün qabığını soyub doğrayıb bişiririk. .   -a istinadən bildirir ki, əllərdən sarımsaq qoxusunu aradan qaldırmaq üçün ən çox tövsiyə edilən məhsullardan biri də paslanmaya

turlar.az

sonxeber.az yaz geyimleri 2024 donlar 2024 qadın geyimi capiq ucun maz bilinçik resepti infeksion xestelikler kolbasa hazirlanmasi kosmetika novruza aid hakisda pomidor şəhid sekisler nizami gencevi