Qarnı əridən qidalar
Qarın nayihəsinin piylənməsi hər kəsi, xüsusilə də qadınları ciddi narahat edir. Amma bir məqamı unutmaq olmaz ki, bu estetik problemin yaranma səbəbi bizim səhv qidalanmağımızla bağlıdır.
Həkimlər həzm sistemindəki hər hansı pozğunluğu, qazlı içkiləri, qəbizliyi, stresi qarın piylənməsinin səbəbləri sırasına daxil edirlər.
Bu yağlanmanın qarşısını bir neçə sadə üsulla ala bilərik:
- Tələsik qidalanma - tələm-tələsik yeyilən ağır yemək və ya bir buterbrod qarını şişirtməkdən başqa bir işə yaramayacaq. Bu üzdən də çalışın, çox aram şəkildə qidalanasız, məsələn, bir payı təxminən yarım saata yeməlisiniz, amma tikələri çox çeynəmək şərti ilə...
- Gündə 25-30 qram lif maddəsi qəbul etmək də piylənmənin qarşısını alır. Lifli qidalar əsasən taxıl bitkiləri və meyvələr olduğu üçün gün ərzində bu tip qidalara üstünlük vermək lazımdır.
- Tərəvəzlər yaxşı həzm edildiyi və həzmi asanlaşdırdığı üçün qarın qabarıqlığını aradan qaldırır. Tərəvəzlərin yanında ət, balıq və yumurta kimi qidalar qəbul etmək bu problemdə xeyli faydalıdır.
- Şəkəri azaldın! Tərkibində şəkər olan bütün qidalardan uzaq durmağa çalışın.
f Paylaş