Qəbul etdiyiniz 11 qida haqqında bilmədikləriniz

Qəbul etdiyiniz 11 qida haqqında bilmədiklərinizQəbul etdiyiniz 11 qida haqqında bilmədikləriniz.
1. Bibər
Acı bibərlərin rəngləri ilə dadları arasında heç bir fərq yoxdur, amma bibərin uzunluğu nə qədər kiçik olarsa, onun acılığı bir o qədər kəskin olar.
2. Avokado
Bu dadlı meyvəni soyduqdan sonra qısa müddət ərzində yemək lazımdır, çünki o tez xarab olan meyvələrdəndir. Amma dadının yaxşı olduğuna baxmayaraq onu quşlara yedirmək olmaz, çünki quşların ölümünə səbəb ola bilir.
3. Oreo peçenyesi
Oreo peçenyesinin üzərindəki həndəsi fiqur şəkillərini çoxları yonca yarpaqlarının şəklinə bənzədir, amma bu şəkil peçenyenı istehsal edən şirkətin heyran olduğu cəngavərin paltarlarının üstündəki nişanların şəkli olduğu deyilir.
4. Banan
Bananı çoxları sevir, amma ağcaqanadların banan yeyən adamları daha çox dişləməsini heç kim bilmir.
5. Yerin cazibə qüvvəsi
Yerin cazibə qüvvəsinin ən yaxşı misalını qəbul edilən suyun rəngləri ilə təsdiqləmək mümkündür. Belə ki, satılan və ya yer kürəsində olan sulardan eyni qaba doldurulsa da onların rənglərinin müxtəlif olduğu təsdiq edilmişdir. Eyni rəngdə olan 2 suya rast gəlmək qeyri-mümkündür.
6. Qida boyaları
Qida boyaları uşaqlarda hiperaktivliyə səbəb ola bilir. Ən çox da sarı və qırmızı qida boyaları uşaqların aktivliyini artırır.
7. Kofe dənələri
Köfe dənələri adlandırdığımız qida kofe bitkisinin meyvəsidir.
8. Çay
Yaponlar boyat çayın ilan zəhərindən də pis olduğunu qeyd edirlər. Çinlilər isə boyat çayı zəhər adlandırır və onu mədənin divarını zədələdiyini söyləyirlər. Buna görə də həmişə təzə dəmlənmiş çay için.
9. Bal
Bal ölümsüz qida hesab edilir. Qədim Misir fironlarının qəbrində də bal aşkar edilmişdir. Alimlər Fironun qəbrindən çıxan balı araşdırmış və bu nəticyə gəlmişlər ki, onun tərkibi hələ də dəyişilməmişdir.
10. Yumurta
Yumurtanı istifadə etməzdən əvvəl suya salın. Əgər suyun üzərində durursa, o zaman o yumurta istifadəyə zərərlidr. Yumurtanın suyun üzərində qalmasının səbəbi isə onun tərkibində əmələ gələn qazların yığılmasıdır. Yumurtanı sındırarkən onun sarısında qırmızı qan izinin olması toyuğun xəstə olmasının göstəricisi deyil.
11 Kələm turşusu
Qəbul etdikləriniz bütün qidaların yanında kələm turşusu yesəniz, o zaman çəkiniz nəinki artar, hətta azalar.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 820   Tarix: 19 mart 2022
f Paylaş

Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Bamya toxumunun FAYDALARI – Belə istifadə edin

Bamya toxumu nədir? Bamya toxumları meyvəsi yetişdikdən sonra əmələ gələn kiçik, tünd qırmızı və ya qəhvəyi rəngdə, liflə zəngin toxumlardır. Meyvədən ayrıldıqdan sonra qurudulur.   -a istinadən doktor Mehmet Uçar bu barəd

.

Səhər sıyıq yeməyin ZƏRƏRİ AÇIQLANDI

Bir çoxlarının sevimli səhər yeməyinin sağlamlığa zərərli olduğu ortaya çıxıb. .   -a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı qastroenteroloq Dilarə Lebedeva danışıb. . Həkimin sözlərinə görə, səhər yeməyi xroniki yorğunluqdan

.

Cinsi həyatı pis olan kişiləri gözləyən təhlükə: beynində

Cinsi həyatı pis olan kişilərin beynində zədə aşkarlanıb. Mütəxəssislərin fikrincə, cinsi həyatımızla idrakımız arasında birbaşa əlaqə var. Pis bir cinsi həyat gələcək illərdə yaddaş problemlərinin xəbərçisi ola bilər. ABŞ-ı

.

Arıqlamağa əngəl olan səbəblər

Əgər kalorilərin məhdudlaşdırılması və idman arıqlamağa kömək etmirsə, endokrinoloqa müraciət etməlisiniz. .   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı məşhur qastroenteroloq Rüstəm Sadıqov danışıb. Həkim bildiri

.

XƏBƏRDARLIQ: Sabahın havası bu insanlara pis təsir edəcək

Tibbi-meteoroloji proqnoz açıqlanıb. Milli Hidrometeorologiya Xidmətindən -a verilən xəbərə görə, aprelin 22-də Abşeron yarımadasında gündüz saatlarında qısamüddətə xəzri küləyinin güclənəcəyi gözlənilir ki, bu da  bəzi meteohəssa

.

Çayın xərçəngə səbəb olduğu sübut olundu

Çin alimləri çayla xərçəng xəstəliyi arasında əlaqəni sübut edən çoxillik araşdırmalarına yekun vurublar. " "a istinadən  xəbər verir ki, nəticələr qara çayın siqaret qədər ağciyər xərçənginə səbəb olduğunu sübu

.

Bu xəstəliyi olanlar banan yeməlidir

a istinadən bananın faydalarını təqdim edir:. - Banan qan şəkərini balanslaşdırmağa kömək edir. - Ürək sağlamlığını qoruyur. - İnsulin müqavimətini artırmaqda təsirlidir. - Hüceyrələri oksidləşdirici stresdən qoruyaraq yaşlanm

.

Duzu azaldın və nəticəni görün

Dadlı yeməklər bişirmək üçün mətbəxin ən vacib tərkib hissəsi duzdur. Yeməkləri uzun müddət saxlamaq üçün də istifadə oluna bilər və bu baxımdan mətbəxlər üçün əvəzolunmazdır. -a istinadən xəbər verir ki, Harvard Universitetini

.

Hər səhər bir ovuc badam yeməyin faydaları

Badamın sağlamlıq üçün olduqca faydalıdır. Xüsusilə də hər səhər bir ovuc badam yesəniz. -ə istinadən bildirir ki, səhərləri ac qarına yeyilən badamın orqanixmə verdiyi inanılmaz faydaları təqdim edir:. Pəhriz saxlayand

turlar.az

sonxeber.az kosmetoloq geyim dəbləri hamilelikde qidalanma hamilələrin qidalanması sellulit mayalanma xına bəzəkləri kosmetika ginekoloq veten haqqinda bayati vetene aid atalar sozleri suni mayalanma veten haqqinda atalar sozleri