Qida zəhərlənmələri ilə bağlı dövlət qurumundan- Xəbərdarlıq
Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi qida zəhərlənmələrinə qarşı nələrə diqqət edilməli olduğu ilə bağlı əhaliyə müraciət edib.
 
 Zəhərlənməmək üçün diqqət edilməli olan məqamlar aşağıdakılardır:
 
 - İstifadə müddəti bitmiş, qoxusu və rəngi dəyişmiş, kiflənmiş qidaları qəbul etməmək;
 
 - Pasterizə olunmamış süd və süd məhsullarından istifadə etmək;
 
 - Qutusu zədələnmiş və ya qapağı boşalmış konservləri istehlak etməmək;
 
 - Meyvə-tərəvəzi axar ilıq su ilə yaxşı yuduqdan sonra istehlak etmək;
 
 - Ət, toyuq, balıq məhsullarını və südü uyğun müddətdə və temperaturda bişirmək;
 
 - Yeməkləri günlük olaraq hazırlayıb, artıq qalanını isə bir dəfədən çox isitməmək;
 
 - Yemək hazırlayıb bişirərkən və süfrəyə təqdim edərkən şəxsi gigiyena qaydalarına ciddi şəkildə riayət etmək.
 
 Milli.Az /news.milli.az

 







  Hakışta
  Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
  Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
  Özcan yenidən Bakıda konsert verdi - FOTOLAR
  Yaşıl çay gündə nə qədər və nə zaman içilməlidir?
  Hande ilə Barışın serialı uğursuz oldu
  Binadan yıxılaraq ölən İlqarın FOTOSU
  C vitamininin payızda faydaları
  "Muğam kostyumdan ibarət deyil" - Geyim qalmaqalı böyüyür
  Xalq artisti Röya konsertindən danışdı: 'Darıxıblar, özümü onlardan əsirgəmədim
  Səhər yeməyində çörək yeyənlər iki dəfə düşünsün
  Əzələ kramplarının əsl səbəbi gözləniləndən fərqli imiş