Qırmızı şərab və qırmızı üzüm – xərcəngin dərmanıdır

Qırmızı şərab və qırmızı üzüm – xərcəngin dərmanıdırQırmızı şərabın tərkibində resveratrol vardır ki, bu da qulağın eşitmə qabiliyyətinin azalmasının qarşısını alır. Bu barədə Henri Ford "Otolarinqologiya - baş və boyun cərrahiyyəsi" adlı məqaləsində geniş yazmışdır. Henri Ford bunu uzun müddət apardığı araşdırmaların nəticələrinə əsaslanaraq yazmışdır. Neyroxirurq qırmızı şərabın səs aparatına, beyində olan hüceyrələrin yenilənməsinə, qocalığa, Alsheymer xəstəliyinə qarşı bir vasitə olduğunu xüsusilə vurğulamışdır. O, qırmızı şərabın və qırmızı üzümün tərkibində insan orqanizmindəki xəstəliklərə qarşı bioloji maddələrin olduğunu öz məqaləsində yazmış və onun iltihab əleyhinə təsir vasitəsi olduğunu dönə-dönə qeyd etmişdir. 20 nəfər üzərində aparılan araşdırmalarda 6 həftə gündə 40 mq resveratrol qəbuil edən damar xəstələrinin damardakı iltihablardan xilas olduğu təsdiq olmuşdur.
Heyvanlar üzərində aparılan araşdırmalarda isə resveratrol qəbulundan 50-90 dəqiqə sonra beyin hüceyrələrində yenilənmə və qan damarlarında axan qanın sürətinin artdığı qeyd olunmuşdur.
Araşdırmalar resveratrol molekulunun sağlam hüceyrələrin xərçəng hüceyrələrinə qarışmağa qoymamasını da sübuta yetirmişdir. Çünki resveratrol sərbəst radikallara qarşı mübarizə aparan sistemləri hərəkətə gətirərək orqanizmi qoruyur. Resveratrol mədə, döş, prostat, qalxanvari vəzi xərçənginin əmələ gəlməsinin qarşısını ala biləcək təsirə malikdir. Əgər xərçəng əmələ gəlmişsə, uzun müddət resveratrolun qəbulu tədricən xəstə hüceyrələri öldürmək qabiliyyətinə malik olduğunu göstərir, yəni tədricən xəstə hüceyrələrin azaldığı qeyd olunur. Təbii yolla resveratrolu qırmızı şərab və qırmızı üzümdən ala biləcəyinizi düşünərək süfrənizdən bu qida vasitələrini əskik etməyin. Xəstəliyin ağırlıq dərəcəsindən asılı olaraq orqanizmin resveratrola olan ehtiyacı 100-500 mq arası dəyişir.
Hesablamalara görə 150 ml qırmızı şərabda 0,3 - 0,7 mq resveratrop mövcuddur. Şərabın növlərinə görə tərkibindəki resverartolun miqdarı da fərqli olur. Yəni şərab nə qədər tünd olarsa, onun tərkibindəki resveratrolun miqdarı bir o qədər yüksək olar.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1156   Tarix: 08 oktyabr 2020
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Bu balıq növü xərçəngə səbəb olur

Mütəxəssislər xərçəngə səbəb olan ən təhlükəli balıq növünü açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, həftədə ən azı iki dəfə pəhrizinizə balıq daxil etmək lazımdır. . Balıq sağlamlığı qorumaq üçü

.

Bayramlarda salat hazırlayanların nəzərinə - Soyuducuda saxlamağın təhlükələri açıqlandı

"Yeni il tətilləri ərəfəsində xanımlar bayram süfrəsinin təmtəraqlı görünməsi üçün əlindən gələni edir. Nəticədə bir gündə yeyilə bilməyən çoxlu çeşiddə salatlar hazırlanır. Onları soyuducuya qoyarkən istifadə müddət

.

Yağlı mətbəx dolabların parladacaq üsul

Mətbəxlərdəki dolabı yemək bişirərkən ən çox çirklənən yerlər sırasındadır.   -a istinadən xəbər verir ki, yağ sıçramalarını təmizləmək gecikdirildikdə daha çətinləşə bilər. Mətbəx dolabını parıldadacaq üsulu izah edirik:

.

Süni ət təbii ətdən daha sağlamdır?

Sinqapurlu alimlər bitki mənşəli ət əvəzedicilərinin insan sağlamlığına təsiri ilə bağlı araşdırmalardakı boşluğu doldurmaq üçün klinik sınaq keçiriblər. -a istinadən xəbər verir ki, onlar iki növ pəhrizin kardiometaboli

.

Hamilə qadınların boyu niyə qısalır? – İZAH

Hamiləlik dövründə onurğanın əyriliklərinin artması səbəbindən qadının boyu kiçilir və bu, tamamilə təbii prosesdir. -a istinadən bildirir ki, bunu həkim-osteopat Dmitri Simkin açıqlayıb. Həkim prosesi belə izah edir:. "Qadını

.

Mandarinin zərəri faydasından çoxdur – Həkim

Noyabr-dekabrın ən populyar meyvəsi mandarin - narıngi sən demə, qaraciyərə zərərli imiş. "Medicina"ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Nataliya Lazurenko danışıb. "Hər gün mandarin yeyənlə

.

Yazda ən çox yoluxduğumuz infeksiyalar: Necə qorunaq?

İsti havalar infeksiya xəstəliklərinin artmasına səbəb olub. Bu cür infeksiyalar özünü hərarət, boğaz ağrısı, gözdə qızartılar, ürəkbulanma, öskürək, ishalla özünü büruzə verir. -a istinadən xəbər verir ki, yazda ortaya çıxa

.

Kimlərə portağal yemək olmaz? - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI

Portağal son dərəcə sağlamdır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir. -a istinadən bildirir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir. Onu

.

Səhiyyə nazirindən VAKSİNASİYA ilə bağlı əmr

Vaksinasiyadan kənarda qalan uşaqlara peyvənd vurulacaq. report-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Azərbaycanın səhiyyə naziri Teymur Musayev əmr imzalayıb. Əmrə əsasən, respublikanın bütün şəhər və rayonlarında "İmmunlaşdırm

turlar.az

sonxeber.az geyim və ayaqqabılar qadin sayti sac duzumleri ədəbi guşə vetenperverlik ayaqqabı modelləri cinsi sağlamlıq kosmetika saglam qidalanma aysel bayati seksler novruz bayramina aid hakistalar