Qış aylarında körpələri xəstəliklərdən necə qoruyaq?

Qış aylarında körpələri xəstəliklərdən necə qoruyaq?Havaların soyuması ilə birlikdə azyaşlılar arasında mövsümi qriplər sürətlə yayılmağa başlayıb. Qripdən qorunmağın ən yaxşı yolu immunitet yaradan qidaların istehlakıdır. Pediatr Günay Rəsulova Demokrat.az-a bu qidalar haqqında danışıb. 
O açıqlamasında bildirib ki, birinci növbədə profilaktik peyvəndlər mütləq şəkildə edilməlidir: 
"Allergik və tez-tez xəstələnən azyaşlıya mövsümi qrip peyvəndi  vurulmalıdır. Omega3 və "C" vitamini ilə zəngin qidalar xəstəlikdən qorunmaq üçün əsasdır. Dəniz məhsulları, quru meyvələr Omega3-lə zəngindir. Sitrus, itburnu və giləmeyvələr, yaşıl tərəvəzlər "C" vitamini ilə zəngindir. 
Uşağa mütləq şəkildə "D" vitamini verilməlidir. 2 yaşa qədər hər gün, 2 yaşdan sonra analizlərdə aşağıdırsa, vitamin qəbulu olmalıdır".
O qeyd edib ki, kartof, kök, kələm, kabak, avakado, turp, alma, banan, narınci, kivi, feyxoa, qoz, fındıq, fıstıq kimi qidaları qış boyu istehlak etmək xəstəliklərdən qoruyur:
"Gündə ən az 1-2 dəfə bu qidalar uşağa yedirilməlidir. Əgər yemirsə, azyaşlıya onun sevdiyi formada hazırlamaq lazımdır. Gündə ən az 1 dəfə bunlarla qidalanan uşağın immunitet sistemi mütləq şəkildə güclənəcək". /demokrat.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 747   Tarix: 08 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

"Bu yağın Azərbaycana idxalı qadağan olunmalıdır"

"Azərbaycana bu yağın idxalı qadağan edilməlidir". bildirir ki,  bunu Qaynarinfo-ya açıqlamasında iqtisadçı ekspert Akif Nəsirli 10 ayda Azərbaycana 50 min tona yaxın palma yağının idxalından danışarkən deyib. 

.

Zeytun yağını burada saxlamayın: milyonların etdiyi səhv

Dünyada milyonlarla insan zeytun yağını saxlayarkən ümumi səhvə yol verir ki, bu da onun xarab olmasına və dadının pisləşməsinə səbəb olur. zeytun yağının acı olmaması üçün onu düzgün saxlamağın yollarını təqdim edir:. Araşdırmay

.

Diabet və ürək xəstəliklərinin əsas səbəbləri

Şəkərlə şirinləşdirilmiş içkilərin istifadəsi hər il dünyada 2,2 milyon yeni 2-ci tip diabet və 1,2 milyon ürək-damar xəstəliyi hadisəsinə səbəb olur. xəbər verir ki, bu nəticə Tafts Universitetinin Qida Elmi və Siyasət

.

Xeyirli bildiyimiz naringinin ziyanı

Naringilər yüksək miqdarda C vitamini olan aşağı kalorili məhsuldur, buna görə də balanslaşdırılmış pəhrizə yaxşı uyğun gəlir, lakin miqdarında olmalıdır.  xəbər verir ki, bunu dietoloq Alexandra Poroşina deyib. O, gündəli

.

Ən zərərli şorba - hər gün iştahla yeyirik

Dietoloqların fikrincə, solyanka şorbası son dərəcə zərərlidir. hər gün bir çox insanın yediyi o zərərli şorbanı sizə təqdim edir:. Solyanka niyə zərərli yeməkdir?. Birincisi, hodgepodge çox miqdarda doymuş yağ ehtiva edə

.

Stress evimizi necə yıxır?

Stressin evimizi yıxmasının yolları əsasən ailə üzvləri arasındakı münasibətlərə və həyat tərzimizə təsirindən irəli gəlir. Stressin ailəyə mənfi təsirlərini aşağıdakı kimi izah edə bilərik:. Ünsiyyət problemləri yaradır

.

Cazibədar görünmək istəyən xanımlar oxusun

İndi payız tam gücü ilə başladı, yalnız üzünüz deyil, bədənin də dərisi soyuq hava, quruyan hava və dəyişən temperaturların təsirini hiss edir. Dəri daha sürətlə quruyub çatlamağa meylli ola bilər, xüsusən ayaqlar, qolla

.

Ən faydalı meyvə və giləmeyvələr - SİYAHI

Ən faydalı meyvə və giləmeyvələrin siyahısını sizə təqdim edir:. Moruq. Güclü antioksidant təsir göstərir. İmmuniteti gücləndirir və qocalma proseslərini ləngidir. Nar. Qan dövranını yaxşılaşdırır və ürək sağlamlığına müsbə

.

Hansı qəhvə xərçəng riskini artırır?

Hazır qəhvə ən məşhur içkilərdən biridir. Bununla belə, araşdırmalar göstərir ki, həddindən artıq istehlak bəzi xərçəng növlərinin riskini artıra bilər. -ın xarici KİV-ə istinadla xəbərinə görə, təhlükə hazır qəhvənin tərkibindək

turlar.az

sonxeber.az geyim şəkilləri makiyaj instagram makiyaj etmek qaydalari uze qulluq maskalari daginiq skleroz mualicesi ana və körpə seks prosesi veten haqqinda atalar sozleri səməd vurğun hüzeyir hacibəyov novruz hakistalari sirniyatlar