Qiyməli börək

Qiyməli börəkƏrzaqlar:Qiyməli börək

400 q hazır qiymə (Az yağda soğan ilə qovrulmuş duz və istiot vurulmuş)

4 ədəd börək yuxası

1-2 ədəd yumurta

1 st süd

1/3 st zeytun yağı

4-5 x.q əridilmiş kərə yağı

1 balaca dəstə cəfəri

1 ç.q çörəkotu

Hazırlanması:

Çəfərini təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq və qiyməyə əlavə edirik.

Qiyməli börəkSüdü, zeytun yağını və yumurta ağını qarışdırırıq.

Qiyməli börəkYuxanı süd qarışığı ilə isladıb iki yerə bölürük.

Qiyməli börəkHər iki tərəfə içlikdən qoyuruq.

Qiyməli börəkBükürük və bir az sıxırıq.

Qiyməli börəkQabı yağlayıb ortadan başlayaraq dairəvi şəkildə yığırıq.

Qiyməli börəkBu şəkildə bütün yuxaları düzəldib tavaya yığırıq.

Qiyməli börəkQalan süd qarışığını və əridilmiş kərə yağını üstünə töküb yayırıq.Yumurta sarısını çəkirik çörəkotunu səpirik.

Qiyməli börək210 dərəcədə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək bişiririk.

Qiyməli börəkQiymə börəyimiz hazırdır.

Qiyməli börəkQiyməli börəkNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 10243   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az yaz geyimleri 2025 gelinlikler geyim şəkilləri piroqlar 2025 payiz qis kolleksiyasi oxatan burcu daban agrilari azerb clpaq qadinlari oxu az englishdilində qulaq porno vetene aid bayati