"Qızılgül" formalı mürəbbə

"Qızılgül" formalı mürəbbəMürəbbələri uşaq vaxtından hamı sevir. Onu ya çörəyin üzərinə çəkməklə yeyər, ya da sadəcə çayla içərdik. İndi müxtəlif meyvələrdən çoxlu sayda mürəbbə reseptləri var. Bu mürəbbə və reseptlər bir-birindən az fərqlənir.

Amma bir qədər fərqli və maraqlı bir mürəbbə hazırlamaq üçün resept tapmaq o qədər də asan deyil.

Sizə meyvələrdən qızılgül formalı mürəbbə resepti təqdim edirik. Bu mürəbbə üçün alma, armud, heyva kimi meyvələrdən istifadə edə bilərsiniz. Bu meyvələrdən istər ayrılıqda, istərsə də assorti şəklində mürəbbə bişirmək olar.

Tərkibi:

1 kq bərk meyvələr;

400 q şəkər.

Hazırlanması:

1. Bütün meyvələri yaxşıca yuyun və nazik dilimlərlə doğrayın.

2. Sonra onların üzərinə şəkər tozu səpib, 4-5 saat saxlayın. Çalışın ki, şəkər bütün dilimlərin üzərinə səpilsin. Buna görə də onu qat-qat meyvə dilimlərinin üzərinə səpmək lazımdır.

3. Bundan sonra hər dilimi götürüb, rulet kimi möhkəm sarıyın və diş çöpü ilə bərkidin.
"Qızılgül" formalı mürəbbə4. Qalan şirəsini qazana töküb, ödün üzərinə qoyun. Qızan kimi içərisinə gül formasındakı meyvələri əlavə edin və 20-30 dəqiqə zəif odda bişirin.
"Qızılgül" formalı mürəbbə• Sonra soyumuş güllərdən diş çöplərini çıxarın və onları bankalara boşaldın. Sonra şirəsini üzərinə tökün və qapaqla bağlayın.

• İstəyinizə uyğun olaraq mürəbbəyə darçın, vanil, zəfəran və digər ədviyyatlar əlavə edə bilərsiniz.

Mətbəx     Baxılıb: 6654   Tarix: 01 dekabr 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

turlar.az

aksessuarlar kosmetoloq yemek reseptleri usaq saclarinin yigilmasi necə hamilə qalmaq olar yay donları avto qadın kosmetika eqreb uşaq nece olur atalar sozleri ağır itki bayatilar