Rahiblərin qədim üzünömürlülük resepti
Bu reseptin sirri hələ 1971-ci ildə açılıb, amma bu barədə yaxın vaxtlarda danışmağa başlayıblar.
O, bizim eradan əvvəl 5-ci əsrdə gil lövhəciklərdə yazılıb. Hazırda isə dünyanın bütün dillərinə tərcümə edilib. Biz isə onu sizinlə bölüşürük. Siz də uzun və xoşbəxt yaşayın!
Tərkibi çox sadə və asan əldə olunandır:
100 qr çobanyastığı
100 qr qoyunqıran
100 qr solmazçiçəyi
100 qr ağcaqayın qönçələri
Hazırlanması da çox vaxt aparmır:
Bütün otlar qəhvəüyüdəndə üyüdülür, sonra emallı qaba qoyulur.
Axşam 1 xörək qaşığı qarışıqdan götürüb, 0,5 litr qaynamış suya tökülür, 20 dəqiqə saxlanılır. Sonra parçadan (tənzifdən yox) süzülür. 1 stəkan qaynar qarışıq 1 çay qaşığı balla qarışdırılır. Axşam yeməkdən sonra qəbul edilir. Ondan sonra yemək və içmək olmaz.