Rənglər və sağlamlıq
Yeməklərdəki rəngarənglik iştahanı artırır. Elə buna görə də aşbazlar yemək hazırlayarkən daha çox tərəvəzdən istifadə etməyə çalışırlar. Tərəvəzlərdəki rəngarənglik sağlamlığa da xeyirlidir.
Xanim.az Axşam.az-a istinadən rənglərin sağlamlığa təsirini təqdim edir:
Bənövşəyi
Bu rəngdə olan tərəvəzlər sinir sisteminin sağlamlığı üçün yaxşıdır. Bu rəng tənəffüs yollarını açır, havanın ciyərlərə yaxşı ötürülməsinə kömək edir. Əgər gündəlik qida rasionuna bənövşəyi ərzaqlar daxil etmirsənsə, onda insan özünü yorğun hiss edir.
Sarı
Sarı tərəvəzlər bədəni mikroblardan təmizləyir və toksinləri azaldır. Bu ərzaqlar endokrin sistemi üçün vacibdir. Mədə narahatlığına, şəkər və sinir xəstəliklərinə kömək edir.
Qırmızı
İnsana güc, qüvvə, xoşbəxtlik bəxş edir. Qan dövranını yaxşılaşdırır, tonusu azaldır. Qırmızı ərzaqlar qanazlığından və depressiyadan əziyyət çəkənlərə də xeyirlidir.









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
"Wednesday" serialının üçüncü mövsümünün çəkilşləri fevral ayında başlayacaq
Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL
Maska'nın aktyoru vəfat etdi - FOTO
Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi
Reanimasiyadan çıxan aktyor ilk dəfə açıqlama verdi
Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır
Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın
Ərbil toy fotolarını sildi
Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı
Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı
Çağla prokuror rolunu canlandıracaq