Reyhan kompotu hazırlanma qaydası
Bu gün mətbəxdə işlətdiyimiz reyhandan necə kompot hazırladığımız haqqında məlumat verəcəyik .Reyhan kompotun həm yayda həmdə qışda hazırlamaq olar.
Tərkibi:1 Reyhan kiçik bir dəstə, 1 stəkan şəkər , limon turşusu, su.
Lazım olan ərzaqlar
10 stəkan su
10 xörək qaşığı şəkər tozu
1 çay qaşığı limon turşusu
1 dəstə reyhan
Hazırlanması:
Suyu qazanda qaynadırıq. Reyhan yarpaqlarını, şəkəri və limon turşusunu geniş bir qaba qoyuruq. Üzərinə qaynayan suyu tökürük. Qaşıqla ara-ara qarışdırırıq.
Şəkər əriyincə şərbəti bir kənarda soyumağa buraxırıq.