Sarımsaq və ədviyyatlarla QOYUN ƏTİ SOBADA

Sarımsaq və ədviyyatlarla QOYUN ƏTİ SOBADAİnqrediyentlər:
- 1,5 kq qoyun budu (mal ətindən də istifadə etmək olar)
- 10 ədəd yumru qara istiot
- 5 diş sarımsaq
- 1 x.q. qurudulmuş kəklikotu
- 1 x.q. qurudulmuş mərzə otu (zövqə görə digər ədviyyatlardan da istifadə etmək olar)
- 5 x.q. bitki yağı
- duz
Hazırlanması:
1. İstiotu həvəngdəstədə əzin, sarımsaq əlavə edin, yenə əzin.
2. Bitki yağı, kəklikotu, mərzə otunu qarışdırın, istiotla sarımsağı, duz əlavə edin, yenə qarışdırın.
3. Alınmış kütləni ətin hər tərəfinə çəkin.
4. Əti folqaya yaxşı bükün, formaya qoyun.
5. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, əti 2-2,5 saat ərzində bişirin.
6. Əti folqada soyudun, tikələrə doğrayın.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2563   Tarix: 16 may 2019
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

turlar.az

aksessuarlar sade makiyaj sekilleri geyim şəkilləri boşanma səbəbləri qadin.net fikrət əmirov fitnes klubu kosmetika bayatılar namiq qaraçuxurlu qiz adlari sekis paxlava