Sarımsaqlı bazlama resepti

Sarımsaqlı bazlama reseptiTərkibi:
2,5 stəkan un
1/2 (yarım) fincan qatıq
4 xörək qaşığı su
1 xörək qaşığı bitki yağı
1/2 (yarım) çay qaşığı duz
1/2 (yarım) çay qaşığı çörək soda
1 çay qaşığı qabartma tozu

Sürmək üçün:
2 diş sarımsaq
3 xörək qaşığı kərə yağı
1/2 (yarım) çay qaşığı duz
3-4 cəfəri cəfəri

Hazırlanması:
Xəmirin bütün maddələrini yoğurma qabına qoyun, yumşaq xəmir yoğurun.1 saat istirahət etdikdən sonra un köməyi ilə 6 beze hazırlanır və oval və ya dəyirmi açmaq üçün yerə sərilir. 15 dəqiqə bu şəkildə saxlanılır.
Sonra orta istilikdə bir tavada bişirilir.

Sous üçün: Tava içərisində aldığımız kərə yağı əridikdə sürtgəcdən keçirilmiş sarımsaqları əlavə edib bir az qızardın.
Duz əlavə etdikdən sonra tavanın dibi örtülür, xırda doğranmış cəfəri əlavə olunur və qarışdırılır. Çörəyin hər iki tərəfinə yayılır və ləzzətlə yeyilir.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 1517   Tarix: 09 iyul 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari sac duzumleri toy makiyajlari ziyafət geyimləri 2025 hamileliyin elametleri qadın sinəsi qirmizi mercinin hazirlanmasi kosmetika buga burcu novruz bayramina aid hakista ekizler novruz bayramına aid hakışda atalar sözləri