Sarımsaqlı bazlama resepti

Sarımsaqlı bazlama reseptiTərkibi:
2,5 stəkan un
1/2 (yarım) fincan qatıq
4 xörək qaşığı su
1 xörək qaşığı bitki yağı
1/2 (yarım) çay qaşığı duz
1/2 (yarım) çay qaşığı çörək soda
1 çay qaşığı qabartma tozu

Sürmək üçün:
2 diş sarımsaq
3 xörək qaşığı kərə yağı
1/2 (yarım) çay qaşığı duz
3-4 cəfəri cəfəri

Hazırlanması:
Xəmirin bütün maddələrini yoğurma qabına qoyun, yumşaq xəmir yoğurun.1 saat istirahət etdikdən sonra un köməyi ilə 6 beze hazırlanır və oval və ya dəyirmi açmaq üçün yerə sərilir. 15 dəqiqə bu şəkildə saxlanılır.
Sonra orta istilikdə bir tavada bişirilir.

Sous üçün: Tava içərisində aldığımız kərə yağı əridikdə sürtgəcdən keçirilmiş sarımsaqları əlavə edib bir az qızardın.
Duz əlavə etdikdən sonra tavanın dibi örtülür, xırda doğranmış cəfəri əlavə olunur və qarışdırılır. Çörəyin hər iki tərəfinə yayılır və ləzzətlə yeyilir.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 1495   Tarix: 09 iyul 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

turlar.az

qadın geyimi geyim necə seçməli toy makiyaji sekilleri asiq ana südü artırmaq tük çıxartma gənc qalmağın sirləri kosmetika gozellik burclerin uyumu qardasa aid haxistalar sanama yutube