Sarımsaqlı bazlama resepti

Sarımsaqlı bazlama reseptiTərkibi:
2,5 stəkan un
1/2 (yarım) fincan qatıq
4 xörək qaşığı su
1 xörək qaşığı bitki yağı
1/2 (yarım) çay qaşığı duz
1/2 (yarım) çay qaşığı çörək soda
1 çay qaşığı qabartma tozu

Sürmək üçün:
2 diş sarımsaq
3 xörək qaşığı kərə yağı
1/2 (yarım) çay qaşığı duz
3-4 cəfəri cəfəri

Hazırlanması:
Xəmirin bütün maddələrini yoğurma qabına qoyun, yumşaq xəmir yoğurun.1 saat istirahət etdikdən sonra un köməyi ilə 6 beze hazırlanır və oval və ya dəyirmi açmaq üçün yerə sərilir. 15 dəqiqə bu şəkildə saxlanılır.
Sonra orta istilikdə bir tavada bişirilir.

Sous üçün: Tava içərisində aldığımız kərə yağı əridikdə sürtgəcdən keçirilmiş sarımsaqları əlavə edib bir az qızardın.
Duz əlavə etdikdən sonra tavanın dibi örtülür, xırda doğranmış cəfəri əlavə olunur və qarışdırılır. Çörəyin hər iki tərəfinə yayılır və ləzzətlə yeyilir.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 1319   Tarix: 09 iyul 2021
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

turlar.az

sonxeber.az qadin dunyasi qadın geyimi qaşların formalari aşıqlar azərbaycan haqda toyuq yeməkləri aloy gulunun faydasi kosmetika mikayıl abdullayev badambura veten haqqinda bayati gunay burcler