Şəkərin səviyyəsini aşağı salan ucuz kələm RESEPTİ

Şəkərin səviyyəsini aşağı salan ucuz kələm RESEPTİSağlam ailə – Şəkərin səviyyəsini aşağı salan ucuz kələm RESEPTİ

Şəkərin səviyyəsini aşağı salan ucuz kələm RESEPTİ

Şəkər xəstəsi olan insanlar yediyinə və içdiyinə xüsusilə diqqət etmək məcburiyyətindədir. Çünki bir sıra yeməklər qanda şəkərin miqdarının yüksəlməsinə səbəb ola bilər.
Şəkər xəstəliyi əlamətləri
Daimi yorğunluq
Tez-tez əsəbiləşmək və birdən hirslənmək
Susuzluq hissi
Ağız quruluğu
Bu kimi əlamətlər şəkər xəstəliyinin ən qabarıq olan əlamətləri arasında yer alır. Düzgün qidalanma proqramı hazırlamazdan əvvəl ilk olaraq həkim nəzarətindən keçməli və şəkər səviyyəsini yoxlatdırmalısınız.
Məşhur loğman İbrahim Saraçoğlu şəkər xəstələrinə kətən toxumu, şirin kartof və kələm suyu içməyi tövsiyə edib.
Kətan toxumu
Kətan toxumunun tərkibində yüksək lif və yağ turşuları var. Kətan toxumu eyni zamanda sağlam yağ turşuları olan və bədənin istehsal etmədiyi pmhe-3 və Omeqa-6 yağ turşuları ilə ümumi sağlamlıq üçün faydalıdır, həm də şəkəri aşağı salır.
Şirin kartof
Şirin kartof aşağı qlisemik indeksinə malikdir və qanda şəkərin miqadarını sabit saxlayır. Şirin kartof qanda şəkərin miqdarını yavaş-yavaş yüksəldir və uzun müddət eyni səviyyədə qalmasını təmin edərək aclıq hissi baş verməsini mane olur.
Limon-alma sirkəsi qarışığı
Yüksək karbonatlı xörəkləri turş limon və alma sirkəsi birlikdə istifadə etdikdə qlisemik göstəricilərin düşməsinə yardımçı olur. Bundan əlavə, alternetiv tibb mütəxəssisləri şəkəri aşağı salan və nəzarət altına alan şəfalı bitkilərdən istifadə etməyi təklif edir.
Türkiyənin məşhur loğmanı İbrahim Saraçoğlu şəkər xəstəsi olanlara şəkəri aşağı salmaq üçün kələm müalicəsini təklif edir.
Kələmlə müalicə üsulu
Image result for lahana kürü tarifi

Kələmin ən üst təbəqəsində yerləşən yarpaqlarını bir qismini təmizləyin və xlorsuz suyun içərisində 15 dəqiqə ərzində qaynadın. Bu suyu ac və ya tox qarına hər gün için. Kələm suyu qanda şəkərin səviyyəsini nəzarətdə saxlayır.
Aşağıdakı məhsullar isə qanda şəkərin miqdarını yüksəltdiyi üçün diabet xəstələrinə qətiyyən tövsiyə olunmur.
Şəkər səviyyəsini yüksəldən ərzaqların siyahısı isə bunlardır:
Soya südü
Gül kələmi
Az yağlı süd
Müsli
Kəpək
Kələm
Göbələk
Pomidor
İstiot
Albalı
Alça
Qreypfrut
Şaftalı
Alma
Kahı
Yaşıl lobya
Soğan
Armud
Quru ərik
Az yağlı qatıq
Çovdar
Buğda
Noxud
Yerkökü
Badımcan
Bu növ qidalardan daimi istifadə etmək bir müddət sonra bədəninizin insülün müqavimətini artıraraq 2-ci növ diabet xəstəliyinə tutulmaq riskini çoxaldır.Publika.az

Xəbərlər     Baxılıb: 2550   Tarix: 01 sentyabr 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Pendirdən imtina etməyin 4 əsas səbəbi

Həkimlər bərk pendirdən imtina etməyin 4 səbəbini açıqlayıblar.   -a istinadən bildirir ki, bərk pendir sağlamlığa zərər verə bilər. . Qanda şəkəri salan meyvə. Səhər sıyıq yeməyin ZƏRƏRİ AÇIQLANDI. Depressiyadan əziyyə

.

15 gündə qarın piyini əridən İÇKİ

Yaz aylarında bir çox insan qarın piylərindən xilas olmağa çalışır. Qarın piyi hətta normal çəkidə olan insanlarda belə yarana bilir. Bu piylərdən qısa müddətdə xilas olmaq elə də asan deyil. Ona görə də idman və sağlam qidalanm

.

XƏBƏRDARLIQ: Sabahın havası bu insanlara pis təsir edəcək

Tibbi-meteoroloji proqnoz açıqlanıb. Milli Hidrometeorologiya Xidmətindən -a verilən xəbərə görə, aprelin 22-də Abşeron yarımadasında gündüz saatlarında qısamüddətə xəzri küləyinin güclənəcəyi gözlənilir ki, bu da  bəzi meteohəssa

.

Qan durulducu dərmanlardan istifadə edənlərə XƏBƏRDARLIQ – Ölüm riski yaradır

Bu gün çoxları həkim məsləhəti və resept olmadan apteklərdən müxtəlif dərmanlar alıb istifadə edirlər. Həkim rəyi olmayan dərmanların qəbulu də çox zaman ciddi fəsadlara səbəb olur. Vətəndaşların reseptsiz aldıqları dərmanla

.

Hansı kosmetik prosedurlar təhlükəlidir? - AÇIQLAMA

Endokrinoloq Yuliya Krivovyaz məşhur kosmetik prosedurların ciddi təhlükələrini açıqlayıb.   -a istinadən bildirir ki, mütəxəssisin fikrincə, qadınların çox sevdiyi bir sıra prosedurlar sağlamlıq üçün ciddi risklər yarad

.

Niyə hər gün avokado yemək lazımdır? - Mütəxəssislər AÇIQLADI

Alimlər hər gün avokado yeməyin orqanizmə təsirlərini açıqlayıb.   -a istinadən bildirir ki, araşdırmalara görə, avokado yemək həzmi yaxşılaşdırır. Alimlər avokadonun abdominal piylənmədən əziyyət çəkən insanlarda sağlamlığ

.

Çayın xərçəngə səbəb olduğu sübut olundu

Çin alimləri çayla xərçəng xəstəliyi arasında əlaqəni sübut edən çoxillik araşdırmalarına yekun vurublar. " "a istinadən  xəbər verir ki, nəticələr qara çayın siqaret qədər ağciyər xərçənginə səbəb olduğunu sübu

.

Niyə hər gün darçın istehlak edilməlidir?

Darçının tərkibində sümük toxumasının saxlanmasında mühüm rol oynayan kalium, kalsium, vitamin A və K kimi faydalı elementlər var. Darçın təkcə əhvalınızı yüksəltmir, həm də sağlamlığınıza faydalı təsir göstərir.   -a istinadən xəbə

.

Qanda şəkəri salan meyvə

Bu meyvədə olan rezisdent nişasta və pektin qanda qlükozanı tənzimləyir və uzun müddət toxluq verir. -a istinadən xəbər verir ki, avstraliyalı diyetoloq Syuzi Barrell yetişməmiş yaşıl bananın faydasını açıqlayıb. "Yetişmi

turlar.az

sonxeber.az geyim şəkilləri maskalar hamiləlik tərəvəz yeməkləri vətən haqqında bayatı qadınlarda erroziya kombinler 2024 yay kosmetika damla rus dilini öyrənək 2 ci dərs vetene aid bayati qaynana veten haqqinda bayati