Şəkərin səviyyəsini aşağı salan ucuz kələm RESEPTİ

Şəkərin səviyyəsini aşağı salan ucuz kələm RESEPTİSağlam ailə – Şəkərin səviyyəsini aşağı salan ucuz kələm RESEPTİ

Şəkərin səviyyəsini aşağı salan ucuz kələm RESEPTİ

Şəkər xəstəsi olan insanlar yediyinə və içdiyinə xüsusilə diqqət etmək məcburiyyətindədir. Çünki bir sıra yeməklər qanda şəkərin miqdarının yüksəlməsinə səbəb ola bilər.
Şəkər xəstəliyi əlamətləri
Daimi yorğunluq
Tez-tez əsəbiləşmək və birdən hirslənmək
Susuzluq hissi
Ağız quruluğu
Bu kimi əlamətlər şəkər xəstəliyinin ən qabarıq olan əlamətləri arasında yer alır. Düzgün qidalanma proqramı hazırlamazdan əvvəl ilk olaraq həkim nəzarətindən keçməli və şəkər səviyyəsini yoxlatdırmalısınız.
Məşhur loğman İbrahim Saraçoğlu şəkər xəstələrinə kətən toxumu, şirin kartof və kələm suyu içməyi tövsiyə edib.
Kətan toxumu
Kətan toxumunun tərkibində yüksək lif və yağ turşuları var. Kətan toxumu eyni zamanda sağlam yağ turşuları olan və bədənin istehsal etmədiyi pmhe-3 və Omeqa-6 yağ turşuları ilə ümumi sağlamlıq üçün faydalıdır, həm də şəkəri aşağı salır.
Şirin kartof
Şirin kartof aşağı qlisemik indeksinə malikdir və qanda şəkərin miqadarını sabit saxlayır. Şirin kartof qanda şəkərin miqdarını yavaş-yavaş yüksəldir və uzun müddət eyni səviyyədə qalmasını təmin edərək aclıq hissi baş verməsini mane olur.
Limon-alma sirkəsi qarışığı
Yüksək karbonatlı xörəkləri turş limon və alma sirkəsi birlikdə istifadə etdikdə qlisemik göstəricilərin düşməsinə yardımçı olur. Bundan əlavə, alternetiv tibb mütəxəssisləri şəkəri aşağı salan və nəzarət altına alan şəfalı bitkilərdən istifadə etməyi təklif edir.
Türkiyənin məşhur loğmanı İbrahim Saraçoğlu şəkər xəstəsi olanlara şəkəri aşağı salmaq üçün kələm müalicəsini təklif edir.
Kələmlə müalicə üsulu
Image result for lahana kürü tarifi

Kələmin ən üst təbəqəsində yerləşən yarpaqlarını bir qismini təmizləyin və xlorsuz suyun içərisində 15 dəqiqə ərzində qaynadın. Bu suyu ac və ya tox qarına hər gün için. Kələm suyu qanda şəkərin səviyyəsini nəzarətdə saxlayır.
Aşağıdakı məhsullar isə qanda şəkərin miqdarını yüksəltdiyi üçün diabet xəstələrinə qətiyyən tövsiyə olunmur.
Şəkər səviyyəsini yüksəldən ərzaqların siyahısı isə bunlardır:
Soya südü
Gül kələmi
Az yağlı süd
Müsli
Kəpək
Kələm
Göbələk
Pomidor
İstiot
Albalı
Alça
Qreypfrut
Şaftalı
Alma
Kahı
Yaşıl lobya
Soğan
Armud
Quru ərik
Az yağlı qatıq
Çovdar
Buğda
Noxud
Yerkökü
Badımcan
Bu növ qidalardan daimi istifadə etmək bir müddət sonra bədəninizin insülün müqavimətini artıraraq 2-ci növ diabet xəstəliyinə tutulmaq riskini çoxaldır.Publika.az

Xəbərlər     Baxılıb: 2702   Tarix: 01 sentyabr 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dünyada ilk dəfə hamilə qadın qarın boşluğu açılmadan əməliyyat olundu

Dünyada ilk dəfə olaraq İsrailin Petax-Tikva şəhərində yerləşən Rabin Tibb Mərkəzinin həkimləri hamiləlik dövrünün sonlarında olan qadın üzərində qarın boşluğu açılmadan robotlaşdırılmış əməliyyat həyata keçiriblər. -a istinadə

.

Belə xasiyyətli insanlar getdikcə "dəli olur"

"Cəmiyyətdə çox vaxt keyfiyyət və təhlükəsizliklə əlaqələndirilən bu xüsusiyyət əslində vaxt itkisinə, emosional gərginliyə və gündəlik səhvlərin şəxsi faciə kimi qəbul edilməsinə gətirib çıxarır". xəbər verir ki

.

Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş

Son illərdə xəstəliklərin artması ilə sağlam qidalanmaya maraq da yüksəlib. Ağ çörək yerini kəpəkli, çovdarlı çörəklərə versə də, "ən faydalı çörək hansıdır?" sualı tez-tez soruşulur. Mütəxəssislər ən sağlam çörə

.

Qadınlar niyə kişilərlə müqayisədə daha tez-tez insult keçirir?

Qadınların kişilərlə müqayisədə daha tez-tez insult keçirməsinin səbəbi məlum olub. xəbər verir ki, insult hələ də dünyada əlilliyin əsas səbəblərindən biridir və getdikcə yalnız yaşlılara deyil, həm də həyatının ən akti

.

Kiflənmiş məhsulları yemək xərçəng yaradır

Kiflənmiş meyvələri qətiyyən yeməyin. xəbər verir ki, bu barədə ekspert Mariya Zolotaryova xəbərdarlıq edib. "Kif göbələkləri insan sağlamlığı üçün təhlükəli sayılır. Onlar təkcə məhsulların görünüşünü korlamır. Hə

.

İnfarktın siqnallarıdır - Həkimə gedin

Ürək-damar xəstəlikləri dünyada ən çox görülən ölüm səbəblərindən biridir. xəbər verir ki, Kardiologiya Mütəxəssisi Dos. Prof.Dr.Mehmet Fatih Karakaş infarktların çox vaxt gözlənilmədən baş verdiyini qeyd edərək, sinə ağrısı

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

Dişləri gündə 3 dəfə fırçalamaq lazım deyilmiş - Həkimdən xəbərdarlıq

Dişləri həddindən artıq tez tez və çox güc tətbiq edərək fırçalamaq ağız sağlamlığında ciddi problemlərə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı stomatoloq terapevt və parodontoloq Viktoriya Çeredniçenko deyib. "Artı

.

Orqan qədər vacibdir - Balans pozulanda xəstəliklər ağır yaranır

Son illər adını çox eşitdiyimiz mikrobiota anlayışı bədənimizdə, xüsusilə bağırsaqlarda yaşayan trilyonlarla mikroorqanizmi bildirir. xəbər verir ki, sözügedən mikroorqanizmlər həzm prosesindən immun sisteminə, hormon tarazlığında

turlar.az

yaz geyimleri 2025 hamilelikde qidalanma geyim seçimi seksual kətə ana və uşaq encir murebbesi kosmetika öpüşme oğlan evine aid hakisda lakonizim azərbaycan bürclər