Şirin qarpızı necə seçməli?
Çin Xalq qəzetinin yazdığına görə, əsas yay desertini - qarpızı dondurmaqla daha şirin etmək mümkündür.
Milli.Az xəbər verir ki, qarpızın tərkibində şirinliyi temperaturla tənzimlənən fruktoza var. Temperatur nə qədər aşağı olarsa, fruktoza bir o qədər şirinləşir. Qazlı içkiləri və dondurmanı da bu səbəbdən soyuq içməyə və yeməyə üstünlük verilir.
Bütün yay şirniyyatları arasında qarpız ən faydalılardan biri olaraq qalır: tərkibində çox miqdarda vitamin var, həmçinin yeməkdən əvvəl bir dilim qarpız yesəniz, enerji dəyəri 100 qrama 30 kilokalori olacaq.
Eyni zamanda, mütəxəssislər şəkərli diabetdən və böyrək çatışmazlığından əziyyət çəkən insanlara ehtiyatlı davranmağı tövsiyə edib. Ya kiçik miqdarda qarpız yeyilməli, ya da tamamilə imtina etmək lazım ola bilər.
Bundan əlavə, qarpızı acqarına və ya yeməkdən dərhal sonra yeməməlisiniz. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Bu 3 içki ömrü uzadır - Sübut edildi
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Siz kimsiniz ki, onu qınayırsınız?' - Səmradan Samirəyə dəstək
Payızda niyə SPF istifadə etməliyik?
Anasının öldüyünü üç gün qızından gizlətdik' - Yaşar Nurinin qızı
Məşhur aktrisanın içkisinə narkotik maddə atdılar, xəstəxanalıq oldu
Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida
Kirkorov qızının ad günündə səhnəyə çıxacaq
Bu qidadan uzaq durun - Bədənə gizli təsirləri VAR
Samirə Əfəndi Akif Nağını məhkəməyə verir
Özlərini müğənni adlandıran bəzi insanlar efirləri zəbt edib' - Leyla dilə gəldi
Oturaq həyat tərzi yerişi dəyişir - Araşdırma