Şirin qarpızı necə seçməli?
Çin Xalq qəzetinin yazdığına görə, əsas yay desertini - qarpızı dondurmaqla daha şirin etmək mümkündür.
Milli.Az xəbər verir ki, qarpızın tərkibində şirinliyi temperaturla tənzimlənən fruktoza var. Temperatur nə qədər aşağı olarsa, fruktoza bir o qədər şirinləşir. Qazlı içkiləri və dondurmanı da bu səbəbdən soyuq içməyə və yeməyə üstünlük verilir.
Bütün yay şirniyyatları arasında qarpız ən faydalılardan biri olaraq qalır: tərkibində çox miqdarda vitamin var, həmçinin yeməkdən əvvəl bir dilim qarpız yesəniz, enerji dəyəri 100 qrama 30 kilokalori olacaq.
Eyni zamanda, mütəxəssislər şəkərli diabetdən və böyrək çatışmazlığından əziyyət çəkən insanlara ehtiyatlı davranmağı tövsiyə edib. Ya kiçik miqdarda qarpız yeyilməli, ya da tamamilə imtina etmək lazım ola bilər.
Bundan əlavə, qarpızı acqarına və ya yeməkdən dərhal sonra yeməməlisiniz. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az









Əməliyyat olunan Afaq Bəşirqızıdan səhhəti ilə bağlı AÇIQLAMA
32 yaşlı qadının qəhvə içdikdən sonra ürəyi dayandı
Gecə xoruldamaq ürək xəstəliyinin xəbərçisidir?
Heç bir müğənnini oğlunun toyuna çağırmadı
Covid keçirmiş insanlarda qan laxtalanır - Həkimdən xəbərdarlıq
Röya Qarabağda xalq konserti verəcək
Əməkdar artist plastik əməliyyat etdirəcək
Rekor qıran mahnının ifaçısı bu məşhurun qızı imiş - FOTO
Məşhur aktyorun həyat yoldaşı vəfat etdi
Adi görünən gündəlik vərdiş təhlükənin xəbərçisi ola bilər
İrem Derici ana olmağa qərar verib
İdman edənlər xərçəngə daha az tutulur - Araşdırma
Manaf Taciri tənqid etdi: 'Sən şahsansa, Məmmədbağır kimdir?