Sobada badımcan kababının hazırlanması - RESEPT
Axşam yeməyinə badımcan kababı hazırlamaq istəyirsiniz?
Metbuat.az dadından doymayacağınız sobada badımcan kababının hazırlanma qaydasını təqdim edir:
Tərkibi:
3 ədəd badımcan
400 qr qiymə
1 ədəd orta boy soğan
2 diş sarımsaq
1 dilim köhnə çörək
5-6 budaq cəfəri
1 çay qaşığı duz
Adi cirə
½ çay qaşığı qara istiot
½ çay qaşığı pul bibər
Üzəri üçün:
½ çay stəkanı su
1 çay qaşığı tamat
2 ədəd orta boy pomidor
4-5 ədəd acı bibər
Badımcanların acı dadını almaq üçün 10 dəqiqə duzlu suda saxlayın və sonra istifadə edin. Küftənin içərisini hazırlayarkən soğanın suyunu süzün.
Hazırlanması:
Badımcanları iki barmaq qalınlığında doğrayın. Halqa şəklindəki badımcanları siniyə dik-dik yerləşdirin. Üzərinə zeytun yağı və duz gəzdirərək 200 dərəcə qızdırılmış sobada yarım saat bişirin.
Küftəni hazırlamaq üçün soğanı, sarımsağı və cəfərini blenderdən keçirin. Çörəyi xırdalayın. Qiyməni və ədviyyatları əlavə edib yoğurun və yuvarlaq forma verin.
Badımcanlar yumşaldığı zaman küftələri aralarına düzün. Tomatı su ilə qarışdırıb üstünə əlavə edin. Pomidor və bibərləri doğrayıb üzərinə düzün. Öncədən 200 dərəcədə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
f Paylaş








İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Qoncanın yeni layihəsi bəlli oldu
Həyat yoldaşımın ilk evlilikdən olan oğulları ilə dostam
Kamilə Nəbiyeva oğul anası oldu
Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI
Röya qardaşına avtomobil hədiyyə etdi
"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri
Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə