Sobada badımcan kababının hazırlanması - RESEPT

Sobada badımcan kababının hazırlanması - RESEPTAxşam yeməyinə badımcan kababı hazırlamaq istəyirsiniz?

Metbuat.az dadından doymayacağınız sobada badımcan kababının hazırlanma qaydasını təqdim edir:

Tərkibi:

3 ədəd badımcan

400 qr qiymə

1 ədəd orta boy soğan

2 diş sarımsaq

1 dilim köhnə çörək

5-6 budaq cəfəri

1 çay qaşığı duz

Adi cirə

½ çay qaşığı qara istiot

½ çay qaşığı pul bibər

Üzəri üçün:

½ çay stəkanı su

1 çay qaşığı tamat

2 ədəd orta boy pomidor

4-5 ədəd acı bibər

Badımcanların acı dadını almaq üçün 10 dəqiqə duzlu suda saxlayın və sonra istifadə edin. Küftənin içərisini hazırlayarkən soğanın suyunu süzün.

Hazırlanması:

Badımcanları iki barmaq qalınlığında doğrayın. Halqa şəklindəki badımcanları siniyə dik-dik yerləşdirin. Üzərinə zeytun yağı və duz gəzdirərək 200 dərəcə qızdırılmış sobada yarım saat bişirin.

Küftəni hazırlamaq üçün soğanı, sarımsağı və cəfərini blenderdən keçirin. Çörəyi xırdalayın. Qiyməni və ədviyyatları əlavə edib yoğurun və yuvarlaq forma verin.

Badımcanlar yumşaldığı zaman küftələri aralarına düzün. Tomatı su ilə qarışdırıb üstünə əlavə edin. Pomidor və bibərləri doğrayıb üzərinə düzün. Öncədən 200 dərəcədə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 13445   Tarix: 29 iyun 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

turlar.az

geyim necə seçməli reseptler qadın geyimi qadın kosmetika bilik haqqinda atalar sozu qalin saclara qulluq kofe maskasi kosmetika xanim az əqrəb novruz bayrami terezi hakışda