sebet.az onlayn maqazin

Sobada ətli qat-qat

Sobada ətli qat-qat(5 nəfərlik)

Ərzaqlar:Sobada ətli qat-qat

500 q çəkilmiş qoyun əti

3 ədəd baş soğan

3 ədəd pamidor

3 ədəd badımcan

3 ədəd kartof

1 ədəd şirin bibər

2 x.q əridilmiş kərə yağı

100 q pendir

1 x.q mayonez

Qızartmaq üçan bitki yağı

Duz

istiot

Hazırlanması:

Çıkilmiş ətə soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra sürtgəcdən keçirib duz və istiot töküb qarışdırırıq.(Soğanı ət ilə birgə ət maşınından da keçirə bilərsiniz)

Ətdən 5 ədəd böyük nazik dairələr düzəldib birki yağında hər iki üzünü qızardırıq.

Sobada ətli qat-qatSobada ətli qat-qatSoğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.

Sobada ətli qat-qatTavaya xırda doğranmış soğan əridilmiş kərə yağı və duz töküb qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.

Sobada ətli qat-qatBadımcanın qabığını soyub nazik uzun doğrayırıq.

Sobada ətli qat-qatDoğranmış badımcanı  az  duzlayıb 5 dəq saxlayırıq.

Sobada ətli qat-qatSonra sıxıb suda yuyuruq sıxıb suyunu süzürük və qovrulmuş soğanın üstünə əlavə edib 10 dəqiqə qovururuq.

Sobada ətli qat-qatBibəri yuyub xirda doğrayırıq.

Sobada ətli qat-qatDoğranmış bibəri qovurmanın üstünə əlavə edib 5 dəqiqə qovururuq.

Sobada ətli qat-qatPamidoru yuyub halqa doğrayırıq.

Sobada ətli qat-qatƏsas böyük 5 ədəd halqanı saxlayıb qalanları xırda doğrayırıq.

Sobada ətli qat-qatDoğranmış pamidoru qovurmaya əlavə edib 5 dəqiqə qovururuq.

Sobada ətli qat-qatQovurmanin duz istiotunu töküb mayonezini əlavə edib vam odda 10 dəqiqə bişiririk.

Sobada ətli qat-qatSobada ətli qat-qatSonra isə kartofun qabığını təmizləyib yuyub 4 yerə bölüb doğrayırıq.

Sobada ətli qat-qatBaşqa bir tava götürüb bitki yağı töküb kartofu qızardıb duzlayırıq.

Sobada ətli qat-qatPendiri sürtgəcin böyük ya da balaca gözündən keçiririk.

Sobada ətli qat-qatQab götürüb əvvəlcə qızartdığımız ətləri aralı düzürük və yağı dibinə tökürük.

Sobada ətli qat-qatÜstünə hazırladığımız tərəvəzli qovurmanı qoyuruq.

Sobada ətli qat-qatTərəvəzli qovurmanın üstündən qızardılmış kartofları yığırıq.

Sobada ətli qat-qatKartofun üstünə isə halqa pamidorları qoyuruq.

Sobada ətli qat-qatSobanı 210 dərəcədə qızdırıb yeməyi 10 dəqiqə bişiririk. Sonra çıxarıb üstünə pendiri yığıb yenidən 10 dəqiqə sobaya qoyuruq.

Sobada ətli qat-qatYeməyimiz hazırdı.

Sobada ətli qat-qatNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2867   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Yumurta ilə qozlu toyuq salatı

Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə

Xəşil

Ərzaqlar:. (2 nəfərlik). 1 st un. 3 st qaynadılmış soyuq su. 1/3 ç.q duz. Üstü üçün:. Bəhməz (doşab). Əridilmiş kərə yağı. Şəkər tozu. Hazırlanması:. Suyu bir qazana töküb üstünə duz töküb qarışdırırıq. Ələnmiş unu əlav

Qır-qır plov

(Azərbaycanın milli plov(aş) növlərindən biri). Ərzaqlar:. 500 q çəkilmiş qoyun əti. 2 ədəd baş soğan. 3 st uzun düyü. 4 x.q əridilmiş kərə yağı. 500 q təmizlənmiş şabalıd. 5-6 ədəd albuxara. 10-12 ədəd zoğal. 1 x.q zəfəran

Balqabaqlı aş

Ərzaqlar:. 3 st uzun düyü. 500 q qoyun əti. 500 q balqabaq. 3 ədəd baş soğan. 1 ədəd nar. 3-4 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 x.q zəfəran. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Zəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq. Soğan

Kartof ilə tomatlı qazan kotleti

Ərzaqlar:. (6 nəfərlik). 450-500 q soğanla çəkilmiş qoyun ya da mal əti (əti 2 ədəd baş soğanla ət maşınından keçirdirik). 5-6 ədəd orta kartof. 2 ç.q tomat. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 2-3 x.q birki yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:

Gürzə

(3-4 nəfərlik). Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 2 st un. 1 ədəd yumurta. 1/2 ç.q duz. 1/4 st ilıq su(təxminən). Yuxaları yaymaq üçün əlavə un. İçlik üçün:. 300-400 q hazır bişmiş qoyun ətinin qiyməsi. (Ya da soğanla çəkilmiş bişməmi

Kiyev kotleti

Ərzaqlar:. Üstü üçün:. 4 ədəd toyuğun döş əti. Duz. İçlik üçün:. 200 q kərə yağı. 1 balaca dəstə cəfəri (ya da şüyüd). Qızartmaq üçün:. 3 yumurta. Suxarı. Bitki yağı. Hazırlanması:. Çəfərini təmizləyib yuyuruq və xırda doğrayırıq

Cəfərili xingal

Ərzaqlar:. (4 nəfərlik). Xəmir üçün:. 2 st un. 1/2 ç.q duz. 2/3 st ilıq su. İçlik: . 1 ədəd böyük dəstə cəfəri. Suyuna tökmək üçün:. 2 x.q bitki yağı. 2 ç.q duz. Üstü üçün:. Ərinmiş kərə yağı. Qatıq. Sarımsaq. Hazırlanması:

Zraza

Ərzaqlar:. 10 ədəd orta kartof. 2 yumurta. 2 x.q un. Duz. Istiot. 250-300 qr hazır qiymə. Qızartmaq üçün bitki yağı. Hazırlanması:. Qiyməni hazırlamaq üçün bax Qiymənin hazırlanması. Əvvəlcə kartofu suda bişiririk və qabıqların




sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az sonxeberler.az sac duzumleri kosmetoloq gelinlikler qan qruplari toy qabağı haqista tort reseptləri kosmetika zencefil bayatilarin menalari