Soğan şorabası - sürətli resept
Duza qoyulmuş soğan çox dadlı olur, müxtəlif salatlarda (vineqret, kələm turşusu və s.), kabablarda, göbələk xörəklərində istifadə edilir.Turşa-şirin dadı var, acı deyil.
Tərkibi:
2 – 3 iri soğan (ağ və qırmızı soğanlar ayrıca duza qoyulur)
1 stəkan soyuq su (qaynadılmış)
4 xörək qaşığı sirkə 9%
1 xörək qaşığı şəkər
1 çay qaşığı duz
Hazırlanması:
Soğan halqalar şəklində doğranılır.
Şoraba üçün: şəkər, duz, sirkə, su qarışdırılır, soğan əlavə edilir.
20 dəqiqə saxlanılır. Şoraba hazırdır. Onu təyinatı üzrə istifadə edə bilərsiniz.
Nuş olsun!!!
f Paylaş