sebet.az onlayn maqazin

Şokoladı soyuducuya qoymayın... - Ərzaqların düzgün saxlanma qaydaları

Şokoladı soyuducuya qoymayın... - Ərzaqların düzgün saxlanma qaydalarıMətbəx üçün vacib əşya olan soyuducu qidaların uzun müddət təzə qalmasını təmin edir.
Soyuducu qidaların ömrünü uzadır, xəstəlik riskini azaldır. Ancaq hər qidanı soyuducuya qoymaq da doğru deyil. Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq bu qidaların dadının qaçmasına səbəb ola bilər.
Sizə soyuducuya qoymadan da saxlaya biləcəyiniz qidaları sıralayırıq:
Bal
Balın turşu bazalı quruluşa malik olması və sıx şəkər tərkibi xarab olmasına səbəb olan mikroorqanizmlərin törəməsinə mane olur. Bu səbəbdən də bal quru və qaranlıq bir yerdə otaq temperaturunda saxlanıla bilər. Balı soyuducuya qoymaq isə kristallaşmasına səbəb olur.
Qəhvə
Qəhvə süngər kimi soyuducuda olan bütün pis qoxunu üzərinə çəkər. Bu halda isə dadı və ətri itər. Üyüdülmüş qəhvə və qəhvə dənələri hava keçirməyən şüşə qabda, sərin, quru, işıq düşməyən yerlərdə saxlanmalıdır. Beləcə, təzəliyini və ətrini qoruyar. Qəhvənin üyüdülməmiş tam qəhvə dənəsini isə dərhal istifadə edəcəksinizsə, buzxanaya qoya bilərsiniz. Hava almayan qablarda 1 ay müddətində buzxanada saxlaya bilərsiniz.
Zeytun yağı
Soyuducuya qoyulan zeytun yağı kərə yağı kimi daha sərt bir quruluş alar. Bu zaman isə istifadəsi çətinləşər. Zeytun yağı sərin və qaranlıq yerdə saxlanmalı, soyuducuya qoyulmamalıdır.
Soğan
Soğan sərin, quru və yaxşı hava olan yerdə saxlanılmalıdır. Uzun müddət saxlanması üçün havayla təmas etməlidir. Buna görə plastik paketlərdən mütləq çıxarmalısınız. Qabığını soyduğunuz, kəsdiyiniz soğan qurumağa və nəmini itirməyə başlayır. Kəsilmiş, soyulmuş soğanları soyuducuda saxlamalısınız.
Kartof
Kartofu soyuducuda saxlamaq nişasta quruluşunun pozulmasına səbəb olar. Bu zaman isə ləzzəti itər. Aldığınız kartofları sellofandan çıxarıb karton və ya kağız paketdə havalı yerdə saxlaya bilərsiniz. Kartof sərin, quru və qaranlıq yerlərdə saxlanmalıdır. Kartofları yuyaraq saxlasanız, daha asan xarab olar.
Sarımsaq
Sarımsağı soyuducuda saxlamayın. Sarımsaq quru və qaranlıq yerlərdə saxlanmalıdır.
Pomidor
Kəsilməmiş pomidor soyuducunun soyuq atmosferində təzəliyini itirərək yumşalır. Uzun müddət qaldıqda isə pomidor da kəpəklənməyə başlayır. Bu səbəbdən də pomidorları az-az alın və alan kimi yeyin.
Qarpız-yemiş
Kəsilməmiş yemiş və qarpızı otaq istiliyində saxlayaraq, tərkibindəki likopen və beta-karotin maddələrini daha yaxşı mühafizə etmiş olarsınız. Ancaq dilimlənmiş yemiş və qarpızı mütləq bükərək, soyuducuda saxlamaq lazımdır.
Ərik, banan, kivi, şaftalı, qara gavalı, manqo və avokado
Bu meyvələr yetişənə qədər otaq temperaturunda saxlanmalıdır. Beləcə, qida dəyərlərini qorumuş olarlar. Yetişməmiş meyvələrin soyuducuya qoyulması yetişmə müddətini uzadacaq. Yetişmiş bananı soyuducuya qoymaq isə bananın daha tez qaralmasına səbəb olacaq.
Kahı
Kahı soyuducuda daha sürətli şəkildə solar. Eyni zamanda, digər qoxuları özünə çəkər. Ən yaxşı saxlama forması bir stəkan suyun içində otaq istiliyində saxlamaqdır. Əgər kahını uzun müddət saxlamaq istəyirsinizsə, quruda bilərsiniz.
Şokolad
Şokolad soyuducuda saxlansa, içərisindəki yağ donaraq şokoladın üzərini örtər, xarici görünüşü və dadı itər. Şokoladın ideal saxlanma temperaturu 20° C, yəni otaq istiliyidir. Sərin və rütubətsiz mühitlərdə saxlanmalıdır.
Lent.az

Mətbəx     Baxılıb: 865   Tarix: 19 may 2019
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Limonlu KEKS. Asan resept

Tərkib:. - 1,5 stəkan un. - yarım ç.q. soda. - yarım ç.q. qabartma tozu. - 1 stəkan şəkər tozu. - 3 yumurta. - 2 x.q. yumşaq kərə yağı. - 1 ç.q. vanil. - 1 iri limon. - yarım stəkan bitki yağı. - 1 çimdik duz. Hazırlanması:

Saqqız ləkəsini necə təmizləyək? - ASAN YOLLARI

Bir anlıq diqqətsizlik nəticəsində geyimlərimizə və ayaqqabılarımıza yapışan saqqız çox vaxt günümüzü məhv etməyə yetərli olur. Saqqız ləkəsindən qurtulmaq istəyərkən daha da çox yayılması işimizi lap çətinləşdirir. Əslind

Balerina ətəkləri yenidən dəbdədir – FOTOLAR

Balerina yubkalarının istənilən uzunluqda və rəngdə təqdim olunmuş variantları yenidən trendlər siyahısındadır. Bir çox moda evləri bu mövsüm xanımların balerina olmaq arzusunu reallaşdırmaq qərarına gəlib. Ağ tüldən tikilən

Sadə şokoladlı-qozlu keks

Tərkib:. - 250 qr kərə yağı. - 1,5 stəkan şəkər tozu. - 5 yumurta. - 100 qr qoz. - 1 ç.q. darçın. - 2 x.q. kakao-toz. - 1 stəkan qəhvə (ilıq). - 2,5 st. un. - 1 x.q. qabartma tozu. Hazırlanması:. 1. Yumşaq kərə yağı şəkə

Qarpız mürəbbəsi

Qeyri-adi dadlı mürəbbə. Qonaqlarınızı təəccübləndirmək istəyirsinizsə, bu mürəbbəni mütləq bişirin. Ərzaqlar:. - 1,5 kq qarpız əti (şirin qırmızı qarpız seçin). - 1,1 kq şəkər tozu. - 1 limon. Hazırlanması:. 1. Qarpızı yuyun

Bişmiş kremlə dadlı tort. Resept

Çox asan hazırlanan zərif və dadlı tort. Zövqə görə digər kremdən də istifadə edə bilərsiniz. Tortun üzərini və böyürlərini xırdalanmış qoz, ovuntu, şokolad yonqarı ilə bəzəmək olar. Ərzaqlar:. Xəmir:. - 0,5 kq kəsmik.

Leçonun hazırlanması. Asan resept

Leçonun bir çox müxtəlif reseptləri var. Sizə bu reseptlərdən birini təqdim edirik. Tərkib:. - 2 kq pomidor. - 2 kq soğan. - 1 kq kök. - 1 kq bolqar bibəri. - 1,5 stəkan bitki yağı. - 1/2 stəkan 9%-li sirkə. - 2 x.q. duz

Şəffaf bulyonun sirri

Bulyon bişirəndə kəfi yığandan sonra bulyona yaxşı yuyulmuş qabıqlı soğan atın. Soğan yumşalanda onu bulyondan çıxardın.  . Soğan kəfin qalıqlarını ozunə hopduracaq və bulyon şəffaf olacaq

Heyva ilə ətirli toyuq

Heyva toyuq ətinə xüsusi ətir və dad verir. Siz də hazırlayın!. İnqrediyentlər:. - toyuq (1,2-1,4 kq). - 2 ədəd heyva. - 1 ədəd kök. - 2 ədəd soğan. - 1 ədəd limon. - zeytun yağı. - duz, istiot. Hazırlanması:. 1. Kök və soğa




sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az sonxeberler.az sade makiyaj sekilleri hamilelikde qidalanma geymler 2020 qadın xəstəlikləri sidik yolu infeksiyalari şorba reseptləri qadın doğuşu kosmetika hamileliyin 6ayinda ananin deyisimi genskıde pır pır sesler