Şokoladlı dondurma

Şokoladlı dondurmaƏrzaqlar:Şokoladlı dondurma

1/2 st süd

1/2 st şəkər tozu

100 q şokolad

400 q qaymaq

Hazırlanması:

Şokoladı su hamamında əridirik.

Şokoladlı dondurmaSüdü və şəkər tozunun yarısını ərimiş şokoladın üstünə əlavə edirik.

Şokoladlı dondurmaŞokolad qarışığını az qatılaşana qədər vam odda 5 dəqiqə qarışdırırıq.

Şokoladlı dondurmaQarışığı kənara qoyuruq tamam soyuyur.

Şokoladlı dondurmaQaymağı mikserlə 3-5 dəqiqə çalırıq.

Şokoladlı dondurmaQalan şəkər tozunu qaymağın üstünə əlavə edib 3-5 dəqiqə mikserlə çalırıq.

Şokoladlı dondurmaSoyumuş şokoladı qaymağın üstünə əlavə edib 3-5 dəqiqə mikserlə çalırıq.

Şokoladlı dondurmaHazır dondurmanı qaba töküb ağzını bağlayıb soyuducunun dondurucu gözünə qoyuruq.

Şokoladlı dondurmaƏn azı 3 saat buzxanada qalmalıdır. Tamam donduqdan sonra çıxarıb süfrəyə verə bilərsiniz.

Şokoladlı dondurmaQaba qoyduqda zövqə görə istəsəniz şokolad qırıntıları səpə bilərsiniz.

Şokoladlı dondurmaNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3460   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

turlar.az

kosmetoloq geyim necə seçməli gelinlikler findiq qabiginin faydalari biserli uzun donlar qabyuyan masin böyürtkənin faydaları kosmetika hakista sozler novruz arıqla oglaq vicdan