Şokoladlı dondurma
Ərzaqlar:
1/2 st süd
1/2 st şəkər tozu
100 q şokolad
400 q qaymaq
Hazırlanması:
Şokoladı su hamamında əridirik.
Südü və şəkər tozunun yarısını ərimiş şokoladın üstünə əlavə edirik.
Şokolad qarışığını az qatılaşana qədər vam odda 5 dəqiqə qarışdırırıq.
Qarışığı kənara qoyuruq tamam soyuyur.
Qaymağı mikserlə 3-5 dəqiqə çalırıq.
Qalan şəkər tozunu qaymağın üstünə əlavə edib 3-5 dəqiqə mikserlə çalırıq.
Soyumuş şokoladı qaymağın üstünə əlavə edib 3-5 dəqiqə mikserlə çalırıq.
Hazır dondurmanı qaba töküb ağzını bağlayıb soyuducunun dondurucu gözünə qoyuruq.
Ən azı 3 saat buzxanada qalmalıdır. Tamam donduqdan sonra çıxarıb süfrəyə verə bilərsiniz.
Qaba qoyduqda zövqə görə istəsəniz şokolad qırıntıları səpə bilərsiniz.
Nuş olsun!
f Paylaş