Sosiskalı qarnı yarıq börək
Ərzaqlar:
2 ədəd börək yuxası
4 ədəd sosiska
2 ədəd pomidor
1 ədəd şirin bibər
1 baş soğan
1 ədəd yumurta
1/2 st süd
1/2 st birki yağı (arzuya görə yağın yarısını əridilmiş kərə yağı istifadə edə bilərsiniz)
Duz
Istiot
Hazırlanması:
Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.
Soğana duz və yağ əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qızardırıq.
Sosiskalari nazik halqa doğrayırıq.
Doğranmış sosiskaları qovrulmuş soğana əlavə edib 5-10 dəqiqə qovururuq.
Pomidoru yuyub təmizlədikdən sonra qabığını soyub xırda doğrayırıq.
Bibəri yuyub təmizlədikdən sonra xırda doğrayırıq.
Qovrulmuş sosiskanın üstünə bibər ilə pomidoru əlavə edib suyu çəkilənə qədər qovururuq.
Zövqə görə duz və istiotunu tökürük.İçliyimiz hazırdı.
Yumurta ağını, südü və qalan yağı qarışdırırıq.Yumurta sarısını üzünə saxlayırıq.
Yuxanın birini sərib qarışıqla isladırıq.İkinci yuxanı da sərib qalan qarışıqla isladırıq.
Yuxanı bıçaq vasitəsilə 8 hissəyə kəsirik.
Yuxanın enli tərəfinə içlikdən qoyub bükürük.
Qaba kağız sərib yığdıqdan sonra üstünə yumurta çəkib bıçaq vasitəsilə ortadan az kəsirik. Üstünə çörəkotu səpirik.
210 dərəcə qızdırılmış sobada üzü tamam qızaranadək bişiririk.

Nuş olsun!









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Belə məşq heç bir işə yaramır - Mif imiş
Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?
Terapevtdən elektron siqaretlə bağlı XƏBƏRDARLIQ
Murad Arif Brilliant Dadaşova ilə duet oxuyacaq
Şizofreniyanın yaranma səbəbi açıqlandı
İsti su ilə çimənlərə pis xəbər
Röya və Elçin klip çəkdirir - FOTOLAR
Niyə gündə üç dəfə yemək vacibdir? - Diyetoloqdan xəbərdarlıq
Meyxanaçı Kərim vəfat etdi
Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış
Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd