Suyu düzgün saxlamasanız, fəsadlar ağır ola bilər

Suyu düzgün saxlamasanız, fəsadlar ağır ola bilərİçməli su bir neçə kateqoriyaya bölünür, xüsusiyyətlərinə və saxlama müddətinə görə fərqlənir. Butulka suyunun saxlama müddəti istehsalçı tərəfindən göstərilir və altı aydan iki ilə qədər dəyişir. Bütün saxlama müddəti ərzində qablaşdırılmış içməli su təhlükəsizdir, onda gözlə görünən əlavələr, çöküntü və ya təbəqə olmamalıdır.
Milli.Az oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, ROSBİOTEX Universitetinin baytarlıq-sanitariya ekspertizası və bioloji təhlükəsizlik kafedrasının müdiri, biologiya elmləri doktoru Asiyat Abdullayeva bildirib ki, içməli su əlverişli orqanoleptik xüsusiyyətlərə malik olmalıdır. Butulka açıldıqdan sonra bakteriyaların artmasının qarşısını almaq üçün suyu bir neçə gün ərzində içmək tövsiyə olunur.
"Filtrlənmiş suyu dərhal istifadə etmək daha yaxşıdır, lakin lazım gələrsə, bir gün ərzində saxlamaq olar. Bulaq və ya artezian suyu ən təmiz sulardan biri olsa da, yenə də müəyyən saxlama qaydalarına əməl etmək tələb olunur. Hermetik qablaşdırılmış qabda onu istehsalçı tərəfindən müəyyən edilmiş bütün saxlama müddəti ərzində saxlamaq olar, lakin təzə su içmək daha yaxşıdır", - deyə o izah edib.
Distillə edilmiş su mineral və qarışıqların olmaması sayəsində qapalı qabda bir ildən çox saxlanıla bilər, lakin istehlak qabı açıldıqdan sonra onu +2°C-dən +30°C-yə qədər temperaturda saxlamaq və 6-8 gün ərzində içmək lazımdır.
"Su özlüyündə xarab olmur, lakin onun düzgün saxlanılmaması bakteriya və mikroorqanizmlərin çoxalmasına və suyu istifadəyə yararsız hala gətirə bilər. Suyun keyfiyyətinə təsir edən əsas amillər temperatur, işıq, hava və qabın materialıdır. Qablaşdırılmış içməli suyun saxlanması üçün optimal temperatur +2°C-dən +20°C-yə qədər, distillə edilmiş su üçün isə +2°C-dən +35°C-yə qədər hesab olunur. Yüksək temperatur, işıq və havanın təsiri mikroorqanizmlərin, o cümlədən patogen mikroorqanizmlərin artmasını stimullaşdırır. Material da vacibdir: aşağı keyfiyyətli plastik zərərli maddələr ifraz edə bilər ki, bu da suyun keyfiyyətinə mənfi təsir göstərir. Keyfiyyətsiz məhsuldan qaçmaq üçün suyu sertifikatlaşdırılmış təchizatçılardan almaq tövsiyə olunur", - deyə ekspert vurğulayıb.
Suyun optimal saxlanması üçün aşağıdakı tövsiyələrə əməl etmək lazımdır: suyu sərin yerdə, məsələn, havalandırılan və qaranlıq otaqlarda, soyuducuda və ya zirzəmidə 20°C-dən yuxarı olmayan temperaturda saxlayın.
"Şüşə butulka, kanistr və ya metal konteynerlər suyun uzun müddət saxlanması üçün idealdır; qısa müddətli saxlama üçün keyfiyyətli polimer və qarışıq polimer-karton materiallardan hazırlanmış butulkalardan istifadə etmək olar. Su ehtiyatlarını müntəzəm olaraq yeniləyin: butulka suyunu hər altı-on iki aydan bir, filtrlənmiş suyu isə həftəlik dəyişin", - deyə o yekunlaşdırıb.
Milli.Az 

Xəbərlər     Baxılıb: 760   Tarix: 21 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Saqqızla bağlı bilmədiyimiz şok həqiqət

Siz heç vaxt düşünməzdiniz, amma gündəlik vərdişə çevrilmiş saqqız çeynəməl orqanizmə təhlükəli mikroplastik hissəciklərinin mənbəyi ola bilər. -ın xarici mətbuata istinadla xəbərinə görə, alimlərin yeni araşdırması bun

.

Ürəyiniz tez-tez belə yeməklər istəyirsə... - Diqqət! Bu xəstəliklərin xəbərçisidir

Bədənimizdəki kiçik dəyişikliklər böyük sağlamlıq problemlərinin əlaməti ola bilər. xəbər verir ki, bəzən bədənimizdə baş verən dəyişikliklər ilk baxışda adi görünsə də, əslində sağlamlığımızla bağlı ciddi mesajlar verir

.

Azyaşlılar arasında təhlükə: "Ölümlə nəticələnən xəstəlikdir"

Son günlər azyaşlılar arasında kəskin respirator virus infeksiyalarının və rotavirusun yayılması müşahidə olunur. Xəstəliyin əsas əlamətləri arasında hərarətin 39 dərəcəyə qədər yüksəlməsi, burun axması, boğaz ağrısı, öskürək

.

Gecə yatarkən başlayan təhlükə - Xəstəliyin ilk siqnalı ola bilər

Nevrologiya Mütəxəssisi Dos. Doktor Aylin Yaman narahat ayaq sindromunun Parkinson xəstəliyinin xəbərçisi ola biləcəyinə diqqət çəkib. xəbər verir ki, o, gecə saatlarında artan ayaq hərəkətlərinin və sancma hisslərinin yüngü

.

Hər gün qaşıq- qaşıq yeyirik - Mədəmizi "deşirmiş"

Ən sevilən ləzzətlərdən biri olan mürəbbənin əslində mədəyə və qaraciyərə böyük zərərləri olduğu məlum olub. xəbər verir ki, şəkər və əlavələrlə zəngin olan bu şirin ləzzət hər gün, xüsusilə səhərlər qaşıq-qaşıq yeyildikdə

.

Xərçəngə qalib gələn həkimin hər gün etdiyi 4 qızıl QAYDA

Xərçəng - müasir dövrün ən qorxulu xəstəliklərindən biri olsa da, onu önləmək və riskləri azaltmaq üçün gündəlik həyatımıza daxil edə biləcəyimiz sadə, lakin təsirli vərdişlər mövcuddur. xəbər verir ki, xərçəng müalicəsin

.

Bu meyvə yalnız günün müəyyən saatlarında yeyilməlidir

Bir çox insan meyvələrin orqanizmə zərər vermədən günün istənilən vaxtında yeyilə biləcəyinə inanır. Bununla belə, dietoloqlar xəbərdarlıq edir: onlardan bəziləri, xüsusilə banan, yanlış zamanda istehlak edildikdə zərərl

.

Səhərlər bu simptomlar sizdə də olursa - DİQQƏTLİ OLUN

Ağciyər xərçəngi tez-tez səssizcə irəliləyən və gecikmiş mərhələlərdə aşkar edilən ölümcül bir xəstəlikdir. Lakin səhər saatlarında ortaya çıxan bəzi əlamətlər bu xəstəliyin ilk xəbərçisi ola bilər. . xəbər verir ki, onkolo

.

Hər yeməkdə var: Depressiya yaradırmış

Duz depressiya və anksiyete riskini 40 faiz artırır. xəbər verir ki, duzlu yeməklər depressiya və anksiyete riskini əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər. Çinin Sincan Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırm

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az həkim məsləhəti adlarin menasi geyim şəkilləri dil haqqinda atalar sozu oxucu mektubu gözəl geyimlər qış geyimləri burclerin uygunlugu gozellik anabaci xocali vidyolar