Tam Barel: Turş Albalı Doldurulmuş Limon Muffin Tarifi
Albalı Doldurulmuş Limon Muffin Tarifi üçün Tərkibi
3
hissə
yumurta
1.5
su şüşəsi
şəkər tozu
2/3
su şüşəsi
süd
bir
hissə
təzə sıxılmış limon suyu
bir
su şüşəsi
Günəbaxan yağı
3
su şüşəsi
Şöhrət
bir
paket
qabartma tozu
bir
paket
vanilin
1/4
çay qaşığı
duz
bir
hissə
qızardılmış limon qabığı
Doldurma üçün:
250
qram
Albalı
3
yemək qaşığı
şəkər tozu
2 -ci
yemək qaşığı
nişasta
Albalı Doldurulmuş Limon Muffin Tarifinin İpucu
Quru maddələri ələkdən keçirdikdən sonra ayrı bir qabda saxlayın. Doldurma kremini soyuduqdan sonra istifadə edin.Təzə sıxılmış limonlu süd qarışığı kekslərin yüksəlməsinə səbəb olacaq.
Turş Albalı Doldurulmuş Limon Muffin Tarifi Necə Hazırlanır?
Doldurmağı hazırlamaqla başlayırıq. Albalı, dənəvər şəkər və nişastanı sous qabına qarışdırın və aşağı istilikdə bişirməyə başlayın. Albalı şirələrini buraxacaq. Təxminən 5 dəqiqə bişirin, qarışıq mürəbbədən bir az maye sous tutarlılığına çevrilənə qədər və soyumağa buraxın.
Fırını 180 dərəcəyə qoyun və əvvəlcədən qızdırmağa başlayın.
Quru maddələri un, qabartma tozu, vanillin və duzu bir qabda qarışdırın.
Ayrı bir qabda yumurta və şəkəri 2-3 dəqiqə mikserlə çalın.
Bir stəkan suyun altına limon suyu tökün, üzərinə şüşə dolana qədər süd əlavə edin. Yumurta qarışığına limonlu süd əlavə edin.
Qarışığa günəbaxan yağı əlavə edin və mikserlə bir neçə saniyə qarışdırın.
Quru maddələri süzün və qarışığa əlavə edin. Tərkibi homojen olana qədər bir qarışdırıcı ilə qarışdırın, çox döyülməyin. Qızardılmış limon qabığını əlavə edin və qarışdırın.
Muffin qəliblərinin altına 2 xörək qaşığı keks xəmiri qoyun.
Üzərinə 1 xörək qaşığı albalı sousu qoyun (maye hissədən çox albalı hissəsini qoymağa diqqət edin).
Sosu yenidən xəmir xəmiri ilə örtün və qızdırılan sobada 20 dəqiqə bişirin.
Fırından çıxardıqdan sonra ən az 10 dəqiqə soyudun və kalıbdan çıxarın, limon və vanil qoxusunu izləyin və mətbəxinizə gələn sevdiklərinizlə paylaşın.