Təmizləyici vasitələri necə seçməli

Təmizləyici vasitələri necə seçməliƏl gigiyenası məsələsi indi həmişəkindən daha aktualdır.
Yeni koronavirus bütün dünya xəbərlərinin əsas mövzusuna çevrildi, milyonlarla insan arasında panika yayılmasına səbəb oldu. Özünüzü və sağlamlığınızı qorumağa kömək edən bir neçə qayda var. Hər zaman da vurğulandığı kimi əsas şeylərdən biri əl gigiyenasına nəzarət etməkdir.
Gündəlik əlimizdə nə qədər mikrob olduğunu təsəvvür edə bilmirik. İctimai nəqliyyatda tutacaqlara toxunmasanız və ya daima əlcək geyinsəniz də, onların sayı azalmır. Mütəxəssislər, əllərinizi təmizləməyin ən təsirli yolunun sabun və su ilə təmizlənməsini vurğulayırlar. Bununla birlikdə əl yumaq həmişə mümkün deyil, bu vəziyyətdə vasitələr bizə kömək edəcək: onlar da antiseptiklər və ya ntibakterial maddələrdir.
Tibbi olmayan spirtlər ənənəvi əl yumaqdan daha az effektivdir (90% -ə qarşı 60%), lakin yenə də heç bir şeydən daha yaxşıdır. Bu məhsullar kəskin xoşagəlməz qoxuya malikdir və dərini çox quruda bilər. Lakin, təhlükəsizlik məsələsinə gəldikdə, bu nüanslar arxa plana keçir.
Antiseptikləri necə seçək?
Alkoqol tərkibi 60% -dən az olmamalıdır (üzvi turşulara əsaslanan məhsullar var, lakin onlar daha az təsirli olur və bakteriyaları öldürmür).
Əlavə qulluq komponentləri aloe vera ekstraktı, kosmetik yağlar, E vitamini tərkibli olmalıdır (spirt dərini güclü şəkildə qurudur və bu komponentlər onun mənfi təsirini minimuma endirir).
Ətirləndiricilərdən qaçın (bəli, hər kəs alkoqol qoxusunu sevmir, amma ətirləndirici komponentlər ümumiyyətlə qeyri-təbii olur və allergik reaksiya verə bilər).
İndi virus infeksiyaları riskinin artması şəraitində mütəxəssislər yeməkdən əvvəl və sonra hər 2-3 saatda əllərinizi yumağı və ya antibakterial maddələrdən istifadəni məsləhət görürlər. Əlləri təmizləmək üçün ənənəvi üsula müraciət etmək mümkün olmadıqda, antibakterial maddələrdən istifadə edin.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1537   Tarix: 27 mart 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Çox adam elə bilir ki, eyni xəstəlikdir, amma.. - Həkim fərqi açıqladı

Həkim soyuqdəymə və qrip simptomları arasındakı fərqləri açıqlayıb. xəbər verir ki, soyuqdəymə və qrip arasında əsas fərqlərdən biri simptomların inkişaf sürətidir. Bu barədə Puerto-del-Sur, Monteprinsipe və Torrelodone

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

turlar.az

makiyaj instagram yay geyimləri 2025 toy makiyajlari cennet almasindan murebbe reyhan kampotu xinayaxdi bayatilari cinsiyyet kosmetika geyim şəkərbura haqisda novruz bayramına aid penis