Tənbəl kələm dolması. Əla dad!
Kələm dolmasını hazırlamağa vaxtınız yoxdursa, bu reseptdən istifadə edin.
Tərkib:
- 500 qr ət
- 1/2 stəkan düyü
- 1/2 baş kələm
- 1 ədəd kök
- 1 ədəd soğam
- 2 ədəd pomidor
- 1 ədəd bolqar bibəri
- 1 yumurta
- 1/2 dəstə reyhan, duz, istiot
- 50 qr holland pendiri
- 50 qr kərə yağı
- 1 çimdik darçın, duz, istiot
Hazırlanması:
1. Kök, soğan, bibər nazik-nazik doğranılır, kərə yağında bir qədər qızardılır.
2. Qabıqları təmizlənmiş pomidor sürtgəcədən keçirilir, tərəvəzlərə əlavə olunur, bir qədər qızardılır.
3. Düyü bişirilir, kələm nazik-nazik doğranılır.
4. Farş, tərəvəzlər, düyü, kələm qarışdırılır.
5. Duz, istiot, darçın, xırda doğranmış reyhan, yumurta əlavə olunur, qarışdırılır.
6. Alınmış kütləni formaya qoyun.
7. Sobanı qabaqcadan 200 C qədər qızdırın və "kələm dolmasını" 40 dəqiqə ərzində bişirin.
8. Bişənə 5 dəqiqə qalmış üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin və yenə sobaya qoyun. Pendir əriyəndə sobadan çıxardın.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az