Tərkibində çoxlu miqdarda lif, zülal və digər qida maddələri var

Tərkibində çoxlu miqdarda lif, zülal və digər qida maddələri varPaxla ucuz, doydurucu və universaldır, xüsusilə lobyada sağlamlığı təmin edən çoxlu miqdarda lif, zülal və digər qida maddələri mövcuddur. AZƏRTAC paxlanın faydaları haqqında tibbi saytlara istinadla məlumat verir.
Milli.Az AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, lobya əla zülal mənbəyidir. O, ən yaxşı bitki zülal qaynaqlarından biridir. İnsan orqanizminin hər gün zülala ehtiyacı var, məhz o, saç, dırnaq, dəri, əzələ, vətər, bağlar, daxili orqanların toxumalarının möhkəm strukturunu təmin edir.
O, fol turşusu ilə zəngindir. Fol turşusu (vitamin B9) bədənə oksigeni ağciyərlərdən digər toxumalara daşıyan sağlam qırmızı qan hüceyrələrini istehsal etməyə, həmçinin karbohidratları hüceyrələrin enerjinin alınması üçün istifadə etdiyi qlükozaya çevirməyə kömək edir. Bundan əlavə, hamiləliyin ilkin müddətində ondan adekvat şəkildə istifadə olunması tövsiyə olunur.
Çəkini saxlamağa və arıqlamağa kömək edir. Lobya arıqlamaq üçün ən faydalı qidalardan biridir: onun tərkibində yağ və kalori azdır, zülal və lif isə çoxdur. Zülal və lif çəkinin azalması üçün ən vacib iki qida maddəsidir - onlar uzun müddət ərzində toxluq hissini saxlamağa və qəlyanaltıdan çəkinməyə kömək edir.
Ürək üçün faydalıdır. Lobyanın tərkibində ürək fəaliyyətini dəstəkləyən bir çox qida maddəsi var - fol turşusu, maqnezium, lif. Onun qəbulu qanda homosistein amin turşusu səviyyəsini azaltmağa kömək edir. Qanda yüksək homosistein miqdarı olduqda insan ürək xəstəlikləri, insulta məruz qalır.
Qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salır. Lobyanın tərkibindəki lif, xüsusən də həll olunan lif aşağı sıxlıqlı lipoproteinin (LDL) qana udulmasını azalda bilər. LDL, həmçinin "pis" xolesterin kimi tanınır, o, damarların divarlarında yığılaraq onların sərtləşməsinə və daralmasına səbəb olur və nəticədə hipertoniyaya səbəb olur.
Qanda şəkərin səviyyəsini tənzimləyir. Lobya şəkərin qanda mənimsənilməsi prosesini yavaşladan həll olunan lif sayəsində qanda şəkərin səviyyəsinə nəzarət etməyə kömək edir. Bundan əlavə, paxlalı məhsul aşağı qlikemik indeksə malikdir (Gİ) - bu, o deməkdir ki, qanda şəkərin səviyyəsinin kəskin sıçrayışına səbəb olmayacaq.
İltihabdan qoruyur. Lobya və digər paxlalı bitkilərin ən yaxşı xüsusiyyətlərindən biri onların tərkibində C, B1, E və K kimi yüksək miqdarda vitaminlərin olmasıdır. Bu vitaminlər sağlam hüceyrələri iltihabdan və zədələnmədən qoruyaraq antioksidant rolunu oynayır. İltihab və hüceyrə zədələnməsi xərçəng də daxil olmaqla, xroniki xəstəliklərin əsasında dayanır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1127   Tarix: 30 mart 2022
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Göbəyi açıq gəzməyi sevənlər üçün mükəmməl idman növü - Bunu bilmirdiniz

Mükəmməl qarın əzələlərinə sahib olmağı arzulayırsınız, amma uzun məşqlərə baxmayaraq nəticə görmürsünüz? Hətta təcrübəli idmançılar belə bir ümumi səhvə yol verirlər və bu, bütün səyləri puç edir. xəbər verir ki, bu barəd

.

Qışın isti keçməsi problemlər yaradıb - Tezliklə elə olacaq ki

Son illərdə qlobal iqlim dəyişiklikləri təbiətdə gözlənilməz təsirlər yaradır. Xüsusilə də qış aylarının əvvəlki illərə nisbətən daha mülayim keçməsi, bir çox həşərat növlərinin fəallığını və yayılma sürətini artırır. B

.

Hamımızın etdiyi bu vərdiş dəri xərçəngi yaradırmış - Xəbərdarlıq

Yeni araşdırmalar günəş yanığının dəri xərçəngi, xüsusilə də ən ölümcül növlərdən biri olan melanomanın yaranma riskini ciddi şəkildə artırdığını üzə çıxarıb. xəbər verir ki, İngiltərədə aparılan sorğuya əsasən, hər iki nəfərdə

.

Hər səhər bu üç qidadan yesəniz heç vaxt xərçəng olmayacaqsınız - Məşhur onkoloq açıqladı

"Bu 3 qidanı yeyənlərdə bədxassəlişiş yaranmır". xəbər verir ki, bunu Kaliforniyadakı City of Hope xəstəxanasının onkoloqu Dr. Tingting Tan bildirib. Həkimin dediyinə görə özü hər gün səhər eyni şeyi yeyir və bunu

.

Qaşıq-qaşıq içirik amma böyrəkləri məhv edir - Tərkibindəki gizli təhlükə

Gündəlik həyatda praktiki və sürətli yemək həlləri axtaran bir çox insan hazır şorbaları mətbəxlərinin xilaskarı olaraq qəbul edir. Lakin bu rahat və dadlı yeməklərin tərkibindəki gizli təhlükələr, sağlamlığımıza ciddi zərə

.

Qısa müddətdə necə arıqlamaq olar - AÇIQLAMA

Müasir cəmiyyətdə gözəllik standartlarının və sürətli nəticə gözləntilərinin artması insanların qısa müddətdə arıqlamağa çalışmasına səbəb olur. Xüsusilə bayram və xüsusi günlər ərəfəsində insanlar ideal bədən formasına çatma

.

Bu otaq ətirləri zəhər saçırmış - Satışdan çıxarılır - FOTO

Bu otaq ətirləri zəhər saçırmış. xəbər verir ki, Türkiyənin Ticaret Nazirliyi "Lactone" markasının iki otaq qoxusunu zəhərli olduğunu açıqlayıb. Nazirlik "Lactone" markasının "Sweet Sugar" v

.

Yeməkdən əvvəl dondurma yemək olar? - Mütəxəsisslərdən XƏBƏRDARLIQ

Yaz aylarının yaxınlaşması ilə birlikdə, dondurma sevənlərin sayının artacağı şübhəsizdir. Lakin yay aylarının istilərində bəzən insanlar bu soyuq və şirin qidanın vaxtı ilə necə istehlak edilməsi mövzusunda suallar verir

.

İllərlə zərərlidir deyib yeməyə imkan verməyiblər - Əslində çox faydalı imiş

"İstədiyiniz qədər kabab yeyə bilərsiniz, amma yanında çörək və ya düyü yeməyin". xəbər verir ki, bunu Prof. Dr. Canan Karatay deyib. Onun sözlərinə görə yağlardan qorxmağa ehtiyac yoxdur, çünki bədəni kökəldə

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qaşların formalari toy makiyaji sekilleri kosmetik vasiteler yuxuyozma dil haqqında aforizmlər boşanma səbəbləri qadindunyasi hədəfi olmayan gəmiyə heç bir külək kömək edə bilməz gunay bedii edebiyyat buga burcu anabaci