Tez hazırlanan ZƏRİF LİMONLU PEÇENYE - FOTO

Tez hazırlanan ZƏRİF LİMONLU PEÇENYE - FOTOTərkib:
- 60 qr kərə yağı
- 100 qr şəkər tozu
- 1 yumurtanın ağı
- 1 limon
- 40 qr qarğıdalı nişastası (yoxdursa, kartof nişastasından istifadə edə bilərsiniz)
- 200 qr un (1 stəkandan bir qədər az)
- 1 ç.q. qabartma tozu
- pudra (üzərinə səpmək üçün)
Hazırlanması:
1. Yumşaq kərə yağı şəkər tozu ilə mikserlə yaxşı qarışdırılır.
2. Yumurtanın ağı əlavə olunur, çalınır.
3. Limonun sedrası (sarı qabığı) sürtgəclə soyulur, şirəsi sıxılır, kütləyə əlavə olunur.
Tez hazırlanan ZƏRİF LİMONLU PEÇENYE - FOTO4. Nişasta əlavə olunur, qarışdırılır.
5. Una qabartma tozu əlavə olunur, qarışdırılır, ələnir, yağlı-şəkərli kütləyə əlavə olunur, qarışdırılır, x.mir yoğrulur. Zərif, əllərə yapışmayan xəmir alınır.
6. Xəmirdən qoz boyda tikələr götürün, yumurlayın, perqament sərilmiş tavaya düzün.
7. Peçenyeləri barmaqlarınızla yastıladın.
Tez hazırlanan ZƏRİF LİMONLU PEÇENYE - FOTO8. Sobanı qabaqcadan 175 C qədər qızdırın, peçenyeni 8-12 dəqiqə ərzində bişirin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2823   Tarix: 26 may 2019
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

turlar.az

hamiləlik geyim necə seçməli maskalar ləkələr karikatura qadın müdafiəsi qrip və soyuqdəymə kosmetika əqrəb vetene aid atalar sozleri nizami gəncəvi qadin saglamlig salam