Tez hazırlanan ZƏRİF LİMONLU PEÇENYE - FOTO

Tez hazırlanan ZƏRİF LİMONLU PEÇENYE - FOTOTərkib:
- 60 qr kərə yağı
- 100 qr şəkər tozu
- 1 yumurtanın ağı
- 1 limon
- 40 qr qarğıdalı nişastası (yoxdursa, kartof nişastasından istifadə edə bilərsiniz)
- 200 qr un (1 stəkandan bir qədər az)
- 1 ç.q. qabartma tozu
- pudra (üzərinə səpmək üçün)
Hazırlanması:
1. Yumşaq kərə yağı şəkər tozu ilə mikserlə yaxşı qarışdırılır.
2. Yumurtanın ağı əlavə olunur, çalınır.
3. Limonun sedrası (sarı qabığı) sürtgəclə soyulur, şirəsi sıxılır, kütləyə əlavə olunur.
Tez hazırlanan ZƏRİF LİMONLU PEÇENYE - FOTO4. Nişasta əlavə olunur, qarışdırılır.
5. Una qabartma tozu əlavə olunur, qarışdırılır, ələnir, yağlı-şəkərli kütləyə əlavə olunur, qarışdırılır, x.mir yoğrulur. Zərif, əllərə yapışmayan xəmir alınır.
6. Xəmirdən qoz boyda tikələr götürün, yumurlayın, perqament sərilmiş tavaya düzün.
7. Peçenyeləri barmaqlarınızla yastıladın.
Tez hazırlanan ZƏRİF LİMONLU PEÇENYE - FOTO8. Sobanı qabaqcadan 175 C qədər qızdırın, peçenyeni 8-12 dəqiqə ərzində bişirin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2649   Tarix: 26 may 2019
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az maskalar toy gecesi kosmetika mehsullari 2025 payiz qis kolleksiyasi geyimler 2025 xınayaxdı hakışta sidik yolu infeksiyalari vetene aid bayatilar faydalı məsləhətlər novruz bayramına aid hakıştalar hakıştalar bürcler