Toyuq şorbası

Toyuq şorbasıƏrzaqlar:Toyuq şorbası

(6-8 nəfərlik)

400-450 q dibi ilə birgə toyuq qanadı

3 ədəd baş soğan

1/2 st yumru düyü

1/2 st bişmiş noxud

2 x.q əridilmiş kərə yağı

8-10 ədəd dənə alça turşusu

1 x.q zəfəran

Balaca dəstə şüyüd

Duz

Istiot

Hazırlanması:

Soğanı təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.

Toyuq şorbasıQazana soğanı töküb əridilmiş kərə yağı və az duz töküb qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.

Toyuq şorbasıToyuq ətini yuyuruq. Suyu çəkilir soğanın üstünə əlavə edirik. Üstünə az duz töküb 10 dəqiqə qovururuq. Dəmə qoyulmuş zəfəran suyunu ətin üstünə əlavə edib 5 dəqiqə qovururuq. Üstünə 3 l su əlavə edib duzunu tökürük və dənə turşuları yuyub yeməyə əlavə edirik.

Toyuq şorbasıToyuğun ətinin bişməsi üçün 20-30 dəqiqə qaynadırıq. Sonra düyünü əlavə edib qarışdırırıq. 1 saat normal odda qaynayır. Yəni cox da vam od olmasın. Bişməyə 15 dəqiqə qalmış bişmiş noxudu əlavə edirik.

Toyuq şorbasıHazır olmağa yaxın bir daha duzuna baxib istiotunu da əlavə edirik. Yemək tam hazır olandan sonra təmizlənib yuyulmuş şüyüdü xırda doğrayıb tökürük.

Toyuq şorbasıNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3147   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

turlar.az

maskalar qaşların formalari yaz geyimleri 2025 kısa saç düzümləri kəpəklə mübarizə soz ehtiyati artirmaq hicab 2025 kosmetika arxadan olmaq ariqla pehriz lakonizim vetene aid atalar sozu