Toyuq yesəkmi, yeməsəkmi? Özünüz qərar verin!

Toyuq yesəkmi, yeməsəkmi? Özünüz qərar verin!Son illərdə yalnız ölkəmizdə deyil, bütün dünyada müzakirə olduqca mübahisəli bir mövzu var. Toyuq yesəkmi, yeməsəkmi?

Məşhur dietoloq Didem Kanca Üstay bu haqda fikirlərini bölüşüb:

"Açıqcası mən son 10 ildir ki, təbii olmayan toyuqları yemirəm. Marketlərdə satılan orqanik, ya da təbii toyuqları da sevmirəm, çünki bir çox təbii toyuq bəslədiyini iddia edən firmayla bir neçə dəfə əlaqə saxlamışam. Amma onlara firmalarına gəlmək, toyuqlarının bəsləndiyi şəraiti görmək istədiyimi bildirəndə səmimi olaraq bu tələbimi rədd etdilər. Əgər işlərini layiqincə yerinə yetirsəydilər, belə etməzdilər. Bir də ki təbii toyuq 20-30 dəqiqədə bişə bilməz!

Bu yaxınlarda sosial mediada yazdığım bir mesajdan sonra məşhur markalarından biri yazdıqlarıma cavab olaraq onların fermasını görməyimi və toyuqlar haqqında yazdıqlarımın doğru olmadığını söylədi. Mən də dərhal sabahısı günü oranı ziyarət etmək istədiyim zaman yenə tələbim səmimi olaraq rədd edildi və bir həftə sonraya təxirə salındı. Bəhanə olaraq da baytarların məşğul olduqlarını dilə gətirdilər. Halbuki mən baytarla danışmaq istəmirdim. Yalnız toyuqların bəslənmə şərtlərini görmək istəyirdim.

Başqa bir firmaya getdik:

Baytardan soruşuram: "Ölü toyuqların bəzi parçalarını ziyan olmasın deyə toyuqlara yedizdirdiyiniz doğrudurmu?"

Baytarın verdiyi cavab: "Bu, 2016-cı ildə onsuz da qadağan olundu da." Sualım: "Niyə qadağan edildi?" Baytarın cavabı: "Avropa standartlarına uyğun gəlmədiyi üçün." Sual: "Yaxşı, bəs Avropa niyə qadağan edib?" Cavab: "Biz onsuz da 180 dərəcəyə qədər qaynadıb verirdik də"

Toyuğun 180 dərəcədə qaynadılmış olması toyuğa öz ölüsünün yedirilməsinin sağlam olduğunun göstəricisi deyil.

Antibiotik mövzusuna gəlincə isə müəyyən miqdarda verirlərmiş. Onu da qeyd edim ki, orada toyuqları öldürmədiklərini söylədilər, amma biz yenə də tavandan toyuqları ayaqlarından asıb kəsdikləri vəhşi sistemi gördük. Bir çox toyuq digər toyuğun ölümünü görür. Məncə toyuqların ölüm anında o mənfi hormonları belə yeməməyimiz üçün kafi bir səbəbdir".

Mətbəx     Baxılıb: 3503   Tarix: 30 yanvar 2016
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az kosmetoloq gözəllik məhsulları makiyaj etmek qaydalari göyəm mürəbbəsinin resepti qadın sağlamlığı dəridə ləklər boyuk qadin dosleri ana haqqinda bayati tanisliq pehriz vetene aid bayatilar prostat