Toyuq yesəkmi, yeməsəkmi? Özünüz qərar verin!

Toyuq yesəkmi, yeməsəkmi? Özünüz qərar verin!Son illərdə yalnız ölkəmizdə deyil, bütün dünyada müzakirə olduqca mübahisəli bir mövzu var. Toyuq yesəkmi, yeməsəkmi?

Məşhur dietoloq Didem Kanca Üstay bu haqda fikirlərini bölüşüb:

"Açıqcası mən son 10 ildir ki, təbii olmayan toyuqları yemirəm. Marketlərdə satılan orqanik, ya da təbii toyuqları da sevmirəm, çünki bir çox təbii toyuq bəslədiyini iddia edən firmayla bir neçə dəfə əlaqə saxlamışam. Amma onlara firmalarına gəlmək, toyuqlarının bəsləndiyi şəraiti görmək istədiyimi bildirəndə səmimi olaraq bu tələbimi rədd etdilər. Əgər işlərini layiqincə yerinə yetirsəydilər, belə etməzdilər. Bir də ki təbii toyuq 20-30 dəqiqədə bişə bilməz!

Bu yaxınlarda sosial mediada yazdığım bir mesajdan sonra məşhur markalarından biri yazdıqlarıma cavab olaraq onların fermasını görməyimi və toyuqlar haqqında yazdıqlarımın doğru olmadığını söylədi. Mən də dərhal sabahısı günü oranı ziyarət etmək istədiyim zaman yenə tələbim səmimi olaraq rədd edildi və bir həftə sonraya təxirə salındı. Bəhanə olaraq da baytarların məşğul olduqlarını dilə gətirdilər. Halbuki mən baytarla danışmaq istəmirdim. Yalnız toyuqların bəslənmə şərtlərini görmək istəyirdim.

Başqa bir firmaya getdik:

Baytardan soruşuram: "Ölü toyuqların bəzi parçalarını ziyan olmasın deyə toyuqlara yedizdirdiyiniz doğrudurmu?"

Baytarın verdiyi cavab: "Bu, 2016-cı ildə onsuz da qadağan olundu da." Sualım: "Niyə qadağan edildi?" Baytarın cavabı: "Avropa standartlarına uyğun gəlmədiyi üçün." Sual: "Yaxşı, bəs Avropa niyə qadağan edib?" Cavab: "Biz onsuz da 180 dərəcəyə qədər qaynadıb verirdik də"

Toyuğun 180 dərəcədə qaynadılmış olması toyuğa öz ölüsünün yedirilməsinin sağlam olduğunun göstəricisi deyil.

Antibiotik mövzusuna gəlincə isə müəyyən miqdarda verirlərmiş. Onu da qeyd edim ki, orada toyuqları öldürmədiklərini söylədilər, amma biz yenə də tavandan toyuqları ayaqlarından asıb kəsdikləri vəhşi sistemi gördük. Bir çox toyuq digər toyuğun ölümünü görür. Məncə toyuqların ölüm anında o mənfi hormonları belə yeməməyimiz üçün kafi bir səbəbdir".

Mətbəx     Baxılıb: 3719   Tarix: 30 yanvar 2016
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

turlar.az

hamiləlik makiyaj etmek qaydalari həkim məsləhəti donlar 2025 yay gözəllik xəbərləri geyim 2025 yaz yay 2025 kosmetika laylalar bayatılarımızda vətən həsrəti oglaq hesaplama 8 mart