Toyuq yesəkmi, yeməsəkmi? Özünüz qərar verin!

Toyuq yesəkmi, yeməsəkmi? Özünüz qərar verin!Son illərdə yalnız ölkəmizdə deyil, bütün dünyada müzakirə olduqca mübahisəli bir mövzu var. Toyuq yesəkmi, yeməsəkmi?

Məşhur dietoloq Didem Kanca Üstay bu haqda fikirlərini bölüşüb:

"Açıqcası mən son 10 ildir ki, təbii olmayan toyuqları yemirəm. Marketlərdə satılan orqanik, ya da təbii toyuqları da sevmirəm, çünki bir çox təbii toyuq bəslədiyini iddia edən firmayla bir neçə dəfə əlaqə saxlamışam. Amma onlara firmalarına gəlmək, toyuqlarının bəsləndiyi şəraiti görmək istədiyimi bildirəndə səmimi olaraq bu tələbimi rədd etdilər. Əgər işlərini layiqincə yerinə yetirsəydilər, belə etməzdilər. Bir də ki təbii toyuq 20-30 dəqiqədə bişə bilməz!

Bu yaxınlarda sosial mediada yazdığım bir mesajdan sonra məşhur markalarından biri yazdıqlarıma cavab olaraq onların fermasını görməyimi və toyuqlar haqqında yazdıqlarımın doğru olmadığını söylədi. Mən də dərhal sabahısı günü oranı ziyarət etmək istədiyim zaman yenə tələbim səmimi olaraq rədd edildi və bir həftə sonraya təxirə salındı. Bəhanə olaraq da baytarların məşğul olduqlarını dilə gətirdilər. Halbuki mən baytarla danışmaq istəmirdim. Yalnız toyuqların bəslənmə şərtlərini görmək istəyirdim.

Başqa bir firmaya getdik:

Baytardan soruşuram: "Ölü toyuqların bəzi parçalarını ziyan olmasın deyə toyuqlara yedizdirdiyiniz doğrudurmu?"

Baytarın verdiyi cavab: "Bu, 2016-cı ildə onsuz da qadağan olundu da." Sualım: "Niyə qadağan edildi?" Baytarın cavabı: "Avropa standartlarına uyğun gəlmədiyi üçün." Sual: "Yaxşı, bəs Avropa niyə qadağan edib?" Cavab: "Biz onsuz da 180 dərəcəyə qədər qaynadıb verirdik də"

Toyuğun 180 dərəcədə qaynadılmış olması toyuğa öz ölüsünün yedirilməsinin sağlam olduğunun göstəricisi deyil.

Antibiotik mövzusuna gəlincə isə müəyyən miqdarda verirlərmiş. Onu da qeyd edim ki, orada toyuqları öldürmədiklərini söylədilər, amma biz yenə də tavandan toyuqları ayaqlarından asıb kəsdikləri vəhşi sistemi gördük. Bir çox toyuq digər toyuğun ölümünü görür. Məncə toyuqların ölüm anında o mənfi hormonları belə yeməməyimiz üçün kafi bir səbəbdir".

Mətbəx     Baxılıb: 3415   Tarix: 30 yanvar 2016
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

turlar.az

sonxeber.az həkim məsləhəti makiyaj etmek qaydalari toy gecesi dondurma uc baci dolmasi magura geyim salatlarin bezenmesi vusale elizade insan eqreb ikizler oglan evi