Toyuq yesəkmi, yeməsəkmi? Özünüz qərar verin!

Toyuq yesəkmi, yeməsəkmi? Özünüz qərar verin!Son illərdə yalnız ölkəmizdə deyil, bütün dünyada müzakirə olduqca mübahisəli bir mövzu var. Toyuq yesəkmi, yeməsəkmi?

Məşhur dietoloq Didem Kanca Üstay bu haqda fikirlərini bölüşüb:

"Açıqcası mən son 10 ildir ki, təbii olmayan toyuqları yemirəm. Marketlərdə satılan orqanik, ya da təbii toyuqları da sevmirəm, çünki bir çox təbii toyuq bəslədiyini iddia edən firmayla bir neçə dəfə əlaqə saxlamışam. Amma onlara firmalarına gəlmək, toyuqlarının bəsləndiyi şəraiti görmək istədiyimi bildirəndə səmimi olaraq bu tələbimi rədd etdilər. Əgər işlərini layiqincə yerinə yetirsəydilər, belə etməzdilər. Bir də ki təbii toyuq 20-30 dəqiqədə bişə bilməz!

Bu yaxınlarda sosial mediada yazdığım bir mesajdan sonra məşhur markalarından biri yazdıqlarıma cavab olaraq onların fermasını görməyimi və toyuqlar haqqında yazdıqlarımın doğru olmadığını söylədi. Mən də dərhal sabahısı günü oranı ziyarət etmək istədiyim zaman yenə tələbim səmimi olaraq rədd edildi və bir həftə sonraya təxirə salındı. Bəhanə olaraq da baytarların məşğul olduqlarını dilə gətirdilər. Halbuki mən baytarla danışmaq istəmirdim. Yalnız toyuqların bəslənmə şərtlərini görmək istəyirdim.

Başqa bir firmaya getdik:

Baytardan soruşuram: "Ölü toyuqların bəzi parçalarını ziyan olmasın deyə toyuqlara yedizdirdiyiniz doğrudurmu?"

Baytarın verdiyi cavab: "Bu, 2016-cı ildə onsuz da qadağan olundu da." Sualım: "Niyə qadağan edildi?" Baytarın cavabı: "Avropa standartlarına uyğun gəlmədiyi üçün." Sual: "Yaxşı, bəs Avropa niyə qadağan edib?" Cavab: "Biz onsuz da 180 dərəcəyə qədər qaynadıb verirdik də"

Toyuğun 180 dərəcədə qaynadılmış olması toyuğa öz ölüsünün yedirilməsinin sağlam olduğunun göstəricisi deyil.

Antibiotik mövzusuna gəlincə isə müəyyən miqdarda verirlərmiş. Onu da qeyd edim ki, orada toyuqları öldürmədiklərini söylədilər, amma biz yenə də tavandan toyuqları ayaqlarından asıb kəsdikləri vəhşi sistemi gördük. Bir çox toyuq digər toyuğun ölümünü görür. Məncə toyuqların ölüm anında o mənfi hormonları belə yeməməyimiz üçün kafi bir səbəbdir".

Mətbəx     Baxılıb: 3282   Tarix: 30 yanvar 2016
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma sac duzumleri geymler 2024 kişi üzükləri xren yarpagi moda lüğəti xiyar tutması kosmetika salatlar kökəlmək üçün qiz evi ucun oxu az şebnem tovuzlu