Üstünə yumurta qırıb bişirəndə faydası birə min artır - Həm dadlı, həm də sağlam qida

Üstünə yumurta qırıb bişirəndə faydası birə min artır - Həm dadlı, həm də sağlam qidaYumurta təklikdə güclü qida mənbəyi olsa da, göbələk ilə birləşdirildikdə daha çox fayda verir.
Milli.Az xəbər verir ki, protein və B vitamini ilə zəngin olan bu qida birləşməsi, toksinləri təmizləyərək bədəni gücləndirir və sağlamlıq üçün əvəzolunmazdır. Həm dadlı, həm də qidalandırıcı olan yumurtalı göbələk bədəni bir çox xəstəliyə qarşı müdafiə edir.
Göbələk C və B vitaminləri (xüsusilə B2, B5 və B9), kalium və digər minerallarla zəngin, az kalorili qidadır. Beta-qlükanlar kimi maddələr vasitəsilə immunitet sistemini gücləndirir, infeksiyalara qarşı müqaviməti artırır. Yumurtanın yüksək keyfiyyətli protein və sağlam yağları ilə birləşdikdə, bu yemək həm immuniteti möhkəmləndirir, həm də enerji verir.
Göbələk lif baxımından zəngindir, həzm sistemini tənzimləyir, bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdırır və qəbizliyi aradan qaldırır. Yumurtanın da protein tərkibi həzmə müsbət təsir edir. Eyni zamanda, bu yemək az kalorili və yüksək doyumlu olduğu üçün kilo idarəsində də faydalıdır.
Yumurta və göbələk birləşməsi ürək sağlamlığı üçün də yararlıdır. Yumurta kolin və sağlam yağlarla, göbələk isə kalium və liflə qan təzyiqini tənzimləyir, ürək xəstəliklərinin qarşısını alır. Beyin funksiyalarına da müsbət təsir göstərən bu yemək, yumurtanın kolin tərkibi sayəsində yaddaşı gücləndirir və göbələklərdəki antioksidantlar vasitəsilə beyin hüceyrələrini qoruyur.
Bu sadə və qidalandırıcı yemək bədənin toksinlərdən təmizlənməsinə, zərərli maddələrdən qorunmasına və sağlam həyat tərzinin dəstəklənməsinə kömək edir. Yumurtalı göbələk həm ləzzətli, həm də faydalı bir qida seçimi olaraq hər kəsin menyusunda yer ala bilər.
İsmayıl
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 999   Tarix: 28 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida

Yeni il süfrəsində bol çeşidli yeməklər mədə-bağırsaq sistemi üçün ciddi risklər yarada bilər. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar bayram sevincini sağlamlıq problemləri ilə əvəz edə bilər. xəbər verir ki, EuroOnc

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?

Orta yaş dövründə özünə inamın azalması gələcəkdə demensiya riskinin artması ilə əlaqəlidir. Bu nəticəyə London Universitet Kollecinin alimləri gəlib. Araşdırmanın aparıcı müəllifi Filip Frank bu barədə Independent nəşrin

.

Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr

Miqren tutması bir çox insanın gündəlik fəaliyyətini ciddi şəkildə məhdudlaşdırır. Mütəxəssislər bildirir ki, miqren başlayan gün düzgün davranış ağrının şiddətini azaltmağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərin

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

.

Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır

Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırma çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini yüksəltdiyini göstərib. xəbər verir ki, 12 il müddətində 328 mindən çox insanın sağlamlı

turlar.az

yay geyimləri 2025 makiyaj etmek qaydalari gözəllik məhsulları qaymaqlı krem xiyar tursusunun hazirlanmasi qaydasi quru yeməklər döşləri necə böyütmək olar kosmetika pizza faydalı maskalar layla hədəfi olmayan gəmiyə heç bir külək kömək edə bilməz kondom